Mutu, fericit că a ajuns la CFR Cluj

Adrian Mutu a devenit după neașteptatul eșec al ardelenilor în prima etapă din 2024 pe terenul lanternei roșii, FC Botoșani, noul antrenor al lui CFR Cluj, înlocuindu-l pe italianul Andrea Mandorlini. Misiunea Briliantului este extrem de dificilă în perspectiva în care CFR Cluj nu depune armele în lupta la titlu cu FCSB, pentru că are de recuperat un deficit uriaș, de 11 puncte. Dar Mutu se declară optimist în privința șanselor ca echipa să rămână în cursă și chiar promite modificări tactice importante, schimbarea modului de joc într-unul mult mai ofensiv. El recunoaște că fiind și prieten bun cu finanțatorul ardelenilor, Neluțu Varga, și-ar fi dorit să ajungă într-o zi ca antrenor la CFR Cluj, club pe care îl consideră a fi cel mai reprezentativ pentru fotbalul românesc în ultimii cinci ani și chiar mai mult de atât. Neluțu Varga spune că are încredere în Mutu și că echipa va juca un fobal mult mai bun.

Abia aștept să-l văd pe Mutu muncind pentru CFR Cluj și făcând performanță. Am discutat toate detaliile. L-am mai vrut de două ori, dar nu pentru că este prietenul meu, ci pentru c ă este un antrenor care a făcut treabă peste tot unde a fost. Sunt convins că va face și la CFR Cluj.  Obiectivul este calificarea în cupele europene. Nu ar fi corect să-i cer să câștige titlul, ținând cont că este o distanță mare față de locul 1. Obiectivul e să mergem în Europa League. Dar dacă va lua titlul, îi transmit că va fi aici cum a fost Ferguson la Manchester United. Adică va sta mult, mult timp ca să facem treabă împreună.

Noul antrenor al CFR-ului consideră că provocarea venit perfect acum, după despărțirea de azerii de la Neftci Baku și, mai ales după ce a trecut ceva vreme de la decesul mamei sale la sfârșitul anului 2023.

A picat într-un moment în care sunt liber, îmi doream să ajung la o astfel de echipă, dar nu mă gândeam că va fi așa repede. E ceva ce mi-am dorit. Am vrut ca într-o zi să preiau CFR Cluj. Până acum, e unul dintre cele mai importante challenge-uri din carieră. Poate cel mai important. Suntem prieteni, au mai fost tatonări. Vorbeam că într-o zi vom lucra împreună și e bine că s-a întâmplat. Știu responsabilitatea care vine cu această alegere. Sunt bucuros, dar știu că e presiune. Sunt foarte concentrat. Știu ce pretenții sunt. E cea mai titrată echipă din ultimii ani. Mereu va fi presiune la astfel de echipe, care vor să câștige fiecare meci. Știu la ce mă înham. Am căutat astfel de experiențe de când m-am apucat de antrenorat.

CFR nu are altă soluție decât să se bată la titlu. Așa a fost mereu de când a fost preluată de Neluțu Varga și așa va fi mereu. În play-off se va juca campionatul. Până atunci trebuie să încercăm să recuperăm cât mai multe puncte față de FCSB. Dacă nu, va fi foarte greu. CFR Cluj are o echipă bună. Sunt jucătorii cu valoare, cu CV-uri impresionante.

Am discutat despre un contract pe doi ani și jumătate. Va fi un proiect. Nu vom amesteca relația de prietenie cu antrenoratul. Vom fi prieteni indiferent de ce se va întâmpla. Poate chiar e o presiune mai mare pentru că Neluțu îmi e prieten”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

10 Comentarii

 1. haha asa e pe unde a fost mutu a facut treaba.. mare! sper sa faca si pe clubul interlopo-securistilor din Cluj acelasi lucru!

 2. & Spectacole fără bilet, taxa de mămăligă (domeniu)

  Fiecare ziarist acreditat care scrie,
  Despre sport , pe internet , pe hârtie,
  Să dea din banii pe care-i câștigă
  De-o ciorbă , de mămăligă ?

 3. @
  ”Mari ziariști ce s-au format
  Când sportul ei l-au criticat,
  Pe cei care l-au practicat
  Și-au dobândit cam ce au vrut,
  Bani glorie, statut,
  De ziarist recunoscut
  Și-n gropa de la Pata Rât !”
  ‘ ?

 4. Mutu nu rezista mai mult de doua luni…e o gluma a naturii ca antrenor

 5. @ Juventus e la titlu în Italia ? Mutu, ,,acuzat de dopaj”, ,,face echipă” la Cluj și cu Balaj, care presei a dat și sancționat și doping fotografiat, ?

 6. & Au primit ăștia de la presă și doping fotografiat, de la Balaj , ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.