Nadal, ultimul vals

După o luptă admirabilă, Nadal s-a oprit după partida cu Jiri Lehecka, fiind eliminat, scor 5-7, 4-6. 

A  avut o săptămână  bună la turneul de 1000 de puncte de la Madrid, ar mai fi speranțe pentru   Roland Garros, în cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului.

Nadal, care va împlini 38 de ani la începutul lunii viitoare, s-a înclinat după două ore şi două minute de joc în faţa tânărului său adversar (22 de ani), aflat pe locul 31 mondial.

„A fost o seară emoţionantă. Am putut să-mi iau rămas bun aici, pe teren şi în plus cu un nivel de joc destul de decent. Este o amintire de neuitat, de neşters. Nu ştiu dacă a fost ultima oară când am jucat în Spania, e foarte probabil, nu mi-am pus întrebarea. Dar dacă a fost ultima oară când am jucat în ţara mea, este o amintire grozavă. S-a încheiat aici, la Madrid, dar drumul meu cu racheta în mână nu s-a terminat. Poate că acum nu este momentul să eliberez toate emoţiile pe care le ţin în interiorul meu. Nu vreau să renunţ încă la toată această adrenalină”, a declarat Nadal după meci.

Spaniolul a subliniat totodată că „speră” să poată participa în continuare la turneul de la Roma (8-19 mai), având în vizor marile sale obiective din acest sezon: turneul de Mare Şlem de la Roland Garros, pe care l-a câştigat de 14 ori, şi Jocurile Olimpice de la Paris.

Rezultate înregistrate marţi în optimile de finală de la Madrid:

Jannik Sinner (Italia/N.1) – Karen Hacianov (Rusia/N.16) 5-7, 6-3, 6-3
Felix Auger-Aliassime (Canada) – Casper Ruud (Norvegia/N.5) 6-4, 7-5
Daniil Medvedev (Rusia/N.3) – Alexander Bublik (Kazahstan/N.17) 7-6 (7/3), 6-4
Taylor Fritz (SUA/N.12) – Hubert Hurkacz (Polonia/N.8) 7-6 (7/2), 6-4
Francisco Cerundolo (Argentina/N.21) – Alexander Zverev (Germania/N.4) 6-3, 6-4
Andrei Rublev (Rusia/N.7) – Tallon Griekspoor (Olanda/N.24) 6-2, 6-4
Carlos Alcaraz (Spania/N.2) – Jan-Lennard Struff (Germania/N.23) 6-3, 6-7 (5/7), 7-6 (7/4)
Jiri Lehecka (Cehia/N.30) – Rafael Nadal (Spania) 7-5, 6-4

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

3 Comentarii

  1. Ce cuvinte de lauda pentru o infrangere in fata unui aproape necunoscut, locul 31 mondial.

  2. resuscitare si alte minuni pt. a-l impiedica pe Djokovici sa ramana primul in istorie.
    In Ucraina se coace un nou narativ (dincolo de lopeți si masini de spalat) pt. a nu recunoaste infrangerea catastrofala a NATO; cica, Rusia are armata, dar nu are nimic altceva. Gadgeturi, de ex. Sau free-porno, ciungă si alte minuni ale ”civilizatiei”.

  3. Da, nivelul a fost decent, dar cam atât. Deplasarea, care pe vremuri îi aducea succesele, suferă din greu. Noroc ca nu a jucat cu vreun Sinner sau Medvedev că nu cred ca ar fi luat mai mult de 3 game-uri, s-ar fi făcut de râs. Organizatorii s-au mișcat bine cu tragerea la sorți. În turul întâi l-a întâlnit pe americanul Darwin Blanch, 16 ani, locul 1028 ATP. Penibil.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.