”Muzeul Militar Naţional Regele Ferdinand I e ca o biserică”

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a subliniat, joi, că pentru militari Muzeul Militar Naţional „Regele Ferdinand I”, de la a cărui înfiinţare se împlinesc 100 de ani, este „ca o biserică”, pentru că acolo se poate simţi spiritul de sacrificiu al ostaşului român şi tot acolo se pot ruga pentru cei care, sub drapel, s-au sacrificat pentru ţară.

El a participat, joi, la evenimentul de lansare a monedei numismatice cu caracter jubiliar cu tema „100 de ani de la înfiinţarea Muzeului Militar Naţional ‘Regele Ferdinand I'” şi la vernisarea expoziţiei „Muzeul Militar Naţional ‘Regele Ferdinand I’ – 100 de ani de istorie militară”.

„Armata, aşa cum se recunoaşte, este alături de Biserică şi împreună reprezintă cei doi stâlpi de bază ai naţiunii..(…) Prin această emisiune numismatică Banca Naţională este încă o dată este alături de instituţia militară, ceea ce reprezintă nu doar un moment de atracţie pentru colecţionari şi este un moment de recunoaştere a legăturii dintre instituţiile statului român şi Banca Naţională. (…) Pentru că ne place această paralelă între Armată şi Biserică, pentru militari Muzeul Militar Regele Ferdinand I este ca o biserică, pentru că intrăm acolo şi putem să simţim spiritul ostaşului român, putem să simţim dovada lui de sacrificiu în toate momentele importante când a fost chemat să se sacrifice pentru ţară, putem să vedem evoluţia Armatei române, a dotării şi culturii militare şi, totodată, putem atunci când suntem acolo să ne şi rugăm pentru cei care sub drapel s-au sacrificat pentru ţară”, a afirmat, joi, Ciucă la Banca Naţională a României.

Preşedintele Senatului le-a mulţumit celor care „au reuşit să păstreze, să gestioneze şi să dezvolte Muzeul militar, să-i ţină porţile deschise şi să atragă interesul nu doar a celor care poartă uniformă, ci a tuturor celor care sunt interesaţi de istoria poporului român”.

„Acolo este şi istoria poporului român, dar şi istoria artei militare. Şi sunt convins că în aceşti 100 de ani au reuşit să creeze o coerenţă pentru tot ceea ce înseamnă pasiunea pentru istorie, în general, şi pentru istorie militară, în mod special.

Potrivit lui Ciucă, moneda numismatică cu caracter jubiliar dedicată Muzeului Militar Naţional „va face interesul atât al colecţionarilor, cât şi a celor care iubesc istoria şi iubesc Armata română”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

3 Comentarii

  1. Daca nu era Ferdinand (INTREGITORUL), Ardealul era la unguri. Fie-i tarana usoara. Si el si Maria, ultimii regi, extraordinari oameni, iubitori de ROMANI. daca ar fi trait ei dupa 1989, ROMANIA AR FI FOST RAIUL PE PAMANT.

  2. Poate fi redenumit „Muzeul Nesimțirii Politice în M.A.P.N”?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.