Năstase: Se formează un fel de alianţă a binelui, dar nu am aflat

Adrian Năstase a comentat, miercuri seară, decizia coaliţiei de guvernare de a comasa alegerile europarlamentare cu cele locale.

Cei doi lideri PSD şi PNL au venit cu lecţiile nepregătite, a spus fostul premier, ei nu au prezentat un calendar clar al tuturor alegerilor.

Năstase mai spune că s-a format o coaliţie a binelui, împotriva unei coaliţii a răului reprezentată de partidele extremiste.

”Este vorba, aşa cum spunea domnul Ciucă, de o mişcare tactică. Deocamdată avem doar decizii referitoare la alegerile din iunie. PSD are nevoie de un partener care să fie valid, de aceea PNL trebuie să iasă în condiţii convenabile din alegerile europarlamentare şi practic în condiţiile în care s-a intrat într-o anume criză de timp, ca la şah, cei doi parteneri au venit într-un fel cu lecţiile nepregătite până la capăt.

De aceea nu am aflat mare lucru despre alegerile prezidenţiale, despre alegerile parlamentare, despre calendarul pe întregul an”, a declarat Adrian Năstase, miercuri seară, la Antena 3.

”Avem, deocamdată, o idee foarte clară, se formează un fel de alianţă a binelui, împotriva unei alianţe a răului. Partidele de centru, centru-dreapta, centru-stânga, împotriva partidelor de extremă şi practic un fel de acţiune de susţinere a democraţiei reprezentative şi cu rolul parlamentului, inclusiv Parlamentului European, împotriva unei democraţii directe caracterizată în ultima vreme tot mai mult de discuţiile în stradă, de manifestări, de tot felul”, spune Năstase.

Fostul premier este de părere că alianţa dintre PNL şi PSD este ”un moment de înţelepciune”, dar că pe de altă parte se observă o dificultate în interiorul celor două partide.

”Este vorba de un moment de înţelepciune, de responsabilitate, fără îndoială, dar este clar pe de altă parte că avem o dificultate în interiorul partidelor, o  departajare între poziţiile celor doi lideri şi baronii locali din cele două partide.

Se vede foarte clar. Practic ceea ce deocamdată este un element salvat este situaţia PNL care este într-un fel ajutat  prin alegerile europarlamentare comasate cu localele, să rămână totuşi un partener solid în relaţia PSD cu partea infracţională. Din punct de vedere practic este o mişcare bună pentru PNL, din punct de vedere strategic, cred că este o mişcare bună pentru PSD”, a adăugat Năstase.

Liderii coaliţiei au anunţat, miercuri seară, că alegerile europarlamentare şi cele locale vor avea loc, în 9 iunie. Pentru europarlamentare vor exista liste comune, în timp ce PSd şi PNL vor merge pe liste separate pentru alegerile locale.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

27 de Comentarii

 1. Pe ce argumente se bazeaza cei care pun etichete de partide a raului , extremiste ?
  Sa intelegem ca 30 % dintre romani sunt extremisti?

 2. Clar PSD PNL USR UDMR reprezinta raul. Nu mi-e clar unde e coalitia binelui.

 3. Ouăle lui Năstase în antiteza cu partidele extremiste. Mare caracter și mare pistolar tovarasul Năstase. Suutem convinși ca atunci când a făcut cadou Petromul austriecilor era cu pistolul SUA la tâmplă. Asa ca avea ceva experienta în ale făcutul în pantaloni fără pampersi, dat cu tanga de mare calitate intelectuala în pro fundul existentei sale.

 4. da, se formeaza o alianta a „binelui” celor care ne asupresc cu tot felul de taxe , constrangeri si munca pana la moarte. restul nu mai conteaza

 5. Opinez ca dl Nastase nu a facut o analiza , asa cum declara, ci a consfintit in fata publicului larg alianta PSD – PNL . A venit sa dea o nota de credibilitate acestei aliante toxice. Este rau, se incearca pacalirea poporului , prin utilizarea de nume notorii care sa zica ” e bine ca sa nu fie rau”, un electorat socat si dezorientat este deja dus in deruta profunda , este pacalit la tembeliziune . Crearea unei aliante stanga cu dreapta , pentru a depasi o perioada de criza nu e rau, dar sa mergi cu ea mai departe in fata electoratului la alegeri este curvasarie pe fata. Este o alianta draconica creata cu un singur scop, jumulirea prin rotatie a bunastarii deja precare a unui popor.

