Navalny, cocoșat – încă un dosar

Criticul Kremlinului, Alexei Navalny, a anunțat că a fost pus sub acuzare într-un nou dosar penal în urma căruia ar putea fi condamnat la 15 ani de închisoare.

Alexei Navalny a făcut anunțul pe Twitter.

„Ei bine, ce știu eu? Poate că Putin nu mă urăște, poate că mă adoră în secret. De aceea vrea ca eu să fiu ascuns într-un buncăr subteran, păzit de oameni de încredere, la fel ca el. Cum altfel pot explica faptul că nu au trecut nici măcar opt zile de când a intrat în vigoare sentința mea de înaltă securitate de nouă ani, iar astăzi anchetatorul a apărut din nou și m-a acuzat în mod oficial de un nou caz”, a explicat Navalny, potrivit Sky News.

Disidentul a dat detalii despre noul său dosar.

„Se pare că am creat un grup extremist cu scopul de a incita la ură împotriva oficialilor și oligarhilor. Iar când m-au băgat în închisoare, am îndrăznit să fiu nemulțumit de asta (prostuțule) și am convocat mitinguri. Pentru asta, se presupune că mi-au mai adăugat până la 15 ani la pedeapsă. Vedeți, asta înseamnă încă 15 ani într-un buncăr stabil securizat, unde voi fi la adăpost de surprizele și greutățile acestei „libertăți” a voastră”, a precizat disidentul.

Alexei Navalny a fost arestat în ianuarie 2021, după ce s-a întors în Rusia din Germania, unde se refăcuse după otrăvirea cu un agent neurotoxic. El pune otrăvirea pe seama Kremlinului, dar autoritățile din Rusia neagă.

În martie, Navalny a fost condamnat la nouă ani de închisoare după ce a fost găsit vinovat de fraudă la scară largă și sfidare a instanței de către un tribunal.

La momentul respectiv, el ispășea deja o pedeapsă de doi ani și jumătate într-o tabără de prizonieri la est de Moscova pentru încălcări ale eliberării condiționate legate de acuzații despre care el spune că au fost fabricate pentru a-i zădărnici ambițiile politice.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

16 Comentarii

 1. „Criticul Kremlinului Alexei Navalny”

  Nu mai este in presa care preseaza seful opozitiei din Rusia ? Partidul Comunist, locul 2 din Parlament, nu este urmasul „macelarului din Kre-mlin” peste 3 ani, cand acesta va muri linistit de cancer care-l bantuie de pe acum ?

 2. „Alexei Navalny a făcut anunțul pe Twitter.”
  A dracului dictatura in Rusia !
  Ia sa incerce sa-l critice pe democratul Zelenski in democratica Ucraina…

 3. Psihopatul Alexei Navalny se crede Beria si ar face orice, absolut orice, sa-l Elimine pe Ciolovekul KGB Vladimir Putin care, la rindul dinsului, se crede Petru cel Mare.
  OberStumpfuhrerul Iohannis – Klaus Iohannis a primit Aprobarea Orala de la Zombie Joe TaliBiden sa Declanseze Operatiunea Speciala „Barbarossa#2” cu Ocazia Sarbatoririi Zilei de 23 August.
  Avem acest Klip direct de la Mareshalul Zhukov din Kremlin !
  https://www.youtube.com/watch?v=bygG3_Cl5KA

 4. Bre,nici Hamsterul pee-see-dee din beciul domnesc al ,,Romaniei Educate,,nu era lasat in asemenea hal sa carcoteasca si sa-i dea la sentiment lui Klausica von Sparanghel.Ghi-ni-on.Bre,nici nu ar trebui sa mai cotcodaciti,sunt vreo 2-3 talambi bine facuti pe aici,ca la rusnaci e dictactura.Rusinica.Vedeti-va de lungu nasului bre.Mari hahalere.Mari.

 5. cautati documentarul făcut de CNN despre cariera politica a lui Alexey Navalnyi si care devoaleaza tentativa de a-l asasina a FSBul din August 2020.
  Foarte tare . Hackerul ala bulgar a dat de urma asasinilor inclusiv mituind (ieftin) angajați din firmele de telefonie și companiile aeriene rusesti , a obținut liste de pasageri , telefoane etc

  Unii din șefii FSBul avea hack-uit constant emailul după ce își schimbase parola din Moskva1 in Moskva2 . După ce i-a fost din nou spart computerul , a schimbat parola in Moskva3 🙂

  Modul inteligent in care Navalnyi discuta undercover la telefon , dându-se un mărunt secretar FSB care trebuie sa prezinte un raport , cu unul dintre membrii echipei care a aranjat otrăvirea , un chimist si ala da tot pe goarna, inclusiv culoarea chiloților dizidentului și cum i-au spălat fesebistii toate hainele lui Navalnyi ca sa dispară urmele de Novichok , e demențial .
  Zicea chimistul FSB: Noi am calculat corect doza, insa cred ca nemții au teste speciale de i-au găsit in sânge otrava , ca de la noi de la spital a ieșit “curat” .
  Țările civilizate trebuiau sa rupă relațiile cu Rusia încă de atunci.

