Musk nu crede să existe vreo ”şansă ca Putin să fie înfrânt în Ucraina”

Elon Musk a pus la îndoială ca preşedintele rus Vladimir Putin să fie înfrânt în război.

Poziția miliardarul  faţă de războiul din Ucraina este discutabilă, deși Musk  a arătat în mai multe rânduri că întreprinderile sale ”probabil au făcut mai mult decât oricine pentru a slăbi Rusia”.

Miliardarul american a livrat mii de terminale Starlink Kievului, care permit armatei ucrainene un acces la Internet, dar a și propus ca Ucraina să cedeze teritoriu Rusiei pentru a obţine pacea.

Musk a apreciat luni, într-un ”spaţiu” pe X, că ”nu există nicio şansă” ca preşedintele rus Vladimir Putin să fie înfrânt în război.

În compania unor senatori republicani, Musk a pus la îndoială o victorie a Ucrainei împotriva Rusiei.

El i-a răspuns senatorului republican din Wisconsin Ron Johnson, care aprecia că cei care văd Ucraina victorioasă într-o bună zi ”trăiesc într-o lume imaginară”.

Alţi republicani participanţi la această întâlnire, senatorii J.D. Vance, din Ohio, şi Mike Lee, din Utah, se opun de mult timp furnizării unor  noi ajutoare americane pentru Kiev.

Fostul candidat la preşedinţie Vivek Ramaswamy a participat, la rândul său, la conversaţie.

CEO-ul Tesla şi SpaceX s-a declarat, la fel ca invitaţii săi, împotriva unui proiect din Senat în vederea furnizării unui ajutor suplimentar Ucrainei în valoare de 60 de miliarde de dolari.

”Aceste cheltuieli nu ajută Ucraina. Prelungirea războiului nu-i ajută”, a subliniat el.

Elon Musk a fost acuzat de mai multe ori de o atitudine de complezenţă faţă de Putin.

În  interviul acordat jurnalistul american Tucker Carlon, Putin şi-a exprimat admiraţia faţă de Elon Musk.

Președintele rus a spus despre acesta că este o ”persoană inteligentă”, ”excepţională” şi un ”om de afaceri talentat”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

18 Comentarii

 1. Cu ajutorul amerlocilor Urcacania va ajunge la marimea unui judet cu Capitala la Livov fara malul stang al Niprului si fara iesirea la Marea Negra. Asta in cel mai bun caz. Daca trupele NATO vor hotari sa intre cu trupe in Urcacania pentru a-i ajuta pe urcacani sa-i infranga pe rusi atunci Urcacania se va tranforma in mormane de moloz amestecate cu cenusa umana. Iar dupa cat de inversunati sunt sefii si sefutii ce conduc statele occidentale cea mai plauzibila ipoteza est ultima, 98% sanse de a deveni realitate.

 2. Putin vine in Romania si ai pune pe Rusi la Putere in Romania dupa Comasare si va fi Pace in Romania ! Ca vor fi Rusii la Putere in Romania si va fi Gazul Ieftin In Romania si Curentul Electric va fi Ieftin in Romania ! Si vor fi Fripturisti in Romania si Mitici !

 3. Pai, doar dobitocii ar putea crede altfel. Americanii au pierdut si cu tari lipsite de tehnologie sau expertiza militara. Rusii i-i vor invinge in Ucraina ca la jocul de Sah.

 4. ” … ”nu există nicio şansă” ca preşedintele rus Vladimir Putin să fie înfrânt în război.”

  I-au trebuit doi ani sa vada un fapt evident. Cum a facut asta avere ?

 5. Putin a „citat” pentru poporul american in general si pentru Musk in special, celebrul discurs al lui Virgil Solozzo din filmul NASUL :
  I DON’T LIKE VIOLENCE, I AM A BUSINESSMAN, BLOOD IS A BIG EXPENSE !

 6. Ideea nu este ca Rusia să fie înfrântă fiindcă toți ştiu că asta nu se poate, ci ca războiul să continue cât mai mult pentru ca producătorii şi speculanții de arme de peste Ocean să prospere. De aceea NATO a devenit doar un agent de promovare a vãnzărilor de arme. Iar de Ucraina şi de sutele de mii de tineri ucrainieni pe care-i trimit la moarte prelungind conflictul nu le pasă absolut deloc, atâta timp cât iese banu’!