 6. Iliescu – armata sovietica chemata in 1989, mineriade.., Nastase – pumnul in gura presei, procese masluite, alegeri fraudate – sluga chinezilor, Geoana – vizita ca ultima sluga la Moscova cu avionul lui Vantu, ceasuri primite „cadou” sluga perfecta putinista, Ponta – slugarnic, fronda directa impotriva constitutiei prin asa zisul refendum, a incercat pratic fortarea scoateri Romaniei din NATO si UE, slugarnic ca ultumul sclav al chinezilor, Dragnea – a facut toto posibulul sa introduca modelul venezulean ca parte a slugarniceii si protectiei rusiei, Ciolacu – a distrus si ultima farama din industrie ca sa nu mai spunem ca dus economia direct in zid , aramta pe timp de razboi a lasat-o „goala” si asta ca plan de viitoare gubernie ruseasca. Ei bine dragi tovarasi, unde este „centru” si „binele” aici ?

 7. Așa-i uăi, di cân’ lumia: pi cin’ nu laș să muară nu ți lasă să trăiești…

 8. Bombonel dă-te la fund,că de câte ori scoți căpușorul,riști să încasezi o piatră pentru tîmpeniile debitate și făcute în perioada cît ai fost la cîrma RO.

 9. „Cei doi lideri PSD şi PNL au venit cu lecţiile nepregătite”. Când să le pregătească, dacă abia ieri au venit cursurile de la Marele Licurici?
  Grila de evaluare e la DNA.

 10. Nastase ne-a arat doar parte a deciziei .Practic lupta pentru putere devine influentata major de comasare .Cetateanul se va pozitiona imediat pro sau contra si este foarte clar rezultatul final .Comasarea este benefica si ofera cetatenilor ,in marea lor majoritate , cu exceptia extremistilor filo rusi si filo budapestani , securitatea si bunastarea atasata principiilor democratice o data cu apartenenta noastra la NATO si UE.Comasarea, ce aduce si mari beneficii banesti ca si prezenta la vot mai mare , ofera romaniilor adevarati si posibilitatea de a vedea cine sunt cei care se impotrivesc .Motivele le stiti deja Acum Opozitia ,ce si-a dat arama pe fata, nondemocratica anti UE si NATO ba chiar aducind in fata un fals patriotism antiromanesc,pierde si ceea ce a avut .Politica este si despre cistigarea alegerilor ca si despre programul de tara propus spre dezbatere cetatenilor .Comasarea influenteaza si ea participarea la vot si cei peste 60 la suta dintre romanii declarati fani ai comasarii vor veni cu totii la vot impotriva celor care aflati in opozitie ce nu doresc binele propus prin comasare .

 11. Nastase este f. bun la strategii, analize etc….
  De aceea in timpul guvernarii lui, s-au dat pe nimic multe din resursele tarii, au disparut colosii economici din comunism fara sa fi pus imediat ceva in loc. Romanii ar fi acceptat faptul ca multe intreprinderi nu mai erau profitabile, daca cu banii obtinuti din vinderea sau taierea la fier vechi a vechilor intreprinderi s-ar fi demarat instantaneu alte fabrici noi.
  Sa ne lase.
  Ma mir cum PSD nu-l resusciteaza, ca pe Ponta, si socru-sau!

 12. Un fel de bine, gen, sula calului in vârful dealului plin de cancer politic. A început resuscitarea relicvelor infracționale pentru analize și sfaturi manipulatorii! Sa le țină pentru el și ai lui, acest dovedit infractor care se vrea iar in prim planul televiziunilor.

 13. Fara a fi neaparat simpatizant AUR, este lesne de sesizat ca la acest partid se refera toti. Este un partid nationalist, mai mult decat necesar pe scena politica romaneasca. Partidele mari, PSD si PNL isi iau binecuvantarea nu doar de la o ,,poarta”, ci de la vreo 3. Cat priveste extremismul, in Romania nu avem asa ceva. Minti infierbantate sunt la toate partidele. Ce ar fi de spus atunci cu privire la partidele de-a dreptul antinationale, UDMR(nu este partid dar se comporta ca atare), USR si REPER ?!

 14. Deci daca ești suveranist și îți iubești țara dorind să rămâi ancorat în valorile creștin democratice și să nu fi de acord cu înstrăinarea resursele,ești extremist in viziunea lui nastase

 15. Bre Gică,cu , cât te plătește ONG-ul sorosist la postarea,adică în viziunea ta PNL și PSD ovda aducă bunăstarea, restul sunt extremiști,ce fumezi bro,aceste tare că efect

 16. AM CREZUT CĂ CEI MAI PĂCĂLIȚI DE „MAIDANURI” AU FOST UCRAINII! DAR BIEȚII DE EI SUNT PUI MICI PE LÂNGĂ „RUMÂNII CARE AU ÎNGHIȚIT GALBENA GĂLUȘCĂ!….NU VĂ MAI BATEȚI CAPUL CU ALEGERILE! AU VENIT LISTELE ! NICI NU VĂ MAI GÂNDIȚI CĂ E STRICT NECESAR SĂ MERGEȚI LA„VOTURI” ! DEJA AȚI VOTAT CU CNP-URILE CORECTE ! NU ȘTIU DACĂ ADRESELE SUNT CORECTE DAR NU ARE NICI O IMPORTANȚĂ! ALEGERILE AU FOST CÂȘTIGATE DE CINE „TREBUIA”! „HAI LA MUNCĂ ȘI LA CUMPĂRĂTURI”!!!

 17. Bombo, asta este Monstruoasa Coalitie. Nu mai saliva, ca nu te mai baga nimeni in seama.

 18. Fondatorul regimului ticalosit, transformat de Petrov in unul mafiot, nu are ce cauta in libetate!

 19. N-are dreptul să comenteze. N-are dreptul la viață publică.. Cum respectă, cît de disciplinat și normal este ?? Comasările la ora asta nu pot fi in niciun fel efectuate, ci trebuie să se desfășoare după programul inițial..Șmecherii de orice gen interne sau de UE nu au nici un rost, cu atît mai mult demonstrează ticăloșia politicului,. Să trișezi nu e de oameni nobili, credibili, sau de ales.. Categoric.

 20. Cum zicea Twain? „Politicienii și scutecele trebuiesc schimbați(te) cât mai des și din aceleași motive”.Adiță băiatule, matale și coledzii matale prezentați dificultăți olfactive.Poate c-ar trebui să ții găurica superioară mai mult închisă, știi mata…Uneori timpul nu are efectul scontat, ci unul contrar.

 21. Ce tupeu de boerfas are Bombonel! Aia care au jefuit si vandut Romania strainilor sunt buni, iar cei care vor sa opreasca distrugerea ei sunt rai. Ce bai pungasule, nu mai ai oua sa numari?

 22. Suntem în permanență educați, învățați sau, de-a dreptul manipulați că lumea este formată doar din învingători şi învinşi iar locurile ar fi limitate, eventual rezervate cu o oarecare precizie şi acuratețe sau nu. Ştim totuşi că de o parte sau alta, moartea este una şi doar una în timp ce viețile par mai multe, aparent infinite căci minții nu-i este greu să-şi imagineze orice devreme ce pare în măsură a percepe şi înțelege orice. Dar tot mintea este cea care ne spune că viața este tot una pentru fiecare dintre noi în timp ce unii o manevreză şi o manipulează pe a altora în scopul conservării propriei lor vieți. Poate nu neapărat şi a confortului dar dacă vine şi acesta, cu atât mai bine. E bonus. Avem senzația că între condus şi conducători există permanent o relație biunivocă de sprijin şi întrajutorare reciprocă şi într-o oarecare măsură există dar nu la nivelul absolut la care singuri ne facem iluzia ori ni se creează impresia sau convingerea că ar fi, căci niciodată unul nu a trăit şi nu trăieşte în locul altcuiva, al celuilalt sau al oricui. De mii de ani acest hiatus nu a fost nici o secundă înlăturat, îndepărtat sau anulat. El încă există şi face parte din viețile noastre ale tuturor numai că, uneori, el a fost tratat cu decență, înțelegere şi umanism iar alteori cu o cruzime, un barbarism înfiorător şi un cinism de neimaginat. Dacă viața este făcută astfel încât fiecare este liber să creadă, să cunoască, să înțeleagă ce vrea sau cum poate să trăiască, atunci, tot în mod liber, fiecare trebuie să decidă singur dacă merită să moară pentru ceva sau pentru cineva şi nu obligat sau constrâns în vreun fel. Altfel, orice altfel de moarte poate deveni obligatorie iar conceptul de libertate, o iluzie sau un nonsens… absolut!

 23. politicianul tzup-tzup loveste din nou..leguma de la Breaza..el si Dancila ,liderul si lidera

 24. Ipocrizie, ipocrizie! Exact partidele care înabușă democrația de 30 de ani nu mai pot acum de dragul ei! Democrațiă înseamnă puterea poporului, se exprima in agora, nu inseamna puterea oligarhiei roșu spălăcit spre portocaliu care se prelucrează pe culoarele cabinetelor. S-au grupat contra naturii discursului politic identitar al fiecaruia si contra interselor materiale proprii pentru că așa sună comanda Bruxellului, ăia fiind speriați că domnia despotică a popularilor e pe ducă. Aștept luna iunie, când se vor face de culoare căcănie.

 25. partidele extremiste din romania formeaza pe model psd pnl o coloatie.asa cum au facut sui la motiune aur se aliaza cu usr.

 26. FSN mai 1990 redivivus, acum cu posteriorul spre Est. Javre, javre la stanga javre la dreapta FSN este in toate cele ce sunt votati javra nationala

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.