Mobilizare record la urne: Prezență mai mare ca la prezidențiale

Peste 18 milioane de alegători sunt aşteptaţi duminică la urne, în cele aproape 19.000 de secţii organizate în ţară, pentru a alege viitorii parlamentari.

Potrivit Autorităţii Electorale Permanente, în ţară sunt organizate 18.968 de secţii de votare.

UPDATE Până la ora 11,00, au votat duminică, la alegerile parlamentare, 2.214.111 alegători, reprezentând 12,29% din numărul celor înscrişi în listele electorale, potrivit datelor furnizate în timp real de Autoritatea Electorală Permanentă.

Cu urna mobilă şi-au exprimat opţiunea de vot 9.294 de alegători.

UPDATE Până la ora 13,00, au votat duminică, la alegerile parlamentare, 4.208.929 de alegători, reprezentând 23,37% din numărul celor înscrişi în listele electorale, potrivit datelor furnizate în timp real de Autoritatea Electorală Permanentă.

Cu urna mobilă şi-au exprimat opţiunea de vot 35.535 de alegători.

Din cei 4.208.929 de alegători care au votat până la ora 13,00, 303.189 au votat în străinătate – 298.846 pe liste suplimentare şi 4.227 prin corespondenţă. Votul în diaspora a început sâmbătă, la ora 7,00.

UPDATEUn număr de 428.916 alegători au votat în diaspora, până duminică, la ora 15,00, la alegerile parlamentare, potrivit datelor furnizate în timp real de Autoritatea Electorală Permanentă.

Conform AEP, de la deschiderea urnelor, adică de sâmbătă, de la ora 7,00, până duminică, la ora 15,00, s-au prezentat la vot 424.573 de cetăţeni români, iar 4.343 de alegători au votat prin corespondenţă, totalul voturilor exprimate în străinătate fiind în prezent de 428.916.

Cei mai mulţi alegători români au votat în Italia – 74.750, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord – 65.529, Germania – 65.426, Spania – 55.282, Republica Moldova – 51.410. De asemenea, au votat în Franţa – 22.091 cetăţeni români, în Belgia – 19.761 şi în Austria – 13.777.

UPDATE Până la ora 17,00, au votat duminică, la alegerile parlamentare, 7.585.257 de alegători, reprezentând 42,12% din numărul celor înscrişi în listele electorale, potrivit datelor furnizate în timp real de Autoritatea Electorală Permanentă.

Cu urna mobilă şi-au exprimat opţiunea de vot 94.945 de alegători.

UPDATE Până la ora 18.00 au votat la parlamentare, în țară și în străinătate, un număr de 8.309.539 de alegători.

Recomanda

19 Comentarii

  1. Sau activat în disperarea lor toți gușteri trotinetari ai Ong-ului Gyuri ,băh loa ze lor ,este vrea suveranistilor ,gata cu lgbt și alte tâmpenii

  2. Orice vot împotriva hidrei mafiote contează, pentru că ei sunt uniți împotriva noastră. Votăm împotriva globalismului, neomarxismului, războaielor prin proxy, împotriva jafului pe datorie, dictaturii medicale, prăbușirii economice, înlocuirii etnice și împotriva tuturor năzbâtiilor comise de borfașii, paraziții și nătărăii care au pus țara pe linie moartă.

  3. Nu pot ei fura cat noi putem vota! O țară plină de hoți! Până nu vor fi trași pe roată cine numără aiurea voturile,nu vom avea democrație!

  4. Despre dezaxați ca Georgescu bănățenii spun „la Gătaia cu el!”, hunedorenii „la Zam” iar bucureștenii „la Bălăceanca”!

  5. Georgescu,va distruge tara dacă va fi locatar la Cotroceni,cu siguranta! Totul în numele salvării României! Omul asta este total dezaxat! Nevasta lui ne spune de unde vine energia la femei și la bărbați! La cate afirmații aberante a spus la diferite interviuri,biblioteca lui din spate este slaba de tot! Atâta timp cât nu cunoște nici romanul ” ION”

  6. Georgescu legionarul este ca lupul din Scufita Rosie. E un bulshit artist, demagog ce foloseste expresii pompoase. Unul ca el poate l-a inspirat pe Caragiale sa scrie ‘O scrisoarea pierduta’. A fost sustinut puternic de diaspora. Trebue avut in vedere ca nu toti Romanii din diaspora vor binele Romaniei. Unii care o duc mai greu sunt fericiti sa vada o situatie proasta in Romania ca psihic sa nu regrete ca au plecat.

  7. TOTI trompetii Rusiei s-au mutat la „slava” lui Calin Georgescu. In plus s-au reactivat si agentii-conserva care au stat in umbra de la pandemie incoace.

    Exista o regula veche, simpla si buna: „Sa ne spuna Moscova cine e bun, ca sa ne ferim de el ca de Dracul!”.

    Dar CANDIDATUL MANCIURIAN nu este doar produsul Kremlinului. El a fost crescut si pregatit de „aripa tanara” a Securitatii. Iar mioriticul-votac de azi este, din nefericire, chiar mai naiv decat cei care strigau „Iliescu apare soarele rasare!”, „Nu ne vindem tara!” si „Nu vrem bani nu vrem valuta, Petre Roman sa ne… conduca!” plus „un sobor de preoti”.

  8. Apropo de tik tok și chat-urile iadului care l-au îngrășat pe Călin Georgescu:Distinsele, stilatele, emancipatele si foarte educatele domnisoare videchatiste fac politica, cot la cot cu artistii emeriti ai natiei, manelisti de renume – graaaatis, evident, raspandind iubirea, lumina si intelepciunea legionaro-putlereasco-mistico-divina si extraterestra.

  9. Prezenta la ora 14 saptamana trecuta era 27%
    Prezenta la ora 14 acum este 28,5%, deci o crestere de prezenta nesimnificativa. Romanii nu mai inghit minciunile despre pericolul care ne paste. Democratia o fura USR la vot, mutand votanti de la unul la altul.

  10. Opriți atacul extremiștilor.Europa și NATO trebuie să rămână farurile călăuzitoare ale majorității românilor cu mintea întreagă.Besmeticii ceilalți,care votează cu extratereștri ,trebuie vindecați de boala lor.Daca sifilisul este vindecabil ,este și boala lor vindecabilă.Ei,oricum,nu realizează,dimensiunea apocalipsei pe care o clamează.

  11. Pentru cei care nu văd sau nu vor să vadă realitatea ireală în care (încă) trăim, uite un exemplu de agitat neuronii: la alegerile din 1990, când erau peste 23 de milioane de români, numărul alegătorilor a fost de 17.200.722. Astăzi, deși suntem sub 18 milioane cu toții, numărul votanților a crescut la 18.267.997. Pe baza acestei distopii pe care foarte puțini o văd, deși totul e la vedere, magicienii sistemului vor scoate întotdeauna din jobenul alegerilor pe cine doresc, făcând ca numărul voturilor pentru partidele pro-sistem să crească la fel cum a sporit Mântuitorul peștii și pâinile în pustie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.