Moşteanu, către Predoiu. Aţi primit un minister care s-a dovedit o pălărie prea mare pentru dvs

Liderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu, a declarat, marţi, în plen, la „Ora Guvernului”, că ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, pare că a fost „învins” şi „s-a dat bătut” în lupta cu traficanţii de droguri, susţinând că, din păcate, se vede că acesta este „doar un spectator la un film cu mari mafioţi”.

„Motivul pentru care v-am chemat astăzi în Parlament este pentru că vrem să vedem dacă există vreo urmă de speranţă, dacă vreţi şi puteţi să vă luptaţi cu traficanţii de droguri, că, din declaraţiile din presă din ultima vreme, pare că v-a învins sistemul şi v-aţi dat bătut. Pare că aţi primit pe mână un minister care s-a dovedit a fi o pălărie prea mare pentru dumneavoastră, aşa cum a fost şi pentru colegul dumneavoastră, domnul Lucian Bode”, i-a transmis Moşteanu lui Cătălin Predoiu, prezent în plenul Camerei Deputaţilor la „Ora Guvernului”.

El a spus că situaţia privind traficul de droguri este gravă. „S-a trezit şi preşedintele Iohannis care ne-a promis că o să convoace şedinţa CSAT, asta era la începutul şcolii, pe 11 septembrie, dar de atunci însă a uitat şi s-a luat cu hobby-ul dânsului numărul 1: turismul pe bani publici. Însă, noi aici trebuie să rezolvăm această problemă şi astăzi, domnule ministru, aşteptăm răspunsuri. Au murit doi copii ucişi de o beizadea protejată de poliţia dumneavoastră. Acei copii au fost victimele sistemului care îi protejează pe cei vinovaţi, pe cei care dau şpagă, pe cei care ştiu unde şi cui să dea un telefon. Aţi făcut repede nişte declaraţii de presă şi apoi v-aţi baricadat înapoi în birou, considerând că v-aţi făcut treaba. Ei bine, domnule ministru, noi considerăm că nu v-aţi făcut treaba”, adăugat Moşteanu.

Potrivit deputatului USR, foarte multă lume din ţară bănuieşte că, în cazul şoferului ucigaş drogat din 2 Mai, „s-au dat nişte telefoane” pentru a fi făcut „scăpat”, atunci când a fost prins şi eliberat înainte de a comite fapta criminală.

„Aţi declarat că lupta cu drogurile e pierdută. Când aţi zis asta, aţi devenit cel mai bun ministru pentru traficanţii de droguri. În secunda doi ar fi trebuit să fiţi demis de premierul Ciolacu, însă Marcel Ciolacu nu are curaj (…). Merge şi aşa, zic ei. Ei bine, noi zicem că nu merge şi aşa. Nu mai vrem copii morţi şi poliţişti care protejează beizadele, nu mai vrem poliţişti care fac trafic de droguri şi sunt mână în mână cu traficanţii, nu mai vrem poliţişti blatişti care se uită după pescăruşi când traficanţii trec prin Portul Constanţa. Este o sfidare la adresa întregii ţări să admiţi că Poliţia română nu a capturat niciun gram de droguri în portul Constanţa timp de doi ani de zile”, a mai spus Moşteanu.

El a mai susţinut că „în patru ani de zile de când e condus de PNL, ministerul aproape că a ieşit total de sub controlul civil”.

„Nişte şmecheri cu epoleţi v-au legat şireturile şi dumneavoastră şi colegului dumneavoastră, Lucian Bode, care a condus ministerul înainte. Fac ce vor, sunt stat în stat şi aproape că şi-au declarat independenţa. Probabil nu e simplu să faci ordine acolo când eşti prieten cu ei şi te cunoşti cu ei de multă vreme. Dacă nu puteţi, lăsaţi pe altul sau clipiţi şi vă salvăm noi din Parlament. V-am propus să desfiinţăm „doi şi un sfert”, n-aţi vrut. Vă mai propunem să scăpaţi de nişte secretari de stat care conduc de fapt Ministerul în locul dumneavoastră, nu vreţi. Vorbiţi cu Ciolacu pentru că acum, în loc să fiţi dumneavoastră şeful lui Despescu, este Despescu şef în locul dumneavoastră şi asta nu este normal într-un stat drept”, a adăugat Ionuţ Moşteanu.

Deputatul USR i-a mai transmis lui Cătălin Predoiu că, din păcate, se vede că este doar „un spectator la un film cu mari mafioţi”.

„În final, ca părinte, vă cer să le daţi azi românilor măcar un pic de speranţă că ştiţi ce faceţi şi că vreţi să faceţi ceva. În realitate, din păcate, se vede că sunteţi doar un spectator la un film cu mari mafioţi”, a conchis Moşteanu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

3 Comentarii

  1. Ferocitate USRista:)))
    SUA,Mexicul lupta de zeci de ani cu drogurile si zero rezultate; unde nu-i pedeapsa cu moartea pentru posesia de droguri, justitia isi face de cap

  2. Sa fii parlamentar fost ministru (in guvernul usr ZERO) si sa vorbesti cu „pare a fi” inseamna ca esti talamb ca pregatire. Dar Ionel nu spune nimic despre colegul militian Toba cu care a ‘guvernat’ alaturi in acea tragica guvernare Ciolosh si care era interesat doar sa-si plimbe fiul la scoala cu masina politiei. Atunci nu existau droguri in Romania? Useristii sunt pe faras si au furat startul la campania electorala. Ca si Gigi Aur cu haidamacii lui.

  3. În Thailanda ,în Malaezia ,în China etc , există pedeapsa cu moartea pt trafic de droguri !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.