Năstase, avertisment pentru Simona: Nu știu dacă face bine!

Mai este puțin, până în feburarie, când, în sfârșit, Simona Halep se va afla în fața ultimei șanse de a schimba verdictul ITIA de suspendare pe patru ani pentru dopaj, respectiv va merge la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

În perioada care a început din momentul suspendării Simona s-a antrenat, ultima dată în Dubai, la centre special organizate, unde a rulat aproape zilnic antrenorii cu care a lucrat.

Zilele trecute Halep a făcut un anunț uriaș, faptul că reveni pe teren pe 15 iunie, la Cluj-Napoca, cu ocazia evenimentului Sports Festival, în cadrul căruia va participa la un meci demonstrativ alături de Andrei Pavel, Steffi Graf și Andre Agassi.

Fostul mare jucător român al anilor 1970-80, el însuși un sportiv cu multe probleme de comportament la activ de-a lungul carierei, Ilie Năstase, se arată însă îngrijorat de această decizie, apreciind că Halep se expune în mod periculos.

Audierile de la Lausanne vor avea loc între 7 și 9 februarie.

Deși participarea la meciuri demonstrative nu îi este interzisă, Simona este pusă în gardă de fostul mare jucător de tenis Ilie Năstase.

Acesta se îngrijorează însă de modul cum vor privi judecătorii de la TAS anunțul că Halep va reveni pe teren, cu o jumătate de lună înainte de audierile să demareze.

„Ar trebui să vă interesați dumneavoastră dacă are voie să joace. După mine, ea nu ar trebui să riște așa ceva. E riscant, poți să îi enervezi pe cei de la Lausanne. Nu cred că cei de la Lausanne preferă să vadă jucătorii jucând până nu se dă o decizie”, a afirmat Năstase, conform playsport.

Fostul număr 1 mondial în tenisul masculin consideră că demonstrativul contra cuplului Steffi Graf – Andre Agassi îi va prinde bine Simonei, care încearcă în această perioadă să se pună la punct cu pregătirea fizică. Halep se antrenează constant în compania noii ei echipe.

E o demonstrație, nu e un turneu. Demonstrații pot să fac și eu, nu e nimic. Ea vrea să rămână în formă, așa poate vedea în ce formă e. Este o demonstrație, sunt invitați să facă treaba asta.

E un antrenament, nu putem să vedem ce formă are. Dacă joacă cu cineva care nu este de valoarea ei, nu o putem evalua. Nu știu cât de mult se antrenează Steffi Graf, nu a mai jucat de 15 ani, nu știu cât de mult se antrenează. Dar pentru Simona e un antrenament bun, cu spectatori.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

2 Comentarii

  1. Halep nu a avut si nu are o strategie de aparare contra acuzatiilor de dopaj. TAS îi va mari durata suspendarii.
    O banuiam de mai multa inteligenta dar m-am inselat.

  2. Ilie Nastase are-n-are dreptate. Simona Halep, daca inteligenta, abandoneaza cariera de jucatoare de tenis. Are 33 de ani, daca nu ma-nsel. Si-si rezerva participari la turnee demonstrative, pe de-o parte, si rolul de antrenor, pe de alta. Poate sa-si scrie si Memoriile, care, ele, ar putea sa fie folosite în dovedirea nevinovatiei. Sperând, pe deasupra, la un best seller.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.