 7. Ideea nu este ca Rusia să fie înfrântă; toți ştiu că asta nu se poate, ci ca războiul să continue cât mai mult pentru ca producătorii şi speculanții de arme de peste Ocean să prospere. De aceea NATO a devenit doar un agent de promovare a vãnzărilor de arme. Iar de Ucraina şi de sutele de mii de tineri ucrainieni pe care-i trimit la moarte prelungind conflictul nu le pasă absolut deloc, atâta timp cât iese banu’!

 8. Aiureli !
  Vine Ceata lu’ Pițigoi si-l face praf pe Musk imediat.
  Păi se compară PERNICIOSUL Musk cu ArmanI GoGoșu ? Cu Răducu Tudorel sau cu PreputZceanu ? măRog…😜

 9. Nimeni nu pune problema ‘infrangerii lui Putin’ si ocuparea Moscovei ,ci retragerea rusilor de pe pamantul Ucrainei si tocatul lor pana nu vor mai avea soldati,deja au ajuns la fundul sacului,recruteaza paralitici de 70 de ani

 10. Marea dilema a acestui conflict nu este daca Putin poate fi infrint, ci de ce Putin nu vrea sa cistige ? Toata operatiunea speciala a lui Putin este cea mai proasta actiune din istorie, dar nu din cauza ca Rusia nu are militari capabili, ci pentru ca asa a vrut Putin si controlorii lui. Tot „razboiul ” asta e o facatura, un joc de teatru , a carui scop e altul decit ceea ce zice Putin.

 11. Putin putea sa rada Urcacania de pe fata pamantului asa cum fac clonele evreiesti, khazarii in Fasia GAza. Dar nu a facut-o pentru ca Putin e om spre deosebire de cei care au transformat Gaza in ruine.

 12. @Prostia ingroapa….pe uni romani. Deocamdata cei care raman fara soldati si isi sacrifica 3 generatii de barbati sunt ukrainienii. Rusii au pierdut in al doilea razboi mondial 22 milioane de cetateni si au supravietuit, Ukraina cum va supravietui cand jumatate din populatie a plecat. Populatia actuala a partii de Ukraina controlata de Zelensku este cam de 20 de milioane. Nu vezi ce probleme au cu recrutarile?
  De ce iti place, maRog, sa bati campii? razboiul trebuia oprit cand a inceput, iar acum daca continua este in defavoarea Ukrainei si in favoarea industriei de armament,,,Profiturile acestei industrii este platit cu sange uktainian si cu saracirea tarilor europene.

 13. Daca e pierdere de vreme, asta e!

  Daca intr-o zi, sau alta, nu mai furnizeaza „gratis” ….”net”, asa a fost sa fie.

  „Moarte lunga…” NIMENI nu doreste! Nici la dushmani!

 14. In timp ce Soigu nu e militar, ci doar un apropiat al lui Putin, militari autentici (Surovikin) sau sefi cu succese pe front (Prigojin) au fost inlocuiti pe front!?!? Nici de Gerasimov nu se mai stie nimic de vreo 40 zile. Se intâmplă ciudațenii si stiu de analisti teputati care au lasat-o mai moale cu analizele… Chiar așa e așteptata victoria lui Trump cel impaciuitor?

 15. foarte bine, trimiteti articolul asta si la marionetele care ne conduc !

 16. Rușii tocmai au tăiat Avdeevka în două, ca la BahmutZ.
  Scapă cine poate, măRog…🤣
  {● RăuPârtZKaK-Stat MajoriZdu’-RăuPârtZKaK ●}

 17. Domnule „L.V.” -oricine ai fi tu – nu Putin lupta in Ucraina, ci rusii! Ei trebuie infranti! Dar noi stim de ce spuneti ca ” Putin in sus, Putin in jos”. Pentru a-l diaboliza si a focaliza ura oamenilor asupra lui. Ca si cum el este raul supram. Din ce in ce mai multa lume incepe sa-si dea seama care este intentia voastra.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.