Ne-a părăsit un îndrăgit actor român

Actorul Constantin Cojocaru a murit, sâmbătă, la vârsta de 78 de ani.

A lucrat la Teatrul Odeon încă din 1975, anunţul trist fiind făcut chiar de către această instituţie de cultură,

”Teatrul Odeon anunţă cu mare durere că astăzi, 13 aprilie 224, ne-a părăsit unul dintre cei mai îndrăgiţi actori – Constantin Cojocaru”, transmis, sâmbătă, oficialii Teatrului Odeon.

Actorul s-a născut la 6 mai 1945, în ziua de Paşti. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, în 1966 a fost angajat la Teatrul Tineretului Piatra Neamt, iar din 1975 la Teatrul Odeon.

”Dacă aş fi un fenomen al naturii, aş fi… ploaia de vară liniştită, cu fulgere şi trăznete care nu te mai înfricoşează, dar au ceva estetic impecabil. Dacă aş fi o stare… starea de drag. Dacă aş fi un verb… aş fi verbul a iubi”, declara, în urmă cu trei ani, actorul.

”Iubire a fost şi suntem recunoscători pentru tot”, au transmis oficialii Teatrului Odeon.

A colaborat cu mai multe teatre din Bucureşti şi din ţară.

La Teatrul Odeon a lucrat cu regizori importanţi: Dinu Cernescu, Alexa Visarion, Alexander Hausvater, Alexandru Dabija, Dragoş Galgoţiu, Mihai Măniuţiu, Radu Afrim. Dintre ultimele sale roluri le amintim pe cele din „Gaiţele” de Al. Kiriţescu, „joi.megaJoy” de Katalin Thuroczy şi „Jurnalul lui Robinson Crusoe” după Gellu Naum.

”Cu durere în suflet anunţăm trecerea în nefiinţă a actorului Constantin Cojocaru, unul dintre cei mai importanţi artişti din istoria Teatrului Tineretului! Drum lin printre stele”, au transmis şi reprezentanţii Teatrului Tineretului Piatra Neamţ.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5
Author

4 Comentarii

 1. „Actorul s-a născut la 6 mai 1945, în ziua de Paşti.” poate de Paste

 2. Sunt SFINTELE PAȘTI. Ptr ca sunt 3 zile.
  Paste este incorect.
  Dumnezeu sa l odihneasca intre sfintii Lui !

 3. Neființă?
  Actorașii nu știu să scrie?
  Sau așa gândesc

 4. Domnul Dumnezeul să-l ierte și să-l odihnească în pace în loc Cu verdeață și lumină veșnică acolo unde nu este nici durere și nici suspin Amin ✝️☦️🙏✝️☦️

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.