Nașul nostru american (1)

Știrea este totală și spune multe. David Muniz, însărcinatul cu afaceri al SUA la București, adică șeful ambasadei americane, s-a dus la nunta fiicei lui Virgil Popescu, ministrul Energiei. Apariția acestuia trebuie să fi lăsat nuntașii cu gura căscată. Să-i cadă fața și miresei, și mirelui, nu alta. Îndărătul unui zîmbet de politețe, acesta din urmă s-o fi gîndit că l-a prins pe Dumnezeu de pulpană, că a luat-o pe drumul succesului și că o să primească repede un plic, nu neapărat dintre cele cu bani, ci cu o decizie guvernamentală privitoare la o numire într-o funcție importantă. Păi cum să nu-l promoveze România pe ginerele lui Virgil Popescu la a cărui zaiafet de socru mare a fost reprezentantul SUA în România? Ginerele poate spune că la întemeierea familiei sale a avut parte de un martor (garant) american important. Numai o subtilitate de diplomat hîrșit preț de cîteva decenii prin ambasade l-ar putea determina să nu afirme că el s-a însurat și cu acordul SUA și că el reprezintă ceva în țara în care socru’-su este ministru. Altfel, cu mintea subțire a tinereții ar putea zice: Gura, că vă spun la americani!

În termeni de Bulă pus pe dat telefoane la Radio Erevan, am putea înțelege că americanii ne susțin și în UE, și în NATO, și în independența energetică, inclusiv la întemeierea de noi familii. În același timp, în plin scandal cu prețurile umflate la energie, am putea înțelege că David Muniz s-a dus la nunta odraslei lui Virgil Popescu în semn de apreciere și prietenie, dar și pentru a-i mulțumi pentru performanța obținută în domeniu. Adică pentru prețurile nebune la energie. Mîine-poimîine, la prețurile atinse, americanii vor putea vinde gaze de șist la prețuri bune, mai scumpe decît scotch-ul vechi, chiar mai scumpe decît metalele rare.

Totuși, cum se explică participarea acestui charge d’affaires la nunta unei odrasle românești cînd oficialii americani nu primesc miniștri și parlamentari și nu dau explicații pentru nimic? Cum s-o fi legat așa prietenie cu inginerul acesta cu figură de tocilar uzat și prăfuit? Ce magnetul naibii o fi avut el la american? Am dat o raită pe net să vedem dacă găsim ceva despre prietenia dintre cei doi. Și ce-am aflat?

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a avut o întâlnire de lucru cu David Muniz însărcinatul cu afaceri al SUA în România“, se arată într-o postare pe pagină oficială de Facebook.

Pe agenda discuțiilor s-a aflat întărirea relațiilor bilaterale dintre cele două state și colaborarea în domeniul energiei, principalul obiectiv fiind în acest moment investițiile în domeniul nuclear, transmite ministrul.

„De asemenea, am discutat și despre extragerea gazelor naturale din Marea Neagră și stadiul în care ne aflăm în acest moment. La întâlnire au mai participat secretarul de stat Dan Drăgan și consilierul economic la ambasada SUA Brad Stilwell”, a mai adăugat acesta. 

Reamintim că în urmă cu 6 luni, România, prin începerea lucrărilor la conducta submarină din cadrul proiectului de dezvoltare gaze naturale Midia – MGD, a făcut un pas important şi se asigură că probabil va fi prima ţară care va scoate gaze naturale din Marea Neagră”. (Calea Europeană.ro)

Hopa, Mitică! Cei doi reprezentanți ai celor două țări reîntîlniți la nuntă duc prietenia între popoare pînă în familie, chiar dacă prietenia strașnică și bine dosită are la bază tot energia. Gazele naturale, adică!

Însărcinatul pentru afaceri american, la nunta fiicei unui ministru român

Un pic mai încolo, dăm peste liantul acestei prietenii trădat de nunta odraslei!

”Premierul Nicolae-Ionel Ciucă, ministrul Energiei, Virgil Popescu, şi David Muniz, Charge d’Affaires ad-interim – Ambasada SUA în România, au participat astăzi la semnarea contractului de vânzare-cumpărare pentru preluarea de către Romgaz a participaţiei companiei Exxon aferente perimetrului Neptun Deep.

