Morți sau dispăruți în Mediterană. O creştere cu două treimi, față de 2022

Peste 2.500 de migranţi au murit ori sunt daţi dispăruţi după ce au încercat să traverseze Marea Mediterană spre Europa de la începutul anului, a declarat joi o responsabilă a Înaltului Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite (UNHCR), scrie AFP.

„La 24 septembrie, peste 2.500 de persoane au fost numărate ca moarte sau dispărute în 2023. Acest număr reprezintă o creştere cu două treimi, faţă de 1.680 de persoane în aceeaşi perioadă din 2022”, a declarat Ruven Menikdiwela, directorul biroului UNHCR din New York, în cadrul unei reuniuni a Consiliului de Securitate dedicată crizei migranţilor din Marea Mediterană.

„Se pierd şi vieţi pe pământ, departe de atenţia publicului”, a insistat ea.

„Călătoria din Africa de Vest sau estul Africii şi Cornul Africii până în Libia şi punctele de plecare de pe coastă rămâne una dintre cele mai periculoase din lume”, a subliniat responsabila UNHCR. „Refugiaţii şi migranţii care călătoresc pe rutele terestre din Africa subsahariană riscă moartea şi încălcări grave ale drepturilor omului la fiecare pas”, a mai spus Ruven Menikdiwela.

Potrivit datelor sale, în perioada 1 ianuarie-24 septembrie 2023, în total 186.000 de migranţi au sosit în sudul Europei (Italia, Grecia, Cipru şi Malta), dintre care 130.000 în Italia, „o creştere cu 83% în raport cu aceeaşi perioadă a anului 2022”.

În ceea ce priveşte ţările de plecare, între ianuarie şi august 2023, peste 102.000 de migranţi au încercat să traverseze Mediterana din Tunisia şi 45.000 din Libia. Din acest număr, 31.000 au fost salvaţi pe mare sau interceptaţi şi debarcaţi în Tunisia, iar 10.600 în Libia, a adăugat ea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

14 Comentarii

 1. Oameni buni, ramaneti la voi acasa si nu mai incercati sa ajungeti in Europa. Procedand in acest mod simplu nu veti mai ingrosa randurile celor inecati in Mediterana in incercarea de a o traversa. Merkeloasa care v-a chemat nu mai este la putere, aici in Europa nu aveti ce sa cautati, incercati sa va faceti o viata buna acolo unde sunteti!

 2. Hai ca imi plac cifrele totunjite spre exces…mincinos. Dodica, anul trecut si nu numai, migrantii impinsi erau lati pe ocean si mare, calareau vasele navigatorilor si au murit inecati ingrozitor de multi! Invitati fiind de merkel, au fost trimisi obligatoriu acasa cu ceva bani in buzunar si cu interdictie dar razboiul a continuat! Cum naiba sa ramai in tara daca nu ai conditii minime de viata? Asadar, minciunile in crestere continua sa invadeze stirile de peste tot.

 3. Da lilico. Asta e un motiv pentru ca migratia ilegala spre Europa sa fie oprita. Sau marxistii de la ONU sustin altceva cand dau cifre deastea? ca articolu nu zice nimic

 4. Inaltul Comisar ONU, daca cunoaste numarul mortilor cunoaste si retelele de traficanti,deci ar putea spune mai multe

 5. Și toată vina și trebuie să-i aibă pe conștiință sunt ale ONG-urilor luì Soros care finanțează această imigrație in masă către Europa …nu mai mințiți lumea pt că știm ce faceți hahalerelor

