Nadia. ”Sportul mi-a dat o voce… nu ştiam de egalitatea de gen”

Fosta mare gimnastă română Nadia Comăneci, cvintuplă campioană olimpică şi care a primit prima notă de 10 din istoria gimnasticii cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Montreal din 1976, a declarat că sportul i-a dat o voce pe când avea doar 14 ani şi nu auzise de egalitatea de gen, relatează EFE.

„Cu 48 de ani în urmă nu auzisem de egalitate de gen şi doar m-am dus şi am făcut ce trebuia să fac. Acum, sunt fericită pentru că nimeni, niciun om, nu a realizat acel 10. Sportul mi-a dat o voce pe când aveam doar 14 ani şi mă simt mândră că fata aceea a deschis uşa altor femei”, a spus, duminică, Nadia Comăneci, una din cele mai mari sportive din toate timpurile, aflată la Madrid pentru a participa la Gala Premiilor Laureus, care va avea loc luni seară la Palatul Cibeles.

Nadia Comăneci, care se numără printre membrii Academiei Laureus, a afirmat că era foarte tânără când a câştigat Jocurile Olimpice, dar amintirile sunt proaspete.

„Este visul oricărui copil. Toată lumea vrea să fie unică. Când eram sportivă, băieţii nu aveau atât de multe oportunităţi pentru a practica sportul, cu atât mai puţin fetele”, a mai spus aceasta.

”Gimnastica este un sport în care cazi mult, te ridici şi iar cazi. Este o lecţie fantastică despre ceea ce este viaţa”, a adăugat Nadia, care a mai relatat că după Jocurile de la Montreal a primit „circa de 250 de scrisori pe zi”, cărora le-a răspuns încetul cu încetul. „Acelea erau reţelele mele de socializare”, a mai precizat ea.

Nadia Comăneci, în vârstă de 62 de ani, a mai afirmat că Simone Biles, vedeta gimnasticii americane, „este o sportivă unică”, una dintre puţinele care îşi permit să „să se odihnească un an şi apoi să câştige din nou”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4

11 Comentarii

 1. CE CAUTĂ „nu ştiam de egalitatea de gen” ÎN ACEST ARTICOL! EU ȘTIU CĂ NADIA ESTE PUR ȘI SIMPLU „NORMALĂ” CA GEN!

 2. Ea stia doar de Banica si Nicu Ceausescu ,saracuta .

 3. Egalitate de gen e atunci cand un barbat se declara femeie si castiga cursa de alergare viteza sau de 5000m la femei. Sau campionatul feminin de box.

 4. foaie verde frunza lata …curge apa-n beci….domna vrea sa fie in pas cu moda si ea …la 62 de ani babele vor sa fie bagate in seama de mass media lui soros…ce vrea sa spuna nadia care nu stie ca daca tacea filozoafa raminea,in mintea ei a luat 10 pentru ca era doar ….fata …sau ceva de genul asta…imi spunea un american caruia i-am spus ca-l invidiez ca el poate cinta la flaut ca totul e in ….practica ,exersare…i-am zimbit ….

 5. Nici nu se putea sa nu apara aici fauna arhicunoscuta care scuipa toate valorile umane date de Romania……[Rumburak]

 6. „„Este visul oricărui copil. Toată lumea vrea să fie unică. Când eram sportivă, băieţii nu aveau atât de multe oportunităţi pentru a practica sportul, cu atât mai puţin fetele”, a mai spus aceasta.”. Fara suparare da’ mananca bors la greu, pe vremea aia toate scolile si liceele care aveau un teren de sport, nu aveau lacate si nici gardieni sa le pazeasca. Puteai sa joci baschet, handbal, fotbal pana venea noaptea si-ti bagai degetele-n ochi. Se facea sport la greu. Se vede ca e tot mai greu in Murica daca nu mananci conform. Sila!

 7. „fata aceea a deschis uşa altor femei” în gimnastica feminină care, nu-i așa, era dominată de bărbați. E adevărat că omul, cu cât îmbătrânește nu mai gândește. Sau, stai așa, poate se referă la ceva femei de serviciu la sală acolo… Dacă tăceai, filozof rămâneai.

 8. egalitatea de gen?
  Károlyi Márta & Károlyi Béla,
  simplu!
  (la unguri se inverseaza tot timpu,
  normal Béla ar fi primu cu numele
  ca doar nu ne-am tras de shireturi cu dna.Márta)

  -bugetari,
  maxtor nu are scrupule!

 9. Nadia a deschis usa gimnasticii feminine de performanta.
  Pana la ea gimnastica feminina a fost o maimutareala fara valoare: cumpana, spagat, intoarcere … vaxuri.
  Nadia a fost cea care a facut din gimnastica feminina un spectacol de performanta, cu figuri pe care nu le mai puteau executa toate tutele.
  Nadia a facut revolutia din gimnastica feminina. De aceea a si primit nota de neconceput pana la ea: nota 10. Aparatura nici nu era programata sa o afiseze. A trebuit un timp ptr a o putea programa.
  Potaile inepte fac mistocareli de ea, cum face b0wl ala de mine ca am citit si clasicii rusi……[Rumburak]

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.