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (ROMGAZ), cel mai mare producător de gaze naturale din România, a semnat, la sediul Guvernului României, contractul de vânzare-cumpărare a tuturor acţiunilor emise (reprezentând 100% din capitalul social) de ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited (EMEPRL) care deţine 50% din drepturile dobândite şi din obligaţiile asumate prin Acordul Petrolier pentru zona estică, zona de apă adâncă, a perimetrului offshore XIX Neptun din Marea Neagră”.

Care va să zică, și premierul, și Virgil Popescu au fost la semnarea contractului de vînzare a acțiunilor emise de ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited (un SRL) prin care ROMGAZ a dat un sac de bani (1.060.000.000 USD) pentru 50% din dreptul de exploatare a unui perimetru care va da gaz cînd plecăm și spre Lună. Afacere americană ca în anii 30, la Chicago! Am dat un sac de bani pentru niște hîrtii și pe niște explorări. Ai zice că premierul s-a înghesuit și el la o festivitate fericită care marchează o plată record pentru ceva care am dat cîndva de pomană. Cine știe cînd va avea și el o nuntă!

De data aceasta, am dat un miliard pentru altă șapcă! Suntem băieți generoși! Știm să ne purtăm frumos. Plătim orice semn de simpatie și de susținere, ca și președintele Iohannis! Vă dați seama, la un contract de 1 miliard de dolari (și ceva!) cum să nu palpite și să nu facă faimoasa declarație postată cu ocazia nunții.

– ”Inima îmi bubuie de fericire și de emoție”

A rămas David Muniz stană de piatră? NU! A venit și el cu o șapcă, transmițînd astfel procurorilor că prietenia strategică a celor doi nu-i de nasul DNA.

Fiind pe internet, am zis, ia să vedem noi ce scrie biata noastră presă română?

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 84

61 de Comentarii

 1. Sefii/comandantii obisnuiesc sa se duca si la activitati particulare ale subordonatilor, ca sa le intareasca acestora loialitatea si abnegatia.

 2. Cel putin o afacere sau ceva gras la schimb. Romania e pe taraba la barbut dar de pomana pentru imbogatire strainezia si nu conteaza in ce hal va ajunge tara si compatriotii, din Romania inca curge gras abundenta prin escrocherii si furaciuni pe legi si ordonante cu dedicatie. Acum deja au vechime de cel putin 15-20 ani si naravul din fire n’are lecuire la prosti, analfabeti si escroci numiti politic in guvern si functii inalte in orice domeniu! O sa il vedem si pe asta intro functie banoasa prin Romania in cel mai scurt timp!

 3. Aaaa, acum m-am prins și eu! E marele succes ”Nașul” cu David Muniz în rolul principal.

 4. Putin e de vina, noroc cu criminalii… pardon partenerii strategici ca altfel nu stiu cum mai eram jefuiti la singe. TRAIASCA WOKE USA, TRAIASCA BIDEN SI MAFIA NOASTRA CEA DE TOATE ZILELE. BIDEN SI POPORUL SECURIST AMERICAN FERICIREA NE-A ADUS!

 5. Cata invidie de ziarist insetat de recunoastere, ca sa scrii despre minunata prietenie a unor gangsteri…pardon, a unor specialisti dezinteresati si de mare valoare, cum sunt ministrul Energiei si insarcinatul american (nu insarcinat in sensul woke).
  De ce atata rautate? Sunt doi prieteni la catarama care sarbatoresc niste afaceri cat se poate de legitime incheiate de statul roman cu niste privati. Adica statul cesioneaza un perimetru marin; multi ani mai tarziu, dupa ce l-a cedat pe gratis, il re-cumpara cu 1 miliard de dolari.
  Nimic neobisnuit, circulati.
  Si mai taiati din pensiile alea nesimtite de 1200 de lei ale romanilor de rand, ca mananca prea multa carne!

 6. Nasul și tenisul fără fair play. Urmăresc meciul Norrie cu Rublev. În dreptul lui Norrie, la afișarea scorului, scrie GBR. In dreptul lui Rublev nu scrie nimic. Frumos, onest și în spiritul olimpismului. Sunt convins ca Pierre de Coubertin ar fi foarte mândru de ceea ce se întâmplă în lumea sportului și a olimpismului.

