”Nebunie în stare pură! Devii fascist, legionar, rasist și xenofob”

Senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, critică în termeni duri “Codul de conduită pentru prevenția și sancționarea xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură”, document adoptat de Ministerul Educației și intrat recent în vigoare.

“Conform prevederilor acestui document, orice, până și declarația de iubire față de neam poate fi considerată discurs instigator la ură. Articolul 6 a) din Cod interzice <<promovarea simbolurilor identitare, imaginilor şi faptelor cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob>>. În opinia Ministerului, simbolurile identitare sunt egale cu cele fasciste, legionare, rasiste și xenofobe. Deci, dacă te declari român, ești fascist, legionar, rasist și xenofob!!! Este nebunie în stare pură!”. afirmă Târziu, potrivit unui comunicat al AUR.

“Costumul național, crucea, steagul tricolor, cântecul popular, limba română și tot ce ține de tradiție sunt simbolurile identitare ale neamului românesc. Aceste elemente sacre ale identității noastre ne diferențiază de alte neamuri. Cum să le interzici în școală? Și de ce? Cui fac rău? Cumva planurilor de destructurare  națională, de deznaționalizare pentru implementarea unei alte identități colective, pretins europene? Încurcă simbolurile identitare tentativele de înlocuire a populației de pe teritoriul României?”, întreabă retoric liderul AUR și adaugă:

“Mai mult, Articolul. 6 d) din același Cod interzice  <<activitățile membrilor comunității universitare care presupun radicalizarea și promovarea discursului instigator la ură.>> Termenii vagi, impreciși ai acestei prevederi reprezintă calea directă și sigură către orice abuz de interpretare și, de fapt, are ca obiectiv anihilarea opiniilor, credințelor și atitudinilor care nu se aliniază ideologiei neo-marxiste, fiind una dintre metodele predilecte ale așa-numitei corectitudini politice. Iată cum trădarea de țară nu se mai petrece în ascuns, ci la lumina zilei!”,  conchide președintele CNC al AUR.

La 22 martie 2024, în Monitorul Oficial a fost publicat Ordinul Ministerului Educației privind aprobarea Codului de conduită pentru prevenția și sancționarea xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură, document ce “reglementează cu titlu general cu privire la prevenția și sancționarea xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură în cadrul instituțiilor de învățământ superior din România.”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 18
Author

40 de Comentarii

 1. Nu știu de ce se mai miră, asta a fost rețeta prin tot Occidentul.Primul se împănează cu wokeșei sorosiți învățământul superior la nivel de profesor, după care presa care „explică” minorități și echități și o latră p-aia cu clima.Dupa ce se înmoaie prostul cu povești menite să-l facă să se simtă vinovat, disprețuit pentru apartenența la rasa”caucaziană”(invenție tâmpă din prima „revoluție” falimentară,aia din’68), trece ușurel la penitență și soluția”salvatoare” a importului de”diversitate” pleașcă așteptata cu înfrigurare de klanul politic pus pe învârteli, de aici și permisivitatea laxă și trădarea patriei,în fond, lucru la care au antrenament.Dacă ne trezim post factum , Germania îsi va fi vărsat deja dejecțiile pușcăriilor Orientului în România pentru o sumă modică, pentru ei, pe care actualii o vor înghiți pe nemestecate iar ăsta va fi sfârșitul României și al liniștii noastre pentru totdeauna.Așa au semnat Ribentropp-Molotov, așa au renunțat la Moldova în ’90.Nu au nici un stres în a vinde ,a distruge, a îndatora sau a minți.Opțiunea electorală e clară pentru cei care au ochi să vadă și un dram de minte să priceapă.

 2. Bună!
  Lumea Occidentală s-atampit rău de tot! Lgpt si alte tîmpenii.
  Ce fac ei in dormitor nu ne interesează, dar statul să oficialuzeze căsătorii intre persoane de același sex e o prostie cât sediul de la Bruxelles!!
  Sa mai aiba si dreptul de a iniția copii!!! E dincolo de orice!
  Biserica Ortodoxă Română trebuia sa se opună foarte hotărât si sa cheme enoriașii la proteste!
  Din nefericire BOR e departe de nevoile omului, E coruptă și sluga umilă politicului !

