Nadal părăseşte turneul de la Roland Garros

Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal, fost număr 1 mondial, în prezent pe locul 275 ATP, a fost eliminat luni, în prima rundă a turneului de la Roland Garros, al doilea de Mare Şlem al anului, după ce s-a înclinat în trei seturi, 3-6, 6-7 (5/7), 3-6, în faţa germanului Alexander Zverev (4 ATP, favorit nr. 4).

Zverev, unul dintre cei mai în formă jucători ai momentului, recent câştigător al turneului ATP Masters 1.000 de la Roma, s-a impus după o partidă de trei ore şi 6 minute, în care a reuşit 8 aşi şi a avut 3 duble greşeli, Nadal reuşind 2 aşi şi comiţând tot 3 duble greşeli.

Pentru Nadal aceasta ar putea fi şi ultima participare la Roland Garros. „Există mari şanse ca acesta să fie ultimul meu turneu de la Roland Garros. Dar nici nu aş putea spune că sunt sută la sută sigur că va fi ultimul”, a declarat sâmbătă spaniolul, care pe 3 iunie va împlini 38 de ani, de paisprezece ori învingător pe zgura pariziană.

Nadal, care are 22 de titluri de Mare Şlem în palmaresul său, a ezitat multă vreme dacă va participa sau nu la turneul lui preferat. În 2022, Nadal l-a învins foarte greu în semifinalele pe Zverev, care a abandonat după ce a suferit o gravă accidentare la gleznă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

1 Comentariu

  1. Nu stie sa se retraga in glorie ,ca Federer, a ajuns ciuca batailor ca Serena si Djokovic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.