 6. SINGURA Solutie REALA pentru Salvarea EUROPEI este formata din DOUA Idei Dure, dar Aspre … 🙂
  1. TRIMITEREA la LOCURILE LOR a TUTUROR Imigrantilor din Africa si Asia.
  2, Avertismentul SERIOS ca se va TRAGE in Ambarcatiunile CARAUSIde Magma Umanoida de ale caror Suferinte si Situatie NU MAIsuntem NOI, Europenii VINOVATI.
  Si ar mai fi SI a TREIA, cu Voia dvs. ULTIMA pe Lista, da’ NU Cea din Urma !
  EXTERMINAREA Tuturor Celor IMPLICATI in Paradigma ADUCERII PLANificate a acestei Magme UMANOIDE peste NOI.
  Pen’ca DACA este sa intram in Logica „PURA” a Revansei Istorice, NOI, Romanii am putea TRAI Sute de Ani stand IN FINE SI noi, Romanii DEGEABA, DEGEABA, daca am LUA indarat TOT CE au furat :
  Romanii, de la Italieni,
  Unguri, i dela NOI, Romanii,
  Slavii de la NOI, Romanii,
  Tatarii de la NOI, Romanii
  TURCII de la NOI, Romanii,
  HABSBURGII de laNOI, Romanii !

  Doamne AJUTA-NE Doamne ca ai LASAT Liftele sa ne DISTUGA 200 de Ani !
  Vorba NESSomanului Cantaretz la Ordin :
  Viiino, Doamne, In Fine VIIINO Doamne, sa VEZI CE
  Au facut MAI din Oameni
  Sa vezi CATI au mai ramas din Oameni …

 7. Corectie :
  Ai lasat Liftele sa ne DISTRUGA 200O (Daoua MII) de Ani …

 8. CE VINA avEM Noi, Romanii in Cestia ASTA Sordida ?
  CE vina are Europa Neamurilor, NU Europa Zmeckers in Cestia ASTA ?

  De CE sa suportAM, SI NOI, Romanii si Boboarele Europei MAGMA Umanoida IMUNDA care ESTE NAPUSTITA Programat si CINIC peste NOI ?

  Oricum, Boboarele Europei NU au beneficiat prea MULT de Jaful Colonial.

  De PILDA Naucitoare sunt Englezii.

  RAR asemenea Gamezi de Degenerati FIZIC !

  Si ANGLIA a FURAT enorm din Colonii.

  UNDE sunt Banii ?

  De ce NU au beneficiat macar BoBoulenii care au MURIT ca Narozii aparand Averile Zmeckers IMBUIBATI ?

  Am scris SORDIDA pentru ca aceasta MAGMA Umanoida IMUNDA este Berbecul cu care SE SPARGE Cetatea Europa, din NAROZIA Unora, care SE cred Spuma LUMII.

  NU sunt !

  Si vor plati si EI, si Plozii LOR, si Plozii PLozilor LOR Narozia Asta Criminala, cu care se impauneaza EI, !
  Or sa ii DISTRUGA Magma Unmanoida IMUNDA pe care au chemat-o.

  Sila Noi, o Cazatura GREA din Curuu’ lu’ DREACuu’, functionar la … IMIGRARI aranjase sa aduca AICI MII de „MIGRANTI.

  1. CONTESTATARUL spune:

 9. Putini din puhoiul de uman din Africa sau Asia, au de gand sa vina cuminti sa faca munca de care vest-europenul de generatii refuza s-o faca. Nu neaparat munca de jos, pana si la joburi ca soferi nu se inghesuie. Nu s-ar zice ca-s prost platite. Dar nici aia care se dau refugiati ei fiind migranti economici nu sufera de unde vin de pe urma unor razboaie sau persecutii. Tot dupa munca de estici plang britii.

  Condititii de baza pentru cei care vor sa ramana mai mult de luni de zile sa invete limba tarii in care stau sa aiba loc de minca sa-si plateasca dari si alte indatoriri ca cetatenii tarilor unde stau temporar sau nu. Vrei Italia teste de italiana, in conditiile in care multi provin din foste colonii spaniole, portgeheze, franceze si stiu sa inca vorbeasc bine limba fostilor colonizatori. Daca comit infractiuni, nu ca drepturile omului, trimisi inapoi. Japonia de obicei nu primeste migranti, si la fel refuza acordarea cetatiniei.

  Daca se mentine ritmul primirii de migranti Uniunea Europeana e pe duca. Daca reintroduc cote obligatorii vor fi refuzati. Sa-i primeasca Germania, aparatoarea navelor care ii si transporta si unde sunt inregistrate navele salvatoari. Navele germane sa-i debarce nu in Italia sau altora care nu-i vor, direct in Germania.