 7. Cornele ,putem sa ne luam bucatica noastra din tara ? S-o punem in traista si s a pribegim prin lume pina vom gasi un loc sa avem si noi liniste ?Si sa scapam ,vorba lui Orwell de „cei mai egali dintre egali „? Te-ai gindit vreo data la asta ?Deja copiii nostri sunt pribegi prin cele patru vinturi. Si-s ai nimanui . Au ajuns niste dezradacinati. Fara patrie ,fara parinti ,frati si parca fara viitor.Sa-ti aduc aminte : „A plecat motul prin tara , cu doniti si cu ciubara ….”. Am schimbat atitia stapini ca nu le mai stim numarul… Si acum mai avem unul . Mai rau decit au fost toti aialalti.Vom pribegi din nou cintind : „Muntii nostri aur poarta , Noi cersim din poarta-n poarta !”. Citind-ul pe poetul nepereche : „Vai de biet roman saracul , Indarat da tot ca racul !

 8. La nunțile de Partid și de Stat participă întotdeauna oameni importanți.
  Alo, trotinetiștii! Nu vă mai zgâiți pe la garduri. Stați cu ochii pe peeseedee ca să nu vândă Transilvania ungurilor. Vă dați seama ce de parai ar putea primi, dacă un petec de pământ aflat sub apă s-a vândut cu un miliard de parai?

 9. Un miliard de coco băgați în traista Exxon.
  Asta înseamnă să jefuiești fără scrupule o colonie. ?

 10. Persoana cu guler roșu din spatele ministrului Popescu este ceva cântăreț sau cântăreață gospel?

 11. Credibil. Totuși ar fi interesant de știut și cine a povestit ce și cum cu nunta .
  Eu nu m-aș mira ca însărcinatul ăla să se fi dus și să-și umple papornițele personale înainte de întoarcerea în SUA așa cum au făcut și ultimii doi ambasadori. Ultimul a fost chiar penibil.
  Mie mi-e ciudă că avem cea mai slabă opoziție din ultimii treizeci de ani. Eu când îi aud pe USR iști îmi vine să-i înjur. De ăia de la AUR râd. Așa că îi dau dracului pe toți și mă duc la o țigară.

 12. Și ăla de la cotroceni nimic?…pe el nu-l interesează decât imaginea lui, atât!…restul, adică colonia poate să se ducă dracului…
  Dar nu veti scăpa bandiților…

 13. Eu l-as intreba pe Strul de la Ambasada: ati lansat ba k..tul ala de racheta, cea mai lunga, cea mai mare, cea mai tare din parcare? Sau inca are scurgere la ungere si ulei la-mpingere?

 14. Macar asta stie sa lege doua cuvinte, nu ca bossul de la Casa Alba. Stati linistit, peste 2 zile apare filmul secolului My son Hunter, sa vedem adevarata fata a SUA, nu ce arata buda de CNN sau ce scrie hartia igienica New York Times.

 15. Preturi umflate la energie,sa vă facă să înghițiți ușor găluștele…una e cu centralele atomice de cartier…ne testate…pe care guvernul Năstase le-a refuzat…imbecilitatea și nesimțirea sunt sporturi naționale.
  Din fericire informații despre mizeriile astea și altele există.
  Cu consecințe.

 16. Dar înțelegerea legată de centralele atomice de cartier(căldura cu otravă) a fost de fapt un ordin primit de ioh cel anus și-al lui în. general asudat de stres.unui ministru cu atitudine de slugă (nu că ar putea face ceva,pentru că Sri veghește)..iar el stă și rade de voi cum va decimați înainte de alegeri.

 17. Slugărnicia aleșilor noștri în fața intereselor economice americane, in special Popescu care e sluga perfecta corupta și incompetenta , a reușit de unul singur să distrugă sistemul energetic național și furtul pe plan intern suprapus peste vânzarea capacităților energetice românești . Multe slugi au sfârșit o prost când americanii au schimbat slugile.numai din banii de plafonare terminăm reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă, in schimb Popescu și Viorica cu epoleți alta sluga aleg reactoare experimentale pe care experții americani nu le vor implementate în sua

 18. Asta nu e trădarea intereselor statului român, in plan militar înțeleg că suntem aliați, dar aceasta slugarnicie e mai mult decât o cooperare economică atunci când interesele naționale sunt ignorate de sluga perfecta Popescu și ciuta cu epoleți

 19. Sluga perfecta care ne costă că stat zeci de miliarde de euro, care în prostia lui securista se crede protejat pe vecie, a uitat că CIA i a protejat pe mulți care au plătit cu libertatea

 20. mintia a fost luata de partidul democrat american via generali americani. irak NU exista, e doar garnizoana si camp de extractie.

