
NASA vrea să „cumpere” idei cu privire la aselenizare şi tehnologiile adiacente.
NASA susţine că doreşte să înveţe de la viitoarele misiuni comerciale private care vor merge pe Lună şi este dispusă să plătească până la 30 de milioane de dolari pentru o soluţie viabilă.
Agenţia Spaţială Americană vrea să profite de proiectele extraordinare care au luat naştere prin programul Lunar X Prize, sponsorizat de către Google. Această competiţie, anunţată în 2007, oferă 20 de milioane de dolari primei organizaţii neguvernamentale care reuşeşte să pună un rover pe Lună, înainte de 2012.
21 de echipe se luptă pentru premiu. NASA crede că poate să înveţe din aceste misiuni, aşa cum explică purtător de cuvânt Michael Braukus. Agenţia este dispusă să plătească până la 30 de milioane de dolari pentru date care vor fi transmise înapoi către Pământ şi care vor fi utile pentru misiunile viitoare umane sau robotice.
Potrivit newscientist.com, NASA ar putea fi interesată de tehnologia care va permite unei nave care aterizează să recunoască pericole, cum ar fi bolovanii, şi să le evite automat. Dacă vreunul dintre vehiculele din Google Lunar X Prize va încorpora această tehnologie, NASA va plăti pentru aceasta informaţie.
Nu este clar dacă NASA va trimite prea curând astronauţi înapoi pe Lună. Casa Albă încearcă să renunţe la planurile de întoarcere pe Lună, până în 2020, în favoarea unei misiuni către un asteroid până în 2025. Congresul nu a aprobat încă noul plan.
Fii primul care comentează
Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.