 3. 1984 în desfășurare! Oare pnl+psd au fost absorbiți în usr ? Ministrul învățămîntului Ligia Deca este din pnl. Pe trădătorii useriști îi credeam în stare să inventeze un astfel de cod de conduită antinational, dar de la pnl nu mă așteptam. În concluzie, pt pnl, tradiționala urare puie mnl.

 4. Ministerul Educatiei e condus cumva de ” institutul ” Elie Wiesel? Intreb pentru un camarad.

 5. Claudiu ăsta, care nu cred că știe nici cu buletinul in mînă cum il cheamă, a ieșit la vorbitor, după ce a jucat pe mutalăul in stil kwj,..Acu simte că-l strîng opincile și i se ingustează țarcul, a inceput să vorbească, doar după ce cineva i-a scuipat saliva in gură..

 6. Am prezis aceasta turnura a lucrurilor cu mulți ani în urma când am realizat ca dictatura gândirii unice si a ideologiei extremei progresiste se va instaura și la noi. Mecanismul e simplu: umple burțile și golește creierele ! Când ne vom sa seama ce s-a întâmplat va fi prea tarziu.

 7. Ia să vezi că se vor găsi și aici pe site la acest articol , unii cărora li se par bune aceste inițiative legislative și vor spune că Târziu este putinist, extremist samd și că ce bine este să sugi ciorapii Americii și Bruxelles-ului și că România chiar e de cacao și ar fi mai bine să dispară ca să fim europeni…

 8. E vorba de repetenta aia #progresista aflata la butoanele Ministerului Educatiei, venita pe filiera independenta a sri…
  Alte abramburici au fost taxate de presa pentru ineptiile promovate de la inalta tribuna a Ministerului, dar in cazul acestei #repetente, presa independenta tace asurzitor…

 9. @ Postăkel Gudurău și @ Andrei Ionescu, comentarii foarte corecte !

 10. Să fim bine înțeleși domnilor, atâta timp cât poporul permite astfel de derapaje și nu ia atitudine civică împotriva aceste clase corupte,alogene și trădătoare,ei vor continua să ne călărească,

 11. ” simbolurile identitare ” a caror „interzicere” il afecteaza grav pe dl.Tarziu, fac parte din enumerarea cu care incepe articolul citat si, impreuna cu celelalte,sunt fatete posibile ale legionarismului, fascismului si ce-o mai fi pasibil de interzis de mai marii planetei. Nu este vorba acolo de identitatea romaneasca. In acest caz ar fi trebuit specificat de carui identitate e vorba ( ca nu numai poporul roman are identitate si simbolurile ei reprezentative).

 12. Acest cod de conduită aberant, antinațional, antiromînesc, a fost discutat și abrobat în guvern, în coaliție ? Practic, prin analogie și jurămîntul militar devine caduc. Daca juri că servești patria, ești naționalist și nu ‘ie’ bine.

 13. NU SE MENȚIONEAZĂ NICIUN CUVÂNT ÎN LEGE DESPRE COMUNISM ȘI SIMBOLURILE SALE, ADICĂ DESPRE IDEOLOGIA CARE A FĂCUT CELE MAI MULTE VICTIME ÎN ISTORIA UMANITĂȚII.

 14. Dl. Claudiu Tarziu are dreptate. Problema e alta: la conducerea tarii se afla lipiti tradatori de neam care, ori din liposa de minte, ori din lipsa de invatatura, fac jocuri strine neamului. Ramane sa ne dumurim daca sunt Iude sau doar incapabili. Si una si alta???

 15. Dacă spui că Basarabie e România nu ai cum să fii „putinist”! Mai degrabă legea e putinistă și nenorociții care o aprobă!

