Morega, sub control judiciar: A condus iar fără permis

Dan Ilie Morega, fost prefect de Gorj, a fost pus sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, după ce a fost prins acum trei zile în Capitală conducând fără permis de conducere.

Potrivit unui comunicat al Parchetului, Dan Ilie Morega este cercetat penal pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Pe 10 martie, site-ul ViaţaGorjului.Ro a publicat o fotografie cu fostul prefect, lângă maşina sa de teren şi un echipaj de jandarmi, în condiţiile în care el avea permisul de conducere retras pe motive medicale.

„Urmare apariţiei în presă a unui articol publicat pe site-ul ViaţaGorjului.Ro, organele de cercetare penală din cadrul Brigăzii Rutiere s-au sesizat din oficiu cu privire la posibila săvârşire a infracţiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice, întrucât din fotografia care a însoţit articolul au rezultat indicii cu privire la faptul că o persoană de gen masculin a condus un autoturism pe raza Sectorului 1 Bucureşti având permisul de conducere retras”, a explicat Parchetul.

Din probele administrate în cauză a rezultat că la data de 10 martie, în intervalul orar 12,00 – 13,00, Dan Ilie Morega a condus un autovehicul pe drumurile publice, fiind identificat în jurul orei 12,00 pe Şos. Pavel D. Kiseleff, unde a oprit autovehiculul pentru aproximativ 1 – 2 minute în faţa Ambasadei Rusiei de la nr. 6, după care şi-a continuat deplasarea către Piaţa Victoriei, iar în jurul orelor 12,46 a condus pe Bd. Lascăr Catargiu către Piaţa Romană. În Piaţa Romană a efectuat virajul stânga pe Bd. Dacia, unde a oprit în faţa Hotelului Duke până la ora 13,00, continuându-şi deplasarea pe Bd. Dacia către Calea Victoriei.

Din cercetări a rezultat că la data de 6 februarie 2024, din Dispoziţia Şefului Serviciului Rutier Gorj, lui Dan Ilie Morega i-a fost retras permisul de conducere pe motive medicale.

„Raportat la modul şi circumstanţele concrete de comitere a infracţiunii, procurorul a reţinut că inculpatul a dat dovadă de un vădit dezinteres faţă de pericolul pe care îl generează prin conduita sa pentru siguranţa circulaţiei pe drumurile publice, conducând autovehiculul pe artere principale de circulaţie într-un interval orar în care traficul este în plină desfăşurare, respectiv 12,00 – 13,00, având permisul de conducere retras din motive medicale”, mai explică Parchetul punerea sub acuzare a fostului prefect.

Procurorul a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, Dan Ilie Morega având, printre altele, obligaţia să nu conducă autovehicule pe drumurile publice, în contextul în care el este cercetat pentru fapte similare în alte dosare penale înregistrate la Parchetul de pe Lângă Judecătoria Târgu Jiu şi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia de Aramă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

5 Comentarii

  1. Ar trebui tot pnl-ul, asta e mostra practicata de PNL plus restul panaramelor ieșite din politica.

  2. Oare câţi de ăştia bolnavi mintal circulă printre noi fără să-i ştim?E clar că omu nu-i sănătos.

  3. Asta trebuie internat la Balaceanca, nu lasat sa circule liber. E dus cu pluta.

  4. cand „reglementarile” libertatii devin lat strangulator, singura solutie este nesupunerea civica.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.