Ne-a purtat noroc în precedentul meci!

Știm arbitrul tricolorilor la meciul cu Ucraina!

Cu 48 de ore înaintea partidei de luni, 17 iunie, de la ora 16:00, de pe stadionul Allianz Arena din Munchen, UEFA a anunțat public componența brigăzilor de arbitri, inclusiv cei din camera VAR, la meciul România – Ucraina. Partida de debut a grupei E, una extrem de importantă în perspectiva viitorului la acest turneu final pentru ambele echipe.
Un arbitru nordic, suedezul Glenn Nyberg, 35 de ani, este omul care va împărți dreptatea în această partidă. El reprezintă o amintire plăcută pentru tricolori, pentru că s-a aflat la centru la acel neașteptat dar spectaculos succes al României la Klagenfurt, cu 3-2, pe terenul Austriei, în divizia B a Ligii Națiunilor în 2020.
Totodată el a condus un meci pe teren propriu al lui CFR Cluj în compania elvețienilor de la Young Boys Berna, scor 1-1, tot în 2020, în grupele Europa League, partida tur după care a urmat chiar în ultima etapă jocul decisiv de la Berna, pierdut cu 2-1 după gravele greșeli comise atunci în favoarea gazdelor de centralul francez Benoit Bastien. Antrenorul lui CFR era atunci actualul selecționer Edi Iordănescu.
Revenind la Glenn Nyberg acesta are totuși o serioasă tinichea de coadă din partida tur a sferturilor de finală ale ultimei ediții de Champions League, Arsenal – Bayern Munchen 2-2.
Neyberg a privat-o pe Bayern Munchen de un penalty la meciul tur din sferturile UCL cu Arsenal, scor 2-2. Gabriel, fundașul tunarilor, a comis un henț evident după ce a primit o pasă de la portar.
Glenn Nyberg apucase să fluiere, astfel că jocul se reluase, deși Gabriel a înțeles în faza respectivă că putea să așeze balonul pentru a executa lovitura liberă din careul propriu.
„Nu cred că a avut destul curaj pentru a acorda un penalty evident, într-o situație ciudată și ușor jenantă. Dar a admis pe teren că a văzut faza, însă nu a fost de ajuns pentru el ca să acorde lovitură de pedeapsă într-un sfert de finală pentru o asemenea greșeală”, a fost reacția lui Thomas Tuchel

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

2 Comentarii

  1. Ha, ha, alles klar! O început “pelerinajul” pupatului di icuane…

  2. Sa fluieri inseamna sa imparti dreptate ! Auzi, Gelule de Duminica ? Miercurea trecuta s-a impartit dreptatea ! Ideile bune se spun in cuvinte putine, doar PROFII nu inteleg asta.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.