 16. tomlin spune:
  22 APR. 2024 LA 15:49

  Postare falsa, rog sergerea ei.

 17. Eu din toată intervenția lui Claudiu Târziu voi reține un lucru. Ca buni români vom fi atenți la legea asta. Am și eu un mesaj către AUR. De măsură ați auzit? Asta nu aveți voi. Mai rămânea să o bage pe aia cu ” țărișoara mea” și cădea cu totul în ridicol.

 18. Traziu face pe ideologul,pe inteleptul AUR si el e vai de capul lui,habar nu are nici cum se manaca cu lingura
  De trailes bahtalo, AURolacilor,suveranistilor de obor,mufa in punga si trageti pe nas

 19. Nu și dacă îl lauzi pe Satanyahu.Dacă lauzi operelr evreilor inclusiv crimele lor esti cel mai mare patriot! Idem cu Zelenski.Nu ai voie sa expui nici un steag decât cel ucrainean cu Steaua lui David.Shalom!

 20. Corect ce spune Claudiu Târziu, dar pe lângă lamentare mai încearcă și altceva? Bunăoară, să apeleze la un avocat bun din partid și să conteste în instanță ordinul de cacao izvorât din mintea aia de doi bani a madamei Deca.

 21. Să fii PTRIOT SI DEMOCRAT NU INSEAMNA SA FII DEMAGOG SI PSEUDO NATIONALIST SUVERANIST DE TIP AUR.PATRIOTII FAC FAPTE BUNE ,POZITIVE,PENTRU TARA LOR NU FAC ZARVASI VORBARAIE,VOI VRETI VOTURI SI DENATURATI RUSINOS IDEA DE NATIONALIST.SANTETI NISTE JAVRE FII DE NEOCOMUNISTI CARE VRETI SA ACAPARAȚI VOTURI SI PUTEREA DAR ORDINELE VIN DIN ACELASI LOC SI VRETI SA O MAI PUNETI DE O DICTATURA MARXISTA DIGITALA.MARS MA COMUNIȘTILOR!

 22. Este de ajuns sa spui haur și prostia da în clocot. Când te pishi pe un mușuroi de viespi ,ies la atac Tarziu și alți imbecili. Scârbă eterna pentru votanții haur.

 23. In Romania, de la varful statului incepand, se duce o politica acerba de DESNATIONALIZARE. Mai tare decat cea din Ucraina. Ca, de fapt, de aia liderii politici ai Romaniei ii imping pe romani in razboiul ucrainenilor, din atasament fata de POLITICA DE DESNATIONALIZARE A ROMANILOR.

 24. Demisia celor care au propus și au aprobat legea strâmbă. Ei nu au treabă cu România și nici nu înțeleg repercursiunile deciziilor lor.

 25. Gușteri progresiști sunt in extaz după cele două doze de energizant,au început să scuipe venin globalist,la îndemnul Ong-ului usr,acest cancer vânzător de neam și țară

 26. tomlin spune:
  22 APR. 2024 LA 18:37

  postare falsa, rog stergerea ei !

 27. Este cel puțin curios și hilar, să aduci ca argument holocaustul, azi, acum, devreme ce in Gaza se petrece genocidul palestinian,.. sau exact viceversa ..Deci de fapt despre ce vorbim ?? Sau e chiar atît de pe dos lumea asta ?

 28. „-doamna invătzătoare
  Gigel m-a făcut proastă!
  -nu Alinutza
  mă-ta te-a făcut proastă!”