  PS : chimistul e dat dispărut de la evenimente

 6. Strașnic domnul Navalny. Intre două nu te plouă, dar între trei fete voiase care-ți admiră pilozitățile de pe piept să tot faci dizidență.

 7. „cautati documentarul făcut de CNN”

  „Documentarul” ala este un interviu, ce documente sa ateste cine este necunoscutul navalnic sustinut de 100 de persoane intr-o tara de 140 milioane de locuitori ? Din startul interviului, navalnicul se plange ca este tratat tot timpul ca un MORT !!! Cea mai buna dovada ca cel mai mare opozant al lui Putin valoreaza mai mult mort decat viu. Asta a ajuns CNN, media mincinoasa a ebbreilor hoti de la „Davos ceas, Davos palton”.

 8. vorbesti aiurea, daca era totul o facatura, de ce a disparut „chimistul” de la FSB ?
  Nacht und Nebel . nimeni nu stie unde se afla

 9. Dupe ce a fost „otrăvit” aerial cu soluțîie dă șpălat jamuri ajunsă în chiloț’, șî apoi vindikat urjent dă slăvita meditzină jarmană – ocupată dă arrrmiya amerlocă dă 77 dă ani – cu ciai dă mushățăll (la fel cum șpionu’ Skripal fu vindikat dă același „Noviciok” dă spălat clanțe cu ciai „Earl Grey” inglișăsk), Navalnîi ne comunică (dîn bunkăru’ subteran întunericit în care-l aruncă în lantzuri Putin ca să moară în sikriet) pă Uazzzapp, că mai primi-cadou inche un dosar… E grele în închisorili rusăști, ce muyka dreaqu’, dă chiar șî Woodrea ar vrea să stea în tzelulă cu Navalnîi piersiekutatu’….[Rumburak, în k’ mă trag]
  https://www.youtube.com/watch?v=xy6Ak1DYReI

 10. E doar politica anti-coruptie aplicata acum si in Rusia. Sa mai zica lumea ca Putin nu e deschis la abuzurile facute in vest si nu le copiaza. Eu chiar l-as sfatui: Bre Putine, fa si dumneata niste ONG-uri cum a facut nenea Soros dar conduse de generali. In felul asta nu trebuie sa pui tampiti imcompetenti sefi pentru ca ti-e frica sa nu tradeze. Cu generalu’ stii sigur ca nu tradeaza. Le zici ca sunt civice si nepolitice si conduci cu ele tot si cetateanu crede ca e in democratie cum cred astia din colonii. Asa cu dictatura asta pe fata, ce naiba inteleg ca nu vrei sa fii ipocrit dar totusi….

 11. „vorbesti aiurea”

  Doar un prost ca tine crede ca un betiv care a inghitit otrava nu moare in cateva secunde. In plus, navalnicul bautor de metilic este bagat pe veci la beci sa nu se sinucida, ca el viu valoreaza 2 cripto-kopeici. In toate timpurile, tradatorii de tara si-au primit pedeapsa pe care o merita, un glont in ceafa. Navalnicul este cel mai bun exemplu de descurajare a tradarii de tara, te-ai gandit la asta, daca ai cu ce ?

 12. Pe unul ca asta, cu fata de editat vor sa il puna americanii in locul lui Putin, de fac razboi cu rusii in ucraina? Si ii plang si de mila? Nu va suparati, dar cu maimutoiul asta, cu mascariciul jelenschi si cu maimutele bubonice crescute de gheitz si bideu in Nigeria, ca sa ne omoare ( inclusiv pe dipari, cearlii,si altii ca ei!) sigur partenerii nostri dragi,vor sa ii faca pe romani putinisti

 13. Acest(editat)Navalni care este sustinut de Diavolul (editat)(editat) de peste Ocean la gunoi cu globalistii

 14. Dacă pică Putin și vine Navalnîi, ce se schimbă în război? Absolut nimic, și el e tot rus!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.