Patru fast-food-uri ”Socului Kebab” din Capitală au fost închise temporar de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), deoarece au fost găsite mai multe nereguli, printre care muşte şi gândaci, folosirea unor ustensile şi vase de bucătărie uzate, praf şi grăsime în corpurile de gătit.
Comisarii ANPC au anunţat, joi, că reprezentanţii Comisariatelor pentru Protecţia Consumatorilor Sector (CPCS) 1 şi 2 din Bucureşti au desfăşurat, miercuri, mai multe acţiuni de control la unităţile de alimentaţie publică de tip fast-food, din lanţul ”Socului Kebab”, administrate de operatorul economic Optim Prosper Serv SRL, situate în sectoarele 2 şi 3 ale Capitalei.
În urma neregulilor constatate, echipele de control au dat amenzi comtravenţionale în valoare de 33.000 de lei şi au decis oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme.
De asemenea, a fost oprită temporar prestarea serviciilor, până la remedierea deficienţelor, pentru toate cele patru unităţi verificate. Totodată, comisarii ANPC au transmis propunere de încetare a practicilor comerciale incorecte pentru două dintre unităţi.
”Avem toleranţă zero în faţa unor asemenea situaţii care sunt un real pericol pentru sănătatea sau chiar viaţa consumatorilor. Este de neimaginat ca, în continuare, unii operatori economici sfideze, pur şi simplu, prevederile legii”, a declarat preşedintele interimar al ANPC, Sebastian Hotca.
Echipele de control au găsit condiţii igienico-sanitare improprii în blocul alimentar: praf şi grăsime în strat consistent la corpurile de gătit, la nivelul tubulaturii amplasate deasupra hotelor şi a corpurilor de gătit, paviment depreciat; utilizarea unor ustensile şi vase de bucătărie neprofesionale, cu grad de uzură avansat şi strat de grăsime arsă; nerespectarea regimului de temperatură recomandat de către producător; prezenţa insectelor vii (muşte şi gândaci) în unitate; folosirea unor materii prime fără elemente de identificare; condiţii igienico-sanitare improprii în spaţiul de depozitare şi în zona meselor de servire: depuneri consistente, vizibile de grăsime şi praf.
Alte probleme identificate de comisarii ANPC au fost utilizarea unor recipiente de depozitare cu etichete multiple aplicate; folosirea unor agregate frigorifice neigienizate, cu strat de praf grosier, şi deteriorate; nerespectarea vecinătăţilor în spatiile frigorifice; lipsa menţionării gramajelor, ingredientelor şi a valorii nutriţionale a acestora, în lista meniu; păstrarea neconformă a elementelor preparatelor (carnea fiartă separat faţă de ciorbă, paste fierte în prealabil preparării şi comercializării); schimbarea stării termice a produselor prin congelare lentă; lipsa plaselor anti-insecte la ferestre; folosirea unor recipiente de colectare reziduală fără protecţie sanitară.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Lasă un răspuns
Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.
Daca ati vedea ce contin preparatele cu carne,din restaurante,fast-fooduri si magazine ati fugi suta de metri sub 10 secunde,daca mai apucati
„insecte”,pare de viitor:
-pe vreamea ceaushismului era un film de desene animate S.F.
aia mancau „produse” din alge si petrol….
Ce as mai manca .
Neglijența maximă a ăstora de la fast-food a fost că n-au măcinat gândacii și muștele. Dacă-i serveau sub formă de făină proteică, se încadrau la indicațiile prețioase ale Komisiei Europene privind deliciile culinare de viitor.
Debutul cu consumul de insecte și carne artificiala, se face întâi în capitala oricărei țări, de ce nu și în Romania, prea multi fițoși și fitoase sunt in capitala României. Pofta buna, sau, să aveți poftă și gust!