Moldova recunoaște că are cetățeni în Legiunea Ucrainei

În Legiunea Internațională de Apărare Teritorială a Ucrainei sunt moldoveni, recunoaște oficial ministrul moldovean al Apărării, Anatoli Nosaty, citat de agenția de presă rusă TASS.

„Ei fac asta din proprie inițiativă, o fac legal, aderând la structurile militare ale Ucrainei”, a spus ministrul la TV8 . El a precizat că nu are date despre numărul acestor persoane. 

Activitatea mercenară în Moldova este o infracțiune.

Pe 14 martie, Ministerul rus al Apărării a publicat statistici conform cărora, de la începutul Districtului Militar de Nord, 13.387 de mercenari din diverse țări au ajuns în Ucraina, iar Forțele Armate Ruse au distrus 5.962 dintre aceștia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

10 Comentarii

 1. De ce fizionomia astyia este la fel cu CEA a lui Iliescu,Petre Roman ,Calin Gerogescu Sau Plahotniuc,or fi din NEAMUL jizdanilor!🤔

 2. Si Romania a recunoscut neoficial ca are mercenari in Ucraina contra Rusiei…La TV Digi 24 se dau intetviuri cu mercenari romani din Ucraina….Oficial Romania a recunoscut ca Traficul de Armament trece prin Romania…Romania a intrat deja pe Drumul fara Intoarcere….Pentru Ratia de Parizer cu Soia de la NATO romanii vor lupta in razboi contra Rusiei…

 3. Polonia a recunoscut prima,. Au recunoscut și britanici, și francezii și romînii acu și moldovenii, deci e cam rusul contra lumi .. Iar coprofagul francez prezidente, are dreptate cînd zice că se fac cu toții de cakaoo golindu-și rezervele de arme și de rusul invinge , ceea ce este mai mult decît sigur. Ukraina va face parte iarăși din federația rusă,..la fel și moldova..

 4. Dupa modelul romanilor, care au trimis MERCENARI in Irak, Afganistan si alte zone, si moldovenii trimit mercenari. Mercenariatul se pratica in toata lumea, doar ca, la romani, mercenarii care mor acolo unde s-au dus pentru bani, sunt declarati eroi.

 5. Ucraina are 3 legiuni internationale in care lupta de la brazilieni pana la japonezi,asa cum de partea rusa lupta indieni,nepalezi,ceceni,maimute numite buriati,etc

 6. Razboi ca pe timpuri.Naimitii si lefegii din armata Agiei turcesti erau toti romani,ca Mamulos din film ce o rezolvase si pe mama lui Florin Piersic,platiti sa ucida alti oameni.Abia astept sa vad noua trecere a celor din batalioanele- Davai ceas,Davai palton-ca in curand nu va mai fi picior de amerloc pe la Romanika.
  Apropo,stie careva cum se distreaza miile de mercenari amerloci in timpul lor liber….Ca sunt curios ,ma gandesc sa ma ma bag si eu mercenar.

 7. Si sultanul Soliman Magnificul a atacat Viena si cu soldati moldoveni si valahi…Atunci Puterea Garanta nu era SUA…Era Poarta Otomana…Azi Romania traieste ca pe timpul Otomanilor…Sultanul Biden ataca Rusia si cu soldati din tarile deja ocupate, cum e Romania.

 8. Omul este liber sa se duca mercenar unde vrea.
  Dar rusii cati mercenari au prin tarile africane? Trupele raposatului Rogojina ce erau? Dar trupele de ceceni ale lui Kadirov si alte jiganii asiatice, ce sunt?……[Rumburak]

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.