 21. Nu degeaba l-a facut hot Simion…se adevereste ca mai e si tradator si coada de topor si vanzator de neam…

 22. @ Fin , nu din filmul lui Scorsese ,ci din filmul unuia autohton . Da se pare ca nasul a plecat cu darul … Poate mai dam ceva miliarde pe la „nasi „din astia . Nasi facuti de Tradiceanu atunci cind inca nu aveam siguranta ca vom cistiga procesul cu Ukraina referitor la platoul marin.

 23. Senor Muniz sa se intoarca la Sefsa’ Nuland, care sa-l insarcineze cu altceva !
  Pe aici, pe la noi, a demonstrat de ce este in stare.

 24. „… ca la nunta mea a cazut o stea …” SA LE CADA TOATE „STELELE” S LUG OI LOR CARE AU FOST ALESI DE TRADATORI SI CRIMINALI PENTRU A CONDUCE NATIA SI ROMANIA LA PIERZANIE!

 25. Popescu a facut nunta fetei la sinagoga. Am vazut imagini la tv. Evreul de la ambasada a venit la neamu lui. Toti dau zeciuiala. Conflict de interese cu statul roman jupuit de perciunati.

 26. Doi golani. Doua jeguri umane din care unul tradator si hot al propriului popor.Sictir si scarba jegurilor. Alo, domnule Simion, actioneaza cu chibzuinta si tenacitate impotriva acestor spioni si tradatori, ca poporul roman te va urma sa-l scapi din suferinta si rusinea nationale in care se afla. Atentie ?!

 27. stapinul s-a dus la evenimentul sclavului sa-i scape si lui o ciozvirte din parandarat. popescu este un sclav, chiar daca nu ii place termenul. respira si traieste sa slujeasca stapanul. sa nu uite nimeni de la putere rascoalele. pentru ca sint atit de aproape de a li se aplica corectia necesara. intre ei , putini, jeguri imorale, si noi, cei multi, categoric nu au absolut nicio sansa, cu americani sau fara, cu rusi sau fara. furtuna care vine va face decembrie 1989 pistol cu apa. incepe lupta de supravietuire pentru ca niste neterminati precum popescu au avut grija sa ameninte existenta romanilor. noi nu mai avem nimic de pierdut. noi nu avem nevoie de dusmani. criminalii sint in interiror si trebuie inlaturati. toti, pe toata structura de putere inclusiv servicii. vine momentul decontului. transformarea lumii de azi se va intimpla inevitabil. vechea lume, a secretului, a crimei, a dispretului, a exploatarii este in colaps. e timpul sa-i pacem pomana!

 28. Cine a pus „gheara” pe Mintia? Cum cine, cum cine? 10 divizii de tancuri Merkava versus un Off Shore din Orient? Băieții au glume în program? Davos,Clubul de la Roma, Comisia Trilaterala, Bogdan Aurescu, Frații Muraru…Pt un kil de Aluminiu sunt necesari 1000 de litri de apă și mulți, mulți Kilowati! Ce să iei din Pustiul Iudeii? Dioxid de Siliciu și atât? Distrugerea unei țări, Distrugerea Economiei în detrimentul Industriei de apărare al unui stat din Orient, puternic înarmat? Virgil Popescu rade cu lacrimi, Frații Muraru rade cu lacrimi, Bogdan Aurescu rade cu lacrimi cu trabucul cubanez în mâna Stângă și cu whisky în mâna dreaptă! Ce o fi în sufletul Stralucitului ziarist Cornel Nistorescu când eu „clamez” de doi ani 10 divizii de tancuri Merkava făcute din Oțeluri Speciale Mintia? 2 proteine chelioase Frații Muraru și Bogdan Aurescu vânzător de țară și de religie vor Plutoniu Militar Rusesc deasupra României la 100 de Milioane de grade! A început războiul? A început? Ii ajutăm pe ucrainieni cu arme? Ii ajutăm! Davos nu doarme! Rheinmetall și BAE Systems au creșteri de vânzare armament de 389%, sus Moartea, jos Viața! Sus Virgil Popescu , la topit cu Mintia, la topit cu viitorul copiilor și nepoților noștri! Sus Bogdan Aurescu, sus B’nai B’rith, jos România, jos Ortodoxismul! Ce este în sufletul redacției Cotidianului și al lui Cornel Nistorescu? Nu vreau
  ca să aflu! Dânșii știu că am dreptate! Vânzarea de țară îți provoacă Iad în suflet și nimic mai mult. Punct! Serghei Mizil citire: Alt parandarat.

