Moldovenii se plâng

Gazprom livrează Republicii Moldova doar 70% din cantitatea de gaze pe care s-a obligat să o asigure, a anunțat marți vicepremierul Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale de la Chișinău.

„Gazprom încalcă contractul semnat și livrează Republicii Moldova doar 70% din cantitatea pe care s-a obligat să o asigure. Republica Moldova plătește pentru gaz. Gazprom are obligația să ni-l livreze. Transportarea și rezervarea cantităților necesare, conform contractului, este responsabilitatea Gazprom”, a scris marți pe Facebook Andrei Spînu.

Acesta susține că Republica Moldova a achitat mereu plata pentru gaz, inclusiv în avans, iar micile întârzieri la plată sunt cauzate de creșterea imensă a prețului la gaze naturale.

„Datoria față de Gazprom poate fi evaluată doar de un audit independent. Interesul Republicii Moldova este să achite sume corecte și reale. Republica Moldova nu va achita datorii care nu-i aparțin. Regretăm că Gazprom încalcă propriile angajamente și caută pretexte pentru a nu da gaz moldovenilor în prag de iarnă”, a adăugat ministrul.

Reprezentanții companiei rusești Gazprom ar putea întrerupe livrările de gaze către Republica Moldova dacă nu se fac plăți în următoarele zece zile, potrivit SkyNews. Gigantul energetic a anunțat că ar putea întrerupe livrările dacă țara nu își îndeplinește obligațiile de plată până la 20 octombrie.

De asemenea, Gazprom și-a rezervat dreptul de a anula în orice moment contractul de furnizare de gaze cu Moldova din cauza datoriilor istorice ale acesteia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

7 Comentarii

  1. Deh…nu au vrut UNIREA cand se putea face . Acum este prea tarziu….

  2. Parca vad ca, din toata saracia noastra, guvernul asta de tradatori le va da sholdovenilor gaze si inca
    pe gratis.

  3. Si, pe unde livreaza? Vad zilnic cum trec flancuri cu cisterne pline cu combustibil in viteza spre republica Moldova incarcate vajaind soselele, multe cisterne au numere de romanica si destule pe republica moldova, in schimb, nu mai vad de ceva timp cisterne cu inscriptia ukrainei. Pare ca drumul combustibilului din Romania e spre republica Moldova.

  4. Moldova avea gaz daca platea.
    Dar Moldova nu platea.
    Datorii istorice-avea.
    Deci ea gaz nu prea vedea.

  5. Moldoveni sa se bucure ca mai primesc 70 la suta,sar putea sa nu mai primeasca nimic.

  6. Bietii moldoveni trebuie sa plateasca datoriile rusofonilor de la Tiraspol pe care ei nu ii controlează dar Ivan le impune a colabora . Cat ii priveste pe raspandacii sub drapel maghiaro-jerman ce isi dau cu parerile pe internet si a papagalilor ce mai musca ,sub influenta urii raspandite intre frati , asta este altceva . Raspadacii au misiune si teluri cuantificate cu zerouri , ei ii fac pe Clujeni mai mandri decat mitici din regat si pe bietii moldoveni incearca sa-i asmute ca nu au autostrazi , de parca de autostrazi era prima data nevoie in est spre rusofoni si nu in vest spre Europa . Rusii si moghioro atata mai au raspandaci si papagali . In viitor prevad ca ne recuperam tara si pamanturile de la hunta maghiaro-jermano-rusa ce ne jecmaneste resursele si ne otravesc mentalul cu manrii desarte.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.