Mourinho și-a ales noua echipă

Jose Mourinho la meciul amical de fotbal dintre Romania Generatia de Aur si Legendele Lumii, desfasurat pe Arena Nationala din Bucuresti, sambata 25 mai 2024. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Fenerbahce Istanbul, al doilea cel mai de succes club de fotbal din Turcia, a ajuns la un acord cu antrenorul portughez Jose Mourinho, care ar urma să semneze un contract pe doi ani în acest weekend, a anunţat, vineri, presa sportivă din această ţară, citată de EFE.

Preşedintele clubului Fenerbahce, Ali Koc, ar urma să se deplaseze la Londra pentru semnarea contractului cu Mourinho pentru o perioadă de doi ani, cu posibilitatea de prelungire pentru încă un an, urmând să asiste împreună cu tehnicianul portughez la finala Ligii Campionilor, susţine publicaţia turcă Sportsdigitale.

Clubul de pe malul Bosforului nu a dorit să comenteze informaţia, însă contractul actualului antrenor, Ismail Kartal, expiră vineri

Aducerea lui Mourinho pe banca tehnică a fost evocată deja în urmă cu două săptămâni şi de Aziz Yildirim, candidat la preşedinţia lui Fenerbahce, care i-ar fi oferit antrenorului portughez Jose Mourinho, în prezent fără angajament, un contract din sezonul viitor.

Aspirantul la fotoliul prezidenţial a mai adăugat că s-a întâlnit deja cu antrenorul portughez, dar nu au discutat termenii economici ai unui eventual acord.

„I-am spus: ‘Fenerbahce are nevoie de tine şi tu ai nevoie de Fenerbahce'”, a mai adăugat Yildirim, care a mai prezidat echipa turcă între 1998 şi 2018.

Publicaţia Sporx a scris că Yildirim i-ar fi promis fostului antrenor al echipelor Real Madrid, Chelsea sau AS Roma un buget de 100 de milioane de euro pentru a forma o echipă competitivă.

Fenerbahce s-a clasat pe locul secund în Superliga turcă, fiind echipa cu cele mai multe trofee din istoria competiţiei naţionale (28), în faţa lui Galatasaray (24) şi Beşiktaş (21), dar nu a mai câştigat titlul de zece ani.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.