 29. Cum se știe că nici un ambasador, sau ceva asemănător, trimis de SUA în România nu-i decât din neamul aleșilor și acest David nu face excepție, cum nici al nostru popesc, se zice, putem spune că-i o afacere în famiglie.

 30. Tica, inteleg ca pe Popescu si pe Muniz, nu-i doare de romani dar ei sunt asa, de capul lor?
  Pana acum, credeam ca Popescu este USRist. Ce este acest Popescu, ce partid il sustine? Ce face Coalitia de guvernare? Merg pe mana lui? Toti sunt tradatori si nesimtiti?

 31. ‘ No problem ‘, nimeni nu pare a observa că ‘partenerul strategic’ nu este interesat de numirea unui ambasador în țara dispusă oricând să-i cumpere vechiturile/experimentele, respectiv, New Scale Power LLC. In topic : mai repede cade premierul Ciucă decăt Popescu.

 32. De fapt Popescu le arata babaul liberalilor, in caz că le trece prin căpățânile goale să-l schimbe !

 33. @Radu Humor: sau e cu bataie lunga, de la 1878 incoace, sau Deep State Departament e de mult ales .

 34. Pe clovnul Virgil inca il mai tine ministru clovnul sef Klaun? PNL a devenit o clovnerie conceputa de Rares Bogdan votat de un popor de babuini.

 35. In aceasta situatie cineva are un interes ,altfel nu s-ar fi dus domnul asta american la acest eveniment doar asa din curiozitate sa vada cum se fac nuntile in Romania.

 36. Popescu a transmis prostimii din PNL ca l-a pupat pe Muniz unde trebuie, sa fie cuminti, sa treaca in bancile lor

 37. vad ca in comparatie cu PESCHESUL dat Imperiului Otoman, cel pe care il dam „partenerului strategic” este inmiit si mult mai distrugator.

  Ambasada americana a iesit la nunta sa ne spuna „ciocu mic”, nu va atingeti de „socru mic” ca e omul nostru si el indplineste comandamentele STAPANULUI!!!

  Va intreb dragi romani, in decembrie 1989 la asta ati visat cand l-ati impuscat pe Ceausecu…de fapt nu voi, ca ordinul a venit de afara si nici azi nu stim de la cine la primit generalul Stanculescu, care era spion englez pe langa Ceasca si a avut celebra intalnire de la Balaton din vara lui 1989? V-ati bucurat ca in zi de Craciun, una din cele mai inaltatoare sarbatori crestina,ati impuscat un om, fie el si Ceausescu?
  Eu nu m-am bucurat pentru ca greu blestem am aruncat asupra Romaniei!!!

  Nu va intrebati de ce procesul asa zisei revolutii se face dupa ce au murit toi generalii implicati in lovitura de stat?

  Romania este chiar mai putin independenta decat Stalin. macar sub rusii, Stalin ne-a luat bogatii sub pretextul despagubirilor de razboi stabilite prin Trataul international de pace. Actualizat la valoarea actula sunt cam 32 MILIARDE dolari.
  In epoca postrevolutionara, in ultimii 15 ani am dat SUA 50 MILIARDE dolari pentru arme si sutinerea bazelor militare americane pe teritoriu romanesc.
  Din Romania s-au furat peste 300 MILIARDE dolari, s-a distrus o economie…
  Comisarii occidentali sunt mai rapace si mai lacomi decat chiar comisarii sovietici.

  Noi NU ne-am vandut tara, am dat-o pe GRATIS pentru sepcute, fotografii si nashit!!!

 38. Destul de multi acuza faptul ca rusii ne-au tocat ani de zile ,dar daca ne uitam la americani ,astia ne-au jecmanit si ne-au jupuit de tot.Si asta este doar inceputul,o sa intelegem cu siguranta in urmatorul timp in ce hal de saracie si faliment ne vor aduce iubitii nostrii americani.