 10. „Cum naiba sa ramai in tara daca nu ai conditii minime de viata?” DA CINE SUPĂRAREA LE-O FĂCUT CONDIȚIILE? ASTA-I UNA :CAM LENEȘI,CREDULI,NEASCUTĂTORI DE CINE A VRUT SĂ-I ÎNVEȚE (chinejii au construit o fabrică într-un congo-au specializat băștinași,au lucrat cu cine au venit la lucru..și când a venit timpul să predea investiția-predă-o la -cine nu-i -băștinașii erau ocupați cu somnul,banane,făcut urmași -dacă se poate doi într-un an–chinejii au lucrat ei până și-au recuperat investiția -au inchis-o și …la alții sau acasă—ȘI TOTUȘI MIGRANȚII DIN ACESTE ȚĂRI AU ADUNAT 10 MII DE COCO -AU PLĂTIT DRUMUL ,IAR CEI CARE S-AU ÎNECAT -2500X 10000=25000000-PROFIT NET PENTRU ORGANIZATORI MIGRAȚIEI-(pe care nu știe nimeni dinS ERVICII–!!!-CHIAR ACEIA DIN POZĂ SUNT „OAMENI” ÎNTR-O ȚARĂ OCCIDENTALĂ CIVILIZATĂ?

 11. „Cum naiba sa ramai in tara daca nu ai conditii minime de viata?” DA CINE SUPĂRAREA LE-O FĂCUT CONDIȚIILE? ASTA-I UNA :CAM LENEȘI,CREDULI,NEASCUTĂTORI DE CINE A VRUT SĂ-I ÎNVEȚE (chinejii au construit o fabrică într-un congo-au specializat băștinași,au lucrat cu cine au venit la lucru..și când a venit timpul să predea investiția-predă-o la -cine nu-i -băștinașii erau ocupați cu somnul,banane,făcut urmași -dacă se poate doi într-un an–chinejii au lucrat ei până și-au recuperat investiția -au inchis-o și …la alții sau acasă—ȘI TOTUȘI MIGRANȚII DIN ACESTE ȚĂRI AU ADUNAT 10 MII DE COCO -AU PLĂTIT DRUMUL ,IAR CEI CARE S-AU ÎNECAT -2500X 10000=25000000-PROFIT NET PENTRU ORGANIZATORI MIGRAȚIEI-(pe care nu știe nimeni dinS ERVICII–!!!-CHIAR ACEIA DIN POZĂ SUNT „OAMENI” ÎNTR-O ȚARĂ OCCIDENTALĂ CIVILIZATĂ?

 12. `SCULELE ARMATEI NATO VĂD ȘI PURECII CARE SĂREAU DIN BĂRBILE ADEPȚILOR -AL-KAEDA-ȘI N-AU VĂZUT BARCAZUL DE 200M LUNG ȘI 50 DE LAT -CÂT UN PORTAVION PLIN DE MIGRANȚI-ASTA-I CURVĂSĂRIE! ÎN MAREA MEDITERANĂ PLUTESC CEL PUȚIN 100 DE VASE DE RĂZBOI -ATOT VĂZĂTOARE ,MAI SUNT SUBMARINE,AVIOANE,BALOANE,… CUM A VENIT-CUM A PORNIT ACEL VAPOR DE UNDE-O FI PORNIT! MINCIUNĂ,CINISM

 13. Romania este de vina ! Toti acesti emigranti ajung in spatiul Schengen, in UE, trecand prin Romania ! Se stie , Romania este tara prin care trec totii emigrantii astia! Cum? Nu-i adevarat? Pai , asa lasa sa se inteleaga Austria ! Austria este singura tara, care stie adevarul absolut! Bine, bine si Romania ce face ? Ce sa faca ? Sta capra!

 14. Romania nu este atat de interesanta odata nu are granite directe cu tari de mare interes Austria, Germania. Si nu este in Schengen sa poate oricine neverificat la granite.
  Italia le are pe toate si e mai scurt drumul. Direct.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.