 29. „România chiar e de cacao”

  Si nu-i asa, dupa 80 de ani de dictatura a proletariatului patriot ? Lgbt ti-a vândut si amanetat viitorul, bre ? :)))

 30. Un popor care se lasă călcat în picioare în asemenea hal , vezi institutul plătit din banii noștri care ne taxează și ne tratează mai rău ca pe animale, de frică să nu se repete ceva ce s-a întâmplat de-alungul întregii lor existențe, tot din vina lor , dar niciodată ca acum nu și-au permis să întoarcă totul cu josu-n sus, din păcate și la propriu, LGBT, neasumându-și nici o vină, și profitând meschin, cămătărește, inclusiv pecuniar, de pe urma unor atitudini obiective pe care ei le transformă în insulte și jigniri, deși situația stă exact pe invers, cum le place multora dintre ei !
  Să cataloghezi, impertinent și infam pe cineva care-și iubește Țara și Neamul, ca extremist, deși trecutul obiectiv nu-ți permite s-o faci, ba din contra : singurul teatru evreiesc din Europa, probabil și din Lume a fost înființat la București de un ministru pe care drept mulțumire, infamul institut îl cataloghează drept extremist și ne obligă a-l scoate din manualele școlare ce mi se pare o obrăznicie dusă la extremis, o jignire și insultare a unui popor ce s-a dovedit prea înțelegător cu situația disperată în care te aflai, nu numai din vina altora și ți-a oferit nu numai compasiune, ci și posibilități de evitare a unor situații de exterminare și drept mulțumire și cel care ți-a oferit acest neașteptat ajutor , ajunge să fie considerat dușman al poporului ales , de fapt doar a unor șnapani de teapa escrocului ce-și dă numele drept gaj pentru încasarea de rente financiare !
  P.S. Dacă până acum ( în Gaza) toată mascarada holocaustică mai putea păcăli pe cineva, de data asta numai orbii nu pot vedea Adevărul , care ne va face liberi, să-i judecăm și noi la rândul nostru ! 😎

 31. simboluri pot fi, de ex, ale suporterilor unor echipe sportive, ale partidelor etc, iar violenta, se stie, este determinta de apartenenta la grupuri diferite: politice, militare, de suporteri , religioase, etnice etc, ai caror membri vor sa se impuna fata de altii.

 32. Voi cu ideologia voastră care va denominati drept apărătorii națiunii și românismului și care santeti niste sabotori neocomunisti fii dgizdanilor veniți pe tancuri,care băgați pe lângă patriotism, aberațiile și delirul vostru de dictatori paranoici ,spurcați aceasta idee deoarece atribuindu.va dreptul,ACAPARAȚI ideia și o discreditați iremediabil ca și in PANDEMENTA când v.ati atribuit drepturi ca apărătorii celor care nu s.au vaccinat,când aceștia aveau deja destul simt critic și inteligența să înțeleagă făcătura.Nu.i problema daca incepe un război românii va curata unul câte unul,știu cine santeti și unde stati.

 33. Cine a impins legea? Cine a votat-o? Cine a votat partidele ce aduc asemenea legi? Voi, popor Roman. Priviti la comentariile astora ce striga impotriva AUR! Dar de ce criticati AUR si pe Tarziu, domnimarlanilor? Sunteti aia care ati impins legile astia anti romanesti pt a fi implementate in societatea romaneasca? Si pt cititorul si comentatorul ala anticomunist: sper ca intelegi sa atunci cand comunistii vor veni la putere, ii vor casapi pe astia ce introduc aceste legi anti romanesti. Genul asta de „patrioti” au sfarsit in inchisori pt ca si-au batut joc se Romania. Si ai dreptate: sunt fffff multi. Numai in guvern Roman patriot si comunist poate scapa tara asta de legile si tradatorii ce le implementeaza.

 34. le reamintesc tovarasilor comentaci ca 44 la suta din romania este analfabeta functional si restul pupatori de moaste …

 35. imi place vorba voastra, dar mi-a placut si a sosoacei…cu toate astea serviti stapanilor. aceiasi de 34 de ani, impartiti pe factiuni…ce cauta pe-se-de si u-se-re la voi in partid…? cati saritori in alte barci aveti? sunt astia reprezentantii nostri? eu va spun ca NU! tot namolul adunat la voi, sunt oportunisti si oameni mici, jjjmecheri si slug-oi. yesmeni. nu vizeaza decat putoare si buzunarul propriu plin. eu cu cine tov-ez…? astia, toti, au nevoie doar de semnaturile noastre