 39. Popescu a rezolvat problema: „Românii posesori de centrale individuale vor plăti același preț la gaz ca cel de iarna trecută, adică 31 de bani/kilowatt, ceea ce înseamnă că li s-a eliminat plafonul de consum necesar pentru subvenția de la stat, a spus ministrul Energiei, Virgil Popescu”
  Concluzia?
  Vorba cuiva, celor cu „venituri speciale” nu li se plafoneaza consumul la gaz, pentru ceilalti s-a scumpit si gazul se scumpeste si incalzirea… Se iau 10 piei de pe bietii oameni.
  Cui are, i se va da…

 40. Cuvintele „Caci celui ce are i se va da; dar de la cel ce nu are si ce are i se va lua” (Marcu 4, 25) par a nu fi rostite de Hristos. Caci dupa a noastra minte, ar trebui sa ia de la cel ce are si sa daruiasca si celui ce nu are. Dar Hristos prin aceste cuvinte nu cauta sa fie nedrept, ci sa ne lumineze.
  Luati seama la voi si vedeti cu ce daruri ati fost inzestrati. Iar dupa ce ati cunoscut darurile, cautati sa le inmultiti. Nu traiti la voia intamplarii. A lasa darurile de izbeliste, inseamna a ne face partasi „intunericului cel mai din afara”, unde va fi plangerea si scrasnirea dintilor (Matei 25, 30). Nu fiti invidiosi daca veti vedea ca sunt semeni care au mai multe daruri decat dumneavoastra.

 41. Ce jigodii au ajuns sa conduca aceasta tara!! (Va rog sa publicati opinia mea)

 42. Vindem,concesionam pe mai nimic si apoi răscumpără ce a fost al nostru cu un miliard de dolari.
  Cum vine asta? Seamănă un pic cu „davai ceas, davai soție, haraso tovărășie.Dar la altă scară.

 43. Mimi. De data asta ai dreptate.

  (Vă rog s-o publicați și p-a mea. Opinia, zic).

 44. In cel mult 2-3luni poporul de babuini nu va mai sti pe unde sa scota caciula de preturi si facturi cele mai mari din Europa. Se anunta de pe acum proteste. Fripturistul de Virgil din guvernul meu deja le face zile fripte la buzunare la poporul ? meu
  Intre timp Virgil mai nasheshte ceva pe sub masa pe piata gazelor.

 45. In ce hal a ajuns Romania. Uluitor suntem batjocotiti sfidati si jefuiti chiar de catre asa zisele state aliate. In timpul Comunismului fix aceleasi state ne erau dusmani dar relatiile cu ele erau foarte bune si exista si respectul reciproc la care astazi in democratia porcoasa acest respect nu mai exista. Fotografia ar fi fost superba daca nasul mic era un Om mare iar americanul era un Politician de prin anii ‘ 70 cu respect pentru Romania. Dar vorba aceea una era Romania Socialista si alta este romania manelista.

 46. Liderul PSD Marcel Ciolacu a anunţat, marţi, că serviciile publice, bisericile şi Metrorex trebuie să beneficieze de plafonarea şi compensarea preţurilor la energie, fapt pentru care va propune, în Parlament, amendarea ordonanţei aprobată zilele trecute de Guvern.”

  Pana la urma, vor ramane cei mici si neputinciosi.

  Lumea-i plina de răni
  Şi de doctori docenţi
  Şi de măşti şi de vămi
  Şi de mari inocenţi.
  Findcă naşteţi copii
  Apăraţi-i luptând.
  Pe pământ avem de toate
  Şi mai bune şi mai rele
  Bune – rele
  Şi-nchisori şi libertate
  Şi a putea şi nu se poate
  Şi ruina şi cetate,
  Genii mari şi frunţi tembele,
  Vânt ce sta şi vânt ce bate,
  Şi martiri dar şi lichele,
  Nedreptate şi dreptate
  Si a putea şi nu se poate
  Şi noroi şi stele.

  https://m.youtube.com/watch?v=uwhDYhV1_yw

 47. Observ ca guvernul, presedintele Romaniei sunt cei mai incompetenti din tarile membre UE. Ai nostri sunt „idiotii de serviciu” cum i-au numit polonezii. Ce ma dderanjeaza ca acest aparat de stat incompetent din Romania este gras platit de la buget.Acest Virgil Popescu are figura de smecher, acum vad ca e protejat de USA. Adica un smecher ca assta ce face de are protectia licuriciului. Ce fac serviciile astea cu exceptia faptului ca se imbuiba cu bani de la stat. Am mare scarba de tot ce e institutie de stat Ce e de facut?

