Nadal: „Este posibil să fie ultimul meu an”

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, în vârstă de 27 de ani, a reafirmat că 2024 ar putea fi anul retragerii sale din circuitul profesionist, după o absenţă de opt luni şi două operaţii, în urma accidentării sale la şold, informează AFP.

„Am spus că este posibil ca 2024 să fie ultimul meu an (ca jucător), susţin asta, dar nu pot confirma sută la sută pentru că nu ştiu”, a spus Nadal într-un interviu acordat canalului Movistar+, subliniind că este „nerăbdător” să joace din nou şi să fie iarăşi ”competitiv”.

„Dar ideea nu este să te întorci pentru a câştiga Roland Garros sau Australian Open. Oamenii nu trebuie să fie surprinşi, toate acestea sunt departe. Sunt conştient de dificultăţile pe care le întâmpin”, a continuat campionul spaniol, cu 22 de titluri de Mare Şlem în palmares, referindu-se la „vârsta” sa şi la „problemele fizice” cu care se confruntă.

Pe 18 mai, Rafael Nadal s-a retras de la Roland Garros, turneu pe care l-a câştigat de 14 ori (un record), din cauza unei accidentări la şoldul stâng, contractată la Openul Australiei din luna ianuarie.

Cu această ocazie, jucătorul iberic anunţase deja că „anul viitor” va fi „probabil ultimul ” din cariera sa.

El a mai dezvăluit că a fost operat la psoas şi la şold în urmă cu câteva luni.

„Dacă mi-ar fi plăcut să fiu tenismanul cu cele mai multe titluri de Grand Slam? Fără îndoială, dar asta nu mă frustrează”, a mai spus spaniolul, revenind asupra luptei cu sârbul Novak Djokovic pentru a deveni jucătorul cel mai mare număr de trofee de Mare Şlem câştigate – ‘Djoko’ are 24 – şi afirmând că nu este „obsedat” de asta.

„Cred că Novak trăieşte acest lucru într-un mod mai intens decât mine”, a continuat el, estimând că „frustrarea” de a nu reuşi acest lucru ar fi fost mai mare pentru sârb.

Menţionându-l în cele din urmă pe Carlos Alcaraz, prezentat de mulţi drept ‘urmaşul” său în circuit, Nadal a considerat că tânărul său compatriot are „potenţial pentru orice”. Dar „dacă ar trebui să-i spun ceva, ar fi să continue să se perfecţioneze”, a conchis el.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

2 Comentarii

  1. Dar de ce ? Nu mai merge cu dopatul ? Mai tineti minte faza de la olimpiada ? La el si alti citiva au disparut in ceata probele ce-i incriminau….Hai ITIA , WTA ,etc daca sunteti „corecti”fiti corecti cu toti jucatorii . Nu numai cu unii…

  2. Interesant serviciul Serenei, interesant și foarte eficient. Totul e corectitudine politica și enorm de mulți bani. Marii campioni din Occident nu au păcătuit niciodată și nici nu vor păcătui. Doar cei din Est sunt păcătoși. Asa ca noapte buna Est. Vestul veghează la liniște, pace, morala și fair play. Veghează cu lupii dreptății și hienele adevărului.
    https://sport.hotnews.ro/stiri-tenis-17593955-wta-winbledon-serena-williams-abandonat-dublu-39-din-cauza-unui-virus-facut-patru-duble-greseli-primul-serviciu-iar-arbitrul-oprit-partida-pentru-verifica-starea-sanatate.htm

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.