MUSICAL EXTRAVAGANZA la Sala Dalles

 

Din 5 martie, poveștile pe portativ se spun la Sala Dalles, în seria de concerte Musical Extravaganza! Iubitorii de muzică sunt invitați într-un univers sonor fusion în care vor găsi de la muzică de film și piese interbelice la tango și flamenco ori operă și operetă, în formule învăluitoare, de café concert! Astfel, cei care ajung la Sala Dalles vor putea asculta “O Sole Mio”, “Granada”, “Valencia”, “La Donna e Mobile”, şi multe alte secvenţe celebre, alături de tenorul Ştefan von Korch, MH Orchestra, baritonul Adrian Mărcan, baritonul Lucian Petrean şi alţii.

 

Potrivit tenorului Ştefan von Korch: “seria de concerte este o oportunitate de a asculta secvenţe din lucrări clasice, într-un cadru cald şi apropiat, sau lucrări moderne în interpretare clasică, ce dezvăluie publicului bogăţia şi frumuseţea muzicii clasice.”

 

Concertele deja confirmate ca parte a seriei sunt:

 

SOUDTRACK OF LOVE – Muzică de film cu MH Orchestra, tenorul Ştefan von Korch şi dansatorii Tango Pasion pe 5 martie, la Sala Dalles. Au fost pregătite pentru spectatori muzica din filmele “Naşul”, “Parfun de femeie”, “Mamma Mia,” “Piraţii din Caraibe,” dar şi hituri care explorează iubirea în toate formele ei, ca celebra “That’s Amore.”

 

O SOLE MIO – Concert extraordinar de arii, canzonette şi zarzuele cu tenorul ŞTEFAN von KORCH şi baritonul ADRIAN MĂRCAN pe 29 martie, la Sala Dalles. De la “O sole mio”, la “Santa Lucia”, concertul va însemna o antrenantă celebrare a primăverii, în acorduri calde şi învăuitoare ce evocă bucuria de a trăi. Concertul se bucură de participarea extraordinară a pianistului Alexandru Burcă.

 

ARII CELEBRE – AH, MES AMIS! | LA DONNA E MOBILE | CORTIGIANI  – Recital de arii celebre cu tenorul ŞTEFAN von KORCH şi baritonul LUCIAN PETREAN pe 19 aprilie, la Sala Dalles. O incursiune dincolo de cortina operei, printre cele mai celebre arii ale tuturor timpurlor, precum “La Donna e mobile” şi “Cortiggiani,” dar şi printre ale bijuterii din repertoriul liric Italian.

 

FANTEZIE SPANIOLA – GRANADA | VALENCIA | HABANERA – Poveşti cu toreadori, iubiri pătimaşe consumate sub soarele Andaluziei şi pasiunea din inimile ce bat în ritmuri de flamenco, transpune într-un concert vibrant ce aduce în prim plan moştenirea muzicală spaniolă. Protagonişti: tenorul Ştefan von Korch, soprana Arlinda Morava şi Arte Quintet. Bilete în curând.

Evenimentele sunt găzduite la Sala Dalles, alegere deloc întâmplătoare. Protagoniştii Musical Extrvaganza invită publicul într-un spaţiu cu tradiţie şi istorie în peisajul cultural şi urcă pe scena pe care, de-a lungul vremii, au concertat mari muzicieni precum George Enescu (26 concerte), Dinu Lipatti, Mihai Jora, Ionel Perlea, Ion Voicu sau Virginia Zeani; tot aici, au expus, printre alţii pictorii Ion Luchian şi Nicolae Grigorescu. Actualmente, sala găzduieşte conferinţele Academiei Române.

Biletele pentru seria Musical Extravaganza se găsesc pe Eventim.ro, IaBilet.ro şi FIZIC la SALA DALLES.

 

 

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

1 Comentariu

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.