Reacţii Vox populi: Ne lasă fără bani ieftini. Ca să fure

Critici în avalanşă, cu precădere la adresa lui Marcel Ciolacu, după ce Comisia Europeană a propus suspendarea parţială a plăților din PNRR, un motiv fiind legat de numirile la șefia companiilor de stat. Anunțul este comentat pe reţelele de socalizare atât de către simpli cetăţeni, cât și de politicieni.

Iată câteva reacţii de la cetăţeni

  • Nu le trebuie bani europeni PSD-iști lor, mai sunt și greu de furat. Mai bine fac datorii și fura apoi din banul public.
    Să aplice ordonanța guvernanței corporative (concurs pre posturile de conducere de la stat). Ce fac cu familiile, cu rudele, cu clientela politică pe care i-au oplosit la butoane? Niciodată!
    – Cum ziceam. Bani mocca nu primim pt ca ii furam, imprumutam de pe piete externe cu dobanda, ca sa-i poata fura in liniste.
  • Ca să vezi că pe Comisia Europeană N-O INTERESEAZĂ CĂ AI TU ALEGERI ȘI VREI SĂ AJUNGI PREȘEDINTE FĂRĂ BAC. A SPUS CĂ PNRR ÎNSEAMNĂ REFORME ȘI VERIIFICĂ DACĂ REFORMAȚI ADMINISTRAȚIA ÎNTREPRINDERILOR DE STAT (DEOCAMDATĂ). NU O REFORMAȚI ? CANCI BANI DIN PNRR DE LA C.E.
    Nu pricepi ?
  • Ăsta (Marcel Ciolacu – nr.) nu a negociat nimic în favoarea României din poziția de prim ministru…
    Ne lasă fără bani ieftini și ne împrumută cu dobânzile cele mai mari de pe piata …
    Unde ne va duce în calitate de eventual președinte?
    Într-un hău…Ferească Doamne de așa năpasta…
  • Mulțumim, Marcel Ciolacu. Vrei președinte, nu? Nu mai bine gătești lângă chef Dragnea? (comentariul lui Tudor Chirilă – nr.)
  • Duduie guvernarea lui Ciolacu. Comisia Europeană tocmai a anunțat că suspendă o parte o parte din cererea de plată numărul 3 din PNRR. Motivul: România nu a făcut reforme ale guvernanței companiilor de stat, nu a făcut investiții din domeniul transporturilor și nici nu a făcut vreo reformă a regimului fiscal al microîntreprinderilor. Comisia Europeană spune că România va avea la dispoziție o perioadă de șase luni pentru a îndeplini jaloanele restante, iar la sfârșitul acestei perioade se va evalua din nou dacă jaloanele respective au fost îndeplinite în mod satisfăcător. Trebuie reamintit că un jalon neîndeplinit de România din PNRR se referă la numirile pe funcții de conducere în companiile de stat din energie și la operaționalizarea Agenției pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP). Aici foștii șefi au demisionat, deși unii dintre ei au rămas interimari chiar dacă au fost considerați incompatibili și în conflict de interese. Mai mult, în august 2024, după o vizită la Bruxelles, premierul Ciolacu a spus că Guvernul are în vedere și posibilitatea ca România să renunțe la o parte din fondurile europene din cadrul PNRR pentru a putea păstra actualul prag de impozitare a microîntreprinderilor, după cum relatează presa economică de la București.
  • Cand o sa ajunga Ciolacu președinte o sa ne putem numi un stat eșuat.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Author

11 Comentarii

  1. ”Cand o sa ajunga Ciolacu președinte o sa ne putem numi un stat eșuat.”
    Cu ajutorul nostru al tuturor, putem evita statul eșuat.
    Sa convingem si acea categorie care primeste ceva maruntis de la Ciolacu. Le face rau inclusiv lor.
    Ținerea Romaniei in subdezvoltare, este cel mai mare rau pe care-l fac PSD-istii.
    Ia masuri de bunastare prin dezvoltare, creeaza locuri de munca! Da bani pe munca,si nu pt. stat in crâșmă.

  2. „Prosti, dar multi”. Incredibil, ce „comentatori” setati pe interesul „banilor ieftini”, Care sunt banii nostri, ai tuturor, inapoiati cu pic-pic-pic, pentru interesele tehnocratilor europeni.

  3. Nu are nici o legatura cu ce spun romanii. UE este falita. In curand va fi pe dric. Romania ca si alte tari de mana a doua pot sa se spele pe bot .A stiut bine moldoveanul de nota 10 Umbrarescu de ce si-a prioritizat lucrarile pentru autostrada Moldovei pentru a construi cat mai mult din banii repartizati de PSD (electoral). Ce-i facut este bine facut, ce va fi vom mai vedea.

  4. Se simte interesul pentru alocări din bugetul statului, inca nu e făcut bugetul pentru 2025 nici că proiecție, dar, acțiunile pentru vizibilitate: poliție-percheziții, procurori-arestari sau anchete, politicieni și cotroceni-scandaluri nonstop, primarii-mofturi și hachițe, ONG-uri-urlete contra la comanda! Exercițiu de imagine care varsă puternic din bugetul statului român fara logica. Hai și noi cetățenii să ieșim masiv, sa vedem ghinionul oferit de guvernanți și politicieni pe alocări bugetare! Cică, interesul poarta fesul, chiar este realitate, tuturor da și cetățenilor majoritari…un scuipat îmbibat de sărăcie de la luxoșii dezumanizați din politica românească.

  5. alte tari au refuzat ”ajutorul” poate au stiut ca-i un cal troian, iar daca guvernul nu mai isi poate exercita administrarea pt ca sunt puse conditii, inseamna ca Romania nu mai e stat ci…
    daca va place sa fiti conditionati inseamna ca nu sunt liberi…

  6. Ha, ha! Ne trăbă -cum nu- bani ieftini! Dicăt dacă-s pintru penzii șpețiale ș’ militare, sporuri pintru bujetari, bursă sociale pintru elevii car’ au minim media 5, recalculări ale bujetelor Administrației Prezâdențiali, ale celor dauă camere ale Parlamentul’ i ș’ ghine’nțălies, nu-n ultimu’ rând, Sirvicii…
    P.S. Bani mai ieftini ca dân sugrumaria ș’ spolieria capitalul’i autohton n-ai di un’ obțâne. Toț’ ăilalț’ îț’ cer ceva-n schimb…

  7. Chiar daca era Isarescu sef la toate companiile de stat si tot nu vedeam banii. In UE miroase a lumanari si coliva. Romania a fost cea mai nenorocoasa. Au furat-o cat s-a putut si i s-a returnat un sfert din banii furati.

  8. Dar depre USR-istul Cristian Ghinea care „a negociat” acest nenorocit PNRR, FĂRĂ a avea vreun MANDAT în sensul ăsta, nu suflă nimeni nicio vorbuliță?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.