NATO, contract de 1,1 miliarde de euro. Angro e mai ieftin

NATO a semnat un contract de 1,1 miliarde de euro pentru achiziţia de muniţie de artilerie de 155 mm, a informat marţi Alianţa, o parte dintre obuze urmând să fie furnizate Ucrainei, care se plânge că muniţia insuficientă pune piedici eforturilor sale de război, transmite Reuters.

‘Războiul din Ucraina a devenit o bătălie de muniţii’, a spus secretarul general Jens Stoltenberg, după ceremonia de semnare la sediul NATO din Bruxelles.

NATO a încheiat contractul în numele câtorva state din Alianţă care fie vor transfera obuzele Ucrainei, fie le vor folosi pentru a-şi completa stocurile epuizate. Achiziţia en-gros asigură preţuri mai mici.

Prin acest contract vor fi achiziţionate probabil în jur de 220.000 de obuze de artilerie, primele livrări fiind aşteptate la sfârşitul lui 2025, a indicat un oficial NATO pentru Reuters.

Muniţiile vor fi furnizate de producătorii de armament Nexter din Franţa şi Junghans din Germania, potrivit unei surse din industrie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

18 Comentarii

 1. Din surse americane, cu această ”ocazie” a războiului ukran, unde ukraina era inainte antrenată și inarmată pentru conflictul cu rusia, unde cică rusul e ”agresorul”,. Deci industria de armament americană, din mila imbecililor belicoși puși in slujbă tot de american, are de lucru garantat vre-o 15 ani,..de produs arme și muniție,. Că doar vine rusul, care nu se oprește nici in america..

 2. Sunt șanse ca până la sfărșitul lui 2025 războiul să se generalizeze sau să se încheie așa că e un gheșeft pentru câțiva implicați în afacere. Dacă se generalizează ” Totul pentru front totul pentru victorie” dacă se încheie muniția o să aștepte în depozite viitoarea conflagrație, făcând presiuni pentru izbucnirea ei că doar nu s-au achiziționat proiectile degeaba

 3. `”LA SFÂRȘITUL ANULUI 2025 VA CÂNTA PE CLĂDIRILE KIEVULUOI -SUMEDENIE DE CUCI RUSEȘTI IAR OBUZELE VOR FI PLĂTITE LA PREȚ MAI MARE DE AMĂRĂȘTENI -DINTRE CARE PRIMA O SĂ FIE PRIMA!

 4. mai bine ati fi cumparat flori si ii faceati o vizita lu putin. poate gasiti pina la urma o idee comuna pe care se poate construi.

 5. Incet, incet razboiul local din Urcacania se va extinde la unul termonuclear intre Satan USA si Rusia. Pana acum Satan USA si pudeii europeni au pompat in urcacani armament de 216 miliarde euro si va mai baga in speranta ca-n cele din urma urcacanii ii vor putea invinge pe rusi.

 6. Rominiia lucrului biine facut e unul din “sponsori” pentru aceasta comandă… Dacă tot e sfârșit de mandat

 7. Cum s-or fi simțind ucrainienii când văd că sunt trimişi la moarte şi țara le e distrusă doar ca să prospere şi să se îmbogățească nemăsurat „elitele” care stau în spatele afacerilor cu armament? Cum mai pot să-l asculte pe comediantul pianist, zis şi slujitorul poporului, prezentându-şi doza zilnică de trădare şi genocid la tv?

 8. da da ..
  eu spun sa nu mai acceptam conditionari militare si economice ,in conditiile in care se aude ca Germania va supune la vot iesirea din UE si deci atragerea distrugerii UE economica!
  UE spre BULA: ce ai matale de vanzare?
  BULA: lapte ,branza,oua ..toate naturale, BIO!!! Dar dumeavoastra?
  EU: T, E A P A !

 9. Arză-i-ar focul pe ruși acum și în vecii vecilor! Atâția bani cheltuiți și atâta agitație pentru idioțenia lor.

 10. Deci 220.000 pbuze 155 mm sunt frectia Diana la picior de lemn. La o frecventa de 10.000 de salve trase inhtr-o zi pe toata lungimea fruntului acestea ajung doar pentru 22 de zile. In cel mai rau caz obuzele vor ajunge maxim 2 luni daca se va face economie de ele. Singura motivatie a amerlocilor este aceea de a-i faca pe urcacani sa continue sa lupte cu rusii in speranta ca vor putea sa-i inving candva. Slava Z.

 11. TOATE „astea”
  din profund-neinteleasa de novici
  CAUZA:
  – „NINGE PE FED!”

  😐

 12. De ceva sunt arhi-curios
  DACA curtea constitutionala a GERMANIEI ä
  NU interzicea TIPARIREA a (exact) 300 de miliarde de euro
  le mai venea „astora” ideia de-a masca TIPARIREA acestor bani
  via mascaradei CONFISCARII a taman 300 de miliarde de euro … ai rusilor ?
  😀

  PS: E adevarat ca un GENIU se deosebeste de mediocrii prin strania capacitate de-a observa „pattern”-uri acolo unde prostimea
  nu vede nimic 😉 !
  PREA LE VEZI EXACT CUM VOR VENII ! MAESTRE KABBALIST !❤️🤞❤️🤐

 13. Bine , bine se face munitia . Dar cine plateste ? OTAN , unchiul Sam ? Nu! Populimea ” ioropeana ” din UE.Aveti bani saracilor sa-i dati pr bombe ? Poate doar @ Leana Popii , @ ghita bouleanul cu vina , @ Veorica Baltareata , @ gica , @ esop ,@ boul samaritean , @& , altii….Noi nu ne putem ” caca de foame si finantam obuze de 155 mmm pentru urkaci,,,,Si pros si fudul si cu nadragii rupti in cur !

 14. Și până în 2025 cu ce-o să lupte ucrainienii ?
  Cu lopețile ruginite rusești ?

  PS dacă angro e mai ieftin de ce nu au cumpărat en-gros cricișătoare și obuzele pentru crucișătoarele Zumvalt ?

  Nu zic da spui sistemul e fundamental greșit întrucât e fundamental corupt

 15. Media de varsta a armatei urcacane a ajuns la 46 ani. Inca putin si vor ajunge sa lupte pe front in mod sigur doar pensionarii. Dupa care Urcacania nu va mai avea nevoie dr obuze pentru ca nu va mai avea cine sa le vare pe teava tunului.

 16. La o masa, intr-o Carciuma, un grup mare de betivani care erau deja turta, dar care inca nu platisera, urlau de le plesneau bojogii: ” Chelner, ada inca un rand!”. Chelnerul intreaba :”Cine plateste?”. Betivanii au inceput sa se uite unul la altul …, fara cuvinte. Vad ca belicosii turmentati comanda arme si echipamente militare, dar nici ei nu spun cine va plati.Unii fac comanda si obtin foloasele, altii sunt cu sacrificiul si ponoasele. „-Se poate sta cu fundul gol pe un arici?”, intreaba un ascultator. Postul de radio raspunde: _”Se poate, dar fundul sa nu fie al tau!”.

 17. …Nu-i rau, nu-i rau, cam 5000 coco un obuz, de aia se traieste un Rusia de 10 ori mai prost:
  Pentru ca Ivan il face cu numai 500, si din cauza asta Rusia nu face GDP mare

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.