Monitorizare B1tv. Creşteri în lanţ la alimentele de bază şi produsele de igienă

În luna noiembrie, anul 2023, site-ul B1TV.ro a început monitorizarea prețurilor pentru anumite produse, atât alimentare cât și produse de curățenie, produse de igienă personală, medicamente, etc pe care românii le pun în coșul de cumpărături.

Pentru monitorizarea prețurilor B1tv a  selectat Carrefour Orhideea, Auchan Militari, Farmacia Tei, site-ul Dr. Max, Cinema City Afi Palace Cotroceni, Petrom Militari și Mol Calea Giulesti.

Pentru mulți români, impactul imediat al creșterii prețurilor se resimte în cheltuielile zilnice.

Alimentele de bază, cum ar fi pâinea, laptele și ouăle, au devenit de-a lungul timpului mai scumpe, iar acest lucru poate pune o presiune considerabilă pe familiile care au venituri reduse.

De asemenea, transportul și combustibilii au devenit mai costisitori, ceea ce poate influența bugetele familiilor și modul în care acestea își planifică activitățile zilnice.

 În luna aprilie, prețurile nu s-au modificat considerabil, dar sunt anumite categorii de produse la care prețul a crescut.

Cea mai mare creștere o putem observa la produsele de igienă personală. La Auchan, prețul total al coșului cu aceste produse a crescut în luna martie cu 3,23%.

De asemenea, prețurile au urcat și la combustibil, mai precis la benzină. La Petrom, prețul benzinei standard a crescut în luna aprilie față de luna martie cu 3,11 %, iar la Mol a crescut cu 2,92%.

Dacă e să facem o comparație între luna aprilie și luna noiembrie (de când am început monitorizarea), prețul benzinei la Petrom a crescut cu 0,59 de bani, adică 8,81%, iar la Mol a crescut cu 8,52%.

O altă creștere o putem observa și la alimentele de bază. La Auchan, prețul total al coșului cu alimente a crescut față de luna martie cu 2,44%, iar la Carrefour cu 2,24%.

La medicamentele selectate de noi, prețurile din luna aprilie au rămas la fel ca cele din luna martie.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

6 Comentarii

  1. Votați proștilor plătitori de taxe și impozite clica mafiotă condusă de guvernul meu și conducătorul iubit!…

  2. De ce apar in foto preturile din Rusia?

    E vreun ziarist care vrea sa emigreze?

    Ce fel de manipulare se urmareste?

  3. Romanii sunt fericiti, sustinea, nu demult, fostul prim ministru Catzu. Acum ii tine isonul si Dl Covrigar!. E clar ca lumea reala se vede altfel din scaunul din Victoriei. Nu-i nimic, decat sa vina razboiul peste noi, mai bine ne ocupam de alegeri. De altfel chestia cu razboiul nici nu sta in puterea noastra poate doar sa pregatim niste carne de tun sau de drona, cum este mai modern!!. Te uiti la ei si te minunezi?. Chiar avem numai prosti si nenorociti care vor sa ne conduca??

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.