 48. @mimi spune: ‘Ce jigodii au ajuns sa conduca aceasta tara!!’ Esti amuzant, @mimi. Adica pana acum au fost ok, acum recent s-au metamorfozat:)), inainte nu erau asa:)). Sau poate esti tu nascut mai recent. Mai toti sunt papusele (aici am exagerat eu, adica ar fi unii care nu-s) care nu ridica nici macar o mana daca cineva nu trage de-o sfoara. Iar unii sunt ceva gen personajul Reinfield din ‘Dracula’ lui Coppola. Ala care era sub controlul total al lui Dracula si care cand se auzea strigat ‘Reinfield!’ Sarea imediat in picioare si zicea ‘yeeesssss, maaaassteeeer!’.

 49. Asta ne trimite marele prieten, reprezentanti alesi: Michael Guest, Taubman, Ghitenstein, Zuckerman, Muniz. Si toti ne-au facut numai bine. Da` si noi i-am intampinat cu Muraru, Aurescu, MRU. Traiasca fratia intre popoarele alese!

 50. Noi sa fim sanatosi, boala vine singura!! Daca nu – i virus sigur e viroza sau gripa. Perpetuum mobile la carma hotiei functioneaza dintotdeauna pentru totdeauna ,indiferent de loc .Vorbim si noi , ei fac ce vor. Se substituie si se perpetueaza, se acopera unii pe altii . Zicea unul ca nu va aproba niciun act de demolare la Mintia , cu NU mare. Nu si-a primit tainul , sa vezi din NU cum se face DA dupa ce vor strecura printre degete niste fire de verzisori.

 51. „… companiile de utilităţi, adică cei ce ne aduc energia la uşă şi îi înjurăm, pentru că ei au antetul pe facturi, ne pot lăsa şi fără gaz sau lumină: noua OUG, spun ei, riscă să lase fără lichidităţi lanţurile de aprovizionare cu energie, aflat la mîna decontării ”compensărilor”. Distribuitorii sînt şi ei, la rîndul lor, ”la mîna” acelor ”traderi”, negustori de energie, pe care Comisia Europeană i-a impus ca regulă de piaţă, pentru a intermedia între producător şi distribuitorul final. De ce? Dumnezeu ştie. Eu nu pricep de ce ”lanţul” e atît de lung, dar dacă asta e regula, n-avem ce face.” Marius Oprea

 52. O nunta aparte in care nu nasul „cinsteste ” mirii ci socrul (mic) cinsteste pe nas . Oare cat ne-o fi costat „cinstirea „?

 53. Dragă dle Nistorescu! Știți cât steril se dă la o parte ca să ajungi la minereu? Știți din cât minereu se face un kg de Titan, Wolfram, Molibden, Nichel? Știți câte megatone de Sudoare Umană si miliarde de ore sunt necesare? Suferința Umană cine o cuantifica?
  Pe Morții de Silicoza cine ii plânge? Transformi Mintia, centrală strategică de 1200 de Megawați, în 10 divizii de Tancuri „strategice” Merkava? Distrugi România ca să aperi alt popor? E drept și corect? Pahare de whisky ciocnite, valatuci de Trabucuri Cubaneze, râsete, îmbrățișări, conturi pline până la refuz și un muncitor de la Alro Slatina si-a pus ștreangul de gât în Gradina Maicii Domnului(România), șomaj tehnic Alro? Și omul nu vroia „decât” ca să muncească? A lăsat 2 copii în urmă! D-le Nistorescu, domnule dragă! Aveți copii , nepoți? Vă doare de copii spânzuratului? Bogdan Aurescu cu trabucul în gură vânzând România si altul la 2 metri? Virgil Popescu cu zâmbetul larg și conturile pline și altul care cerea „muncă”, mâncat de viermi de tânăr? Unde greșim stimate domn, unde greșim? România egal Bufet Suedez, cine vine mănâncă, distruge, fură și pleacă netulburat..
  Serviciile, Justiția? Zero Kelvin, Nada, Niente! Vânzare de țară și sufletul rece! Ce să mai zici, ce să mai zici?

 54. Ce să înțelegem din acest editorial? Fanarul din Stambul reloaded? Adică niște persoane cărora nu le-am văzut „nici” măcar culoarea irisului, dictează politica din România? Justiția, MAE, MAI, SRI, SIE, STS toate ale lor? Si noi ce facem? Plantam perdele forestiere contra desertificarii? Dl Bogdan Aurescu spunea în anul 2015 la TVR1 (vezi internet) ca B’nai B’rith e Calea Adevărul și Viața in România și Frații Muraru cu nota 9.94 la Facultatea de Istorie din Iași clamează că românii sunt antisemiti, Xenofobi și anti LGBT, români „mustind” de ură și de răutate, un popor eșuat! Dl Virgil Popescu prin „Nunta Zamfirei”, certifica faptul că dansul are „proptele” nu în poporul român ci în „Fanarul” din Washington D.C… Dl Popescu urăște din suflet independența energetică a României, urăște, Mintia și Ortodoxismul! De ce mai sta la putere? Pentru viață dulce, tare dulce! Votați PNL! Jos Mintia, sus inflația, emigrarea, sărăcia, depopularea, Neantul!

 55. Corecta era fraza: „Ce jigodii au ajuns la conducerea Romaniei” Da, Bukake, de necrezut ca de 30 de ani Romania este condusa de jigodii.Astia provin din randul romanilor. Oare asa sa fim genetic? Neam de Jigodii? Nastase, Iliescu, Basescu, Flutur, Blaga, Lis,Falca, Halaicu, Constantinescu, Grindeanu, Ilie Sarbu, Ponta, Voiculescu de la Grivco,Voiculescu de la sanatate, grupul de milionari de la Cluj, pesedistii vechi au fost adusi la tacere, nici nu mi mai amintesc de ei,Dragnea, Tariceanu, Catu, nu mai spun de Crin Antonescu, toti acei asa zisi europarlamentari paraziti plimbareti, etc. Oare de ce ei sunt asa si polonezii, ungurii sunt diferiti de noi. Sunt mai patrioti,mai destepti decat ai nostri, sustin interesele tarilor lor. Nu stiu de ce ai nostrii sunt jigodii toti.Bine platiti. Cu pensii speciale, salarii imense, etc.

 56. @mimi, si in Ungaria sunt cozi de topor (persoane si partide) oricand gata sa vanda tara pe nimic. Si la ei sunt partide total aservite Bruxellului. Doar ca alegatorii unguri nu i-au votat. Orban a rascumparat mult societati. Dar mai intai cineva le-a vandut, nu-i asa?. Ei bine ungurii nu-i voteaza pe vanzatorii de tara. La noi e titlu de glorie si chiar un concurs de slugarnicie fata de Washington si Bruxelles. Romanii sunt un popor orfan…

 57. @xyz inteleg, dar noi am votat diverse partide, dar nu a fost nici o diferenta intre politicile acestora. Sunt la fel toti.Unii mai jigodii decat altii. Ma uitam odata la un interviu al lui Ciolos (bugetar dintotdeauna, ori aici, ori la Bruxelles). Nu l-am auzit spunand cuvantul cetateni sau oameni, el a spus numai contribuabil. Noi pentru acesti paraziti gras platiti, nu suntem fiinte umane, suntem contribuabili care trebuie sa ii intretina. Nu stiu pentru ce sunt platiti. Dupa Basescu nu a rams nimic, nu e ceva construit (un prapadit de pasaj dupa 9 sau 10 ani de presedentie), dupa Iohanis nu ramane nimic, dupa Constantinescu prafu si pulberea. De ce incaseaza acesti indivizi bani de la stat? nu au facut nimic.Nu au nici o realizare. orice individ e platit pentru ca face ceva. Ei nimic.

 58. Daca dupa 1990 s-a trait cat de cat suportabil de catre marea masa, asta se datoreaza infrastructurii realizate in vremea lui Ceausescu. 90% din locuinte atunci s-au conastruit, canale de irigatii, sistematizarea bazinului hidrografic, toata reteaua de energie si drumuri, scoli, spitale, toate intreprinderile vandute de ineptii conducatori de dupa 1990, practic tot ce folosim astazi s-a construit atunci. Capitalismul nu a canstruit absolut nimic, dar nimic in afara de centre comerciale unde sa-si vanda marfa comercianti din alte tari. In ce consta superioritatea capitalismului in Romania? Ca a introdus oficial homosexualitatea la varf? Imaginati-va ca nimic din ce au construit comunistii nu ar fi existat. N-am fi avut locuinte, am fi trait in colibe si bordeie mai rau decat triburile din Amazonia, pentru ca aceasta asa zisa democratie nu este capabila sa construiasca nimic util in Romania. Poate ca au infrastructura in Germania, SUA sau UK pe baza jafului colonialist, dar in afara tarilor care au avut si au in continuare colonii in mod mascat, alte tari nu se dezvolta sub asa zisa democratie.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.