NATO cu cartier general la Sibiu

Klaus Iohannis s-a înscris în ”cursa” pentru NATO, motivat de succesele politice interne prin care a pus opoziția și principalul partid, rezultat din alegeri, sub auspiciile aceluiași fondator cominternist.

Opțiunea ”Președintelui nostru”, pentru a folosi o sintagmă a unui ministru încă în funcție, care a invocat ”aurul verde, este desigur o provocare din categoria cursei pentru premiul Nobel pentru Pace.

Candidatura lui Klaus Iohannis, din fericire, nu este a României, fiind pe persoană fizică, ceea ce îl poate descalifica din start.

Dar nici Parlamentul, nici Guvernul, nici un ONG oarecare nu au capacitatea procedurală de a-l propune într-o cursă care nu are obstacole, fiind mult mai dificilă decât votul în Schengen.

Singurul indiciu rezonabil este acela că Președintele nostru pune România exact în poziția în care Karl Nehammer a pus Austria.

Înscrierea la concursul de frumusețe NATO, prin care se urmărește seducerea aliaților, nu poate veni decât la recomandarea interesată a prietenilor noștri de peste Ocean.

Faptul că președintele nostru ar fi manipulat de protectorii Ținutului Secuiesc, de echipa președintelui Erdogan sau de Țările Baltice este exclus.

Că eternul președinte Vladimir Putin are motive, în acest moment, să sărbătorească inițiativa lui Klaus Iohannis de a candida poate fi o certitudine.

Pe de altă parte, cei care văd de neclintit nominalizarea lui Mark Rutte trebuie să constate că aceasta rămâne valabilă până la apariția unei noi solicitări, chiar dacă aceasta este atipică.

Nu este exclus ca Aeroportul din Sibiu să intre deja sub jurisdicție NATO din motive de securitate, cu toate riscurile asumate față de lipsa de confort a flotei militare mai puțin luxoase decât a celei VIP.

Mark Rutte a pierdut deja startul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 11
Ioan Vieru 1336 Articole
Author

20 de Comentarii

 1. Na,.. că zi-mi acu de care-i principalul partid ,.. și de cioabă e de acord pentru Sibiu,.

 2. Si Viktor Orban il sprijina pe KWJ. Datorita lui, 1 milion de romani ( sau poate chiar toti ) stiu ce inseamana ,,Jo napot kivanok,,
  Ar putea primi titlul de ,,Profesor Emerit,,

 3. cum e corect :’Na-ţi-o frântă că ţi-am dres-o ‘sau ‘NATO frântă că ţi-am dres-o’?

 4. acest Ioan (corespondentul lu’ hans in romana, si probabil robotul caruia se adresa Ciuca ) vrea sa modernizeze actualizeze zicerea de odinioara „sa fie Hans cit de prost, inalt sa fie sa ajunga la slanina!” in „sa fie Hans cit de prost, inalt sa fie sa ajunga la EU sau Nato !”

 5. Daca rrumânii ar avea coloana vertebrala, dar nu au, societatea civilă sigur ar reacționa si o petiție adresată tuturor țărilor membre NATO ar vedea lumina, NUMAI cu scopul să-i informeze corect cine-i acest individ, aceasta nulitate care reprezintă un pericol real pentru pacea mondială.

 6. La Sibiu nu poate exista Cartier General, poat vreti sa spuneti Mahala Generala NATO la Sibiu.

 7. Asa si arata in fata rusilor si chinezilor.
  Ca o buda fengsui!😄😄😁 cu sediul la Sibiu.

 8. Eu cred ca Johanis s-a facut de risul lumii,k..k tul lumii,cum se spune in popor.Dar aia de la securitate care se pretind buricii pamintului?

 9. @adi:să știți că a fost o vreme în care prusacii recrutau cătane dintre sașii din Ardeal-„contractul” era pe vreo 7 ani,primeau soldă,masă,casă iar când erau demobilizați-o mică pensie;singura condiție era să fie voinici și înalți…de aceea,prin satele săsești rămăsese vorba :”Fie Hantzi cât de prost,numai să fie mare”,de la mămicile care îßi priveau odrasle cum cresc…

 10. Daca KWJ va fi numit la NATO , locuitorii orasului ce va deveni Cartier General al acestei organizatii , datorita navtei saptamanale a sefului , vor emigra de teama rachetelor rusesti .

 11. EU AM VBOTAT LA INTREBAREA DACA IL VRETI PE JOHANSKY LA NATO …DA…NATO ESTE O ORGANIOZATIE TERORISTA ,ISTORIA EI O VALIDEAZA …RAPIREA CU AJUTORUL BRIGAZILOR ROSII A LUI ALDO MORO PRIM MINISTRU AL ITALIEI SI ULTERIOR ASASINAREA LUI SI A 5 GARZI DE CORP…IDEEA CA JOHASNSKY SEF LA NATO TINE MEGALOMANIA ,ORGBOLIUL SI PROSTIA NATIONALA..CEAUSESCU ERA …DARLINGUL OCCIDENTULUI DUPA CE …A TRADAT PACTUL DE LA VARSOVIA IN 1968…IN FINAL CIND NU MAI AVEA NICIO RELEVANTA DINPOTRIVA ERA CONTRA URSS GORBACIOVISTA OCCIDENTUL L-A ARUNCAT LA LADA DE GUNOI A ISTORIEI…JOHANSKY LIDERUL ALES AL ROMANIEI DE DOUA ORI VA AJUNGE IN ACELASI LOC…CA MARINELUL BASESCU…PE CARE-L INJURAM DE CITE ORI E POMENIT…

 12. Nulitatea de Sibiu ( Iohanisson de Zanzibar ) sau România Educată proiect de formă și ratat din start dar cu tupeu spre NATO !

 13. Citind titlul acestui articol chiar imi ziceam ca dl. presh d’aia a cerut sa fie sef…a aparut locatia SIBIU!!!

 14. 😉 straniu cum anticipa MISHTEAUX
  o functie la NATO pentru IOHANNIS !
  pun mai jos comentarul din PRE-tim cu aluzia ca IOHANNIS la NATO !
  🛀
  (e drept ca-s greu de inteles din TIMP UTIL insa ca geniu sper sa fiu inteles de mediocri cu mintea de pe urma ! MAGA ! 😉 )

 15. „mishteauux … 3301 spune:
  10 FEB. 2024 LA 23:36
  Iti spun o chestie desteapta 🙂
  Sti de IOHANIS va totusi primi o functie post-prezidentiala la UE 😉 ?

  – Pentru HQ NATO din BRUXELLES e peste HQ UE din BRUXELLES ! 😉 😉 😉 😉

  (nu ma crede ! vezi totusi …chronologic ce-a facut in anii de domnie IOHANNIS pentru … NATO ! KÖVESI la UE i-a fost un ASSET ! 😛 )

  PS: Chiar am IQ-ul ala peste 145 … daaaar stim amandoi ca nu asta conteza in punctualitatea predictiilor 🙂 ci unde te ridica socila-informational potentza de „prblem-solving” un astfel de IQ … si eruditia care adiacent indepent de voina „mediului social” ti-o obliga ! 😉 !
  [fi atent la … inspre unde … merge IOHANIS! SCHENGEN nu s-a putut acum …deorece: „URAGANE la … BERLIN!” 😉 ]
  AUD ?”

  SHALOM ! -> 😉 (observ ca voi inca nu credeti in STRANIETATEA PROPHETICA a misteriosului MISHTEAUX ! )

 16. „fi atent la … inspre unde … merge IOHANIS!”

  … MISHTEAUX in „10 FEB. 2024 LA 23:36” dicto ! 🤐😎👍
  _______________________
  (candva 😀 si voi ca si CIA si BND-eaua talamba 🙁 o sa credeti in geniul lui mishteaux ! Putini pe TERRA ca el ! 1/1000 ar trebui sa v-ajunga, din ce-i OBLIGAT 🙁 sa stie EL !)

 17. mistecoiaux anticipa si cistigarea alegerilor de catre trump . nu a fost sa fie .cit despre iohannis el este singurul candidat

 18. Johannis e in lumea lui ! Vrabia malai viseaza si Johannis vesnicia pe functie, cata demagogie la Excelenta Sa, realizeaza ca apa e adanca, cand el nu stie sa inoate, dar se vrea carat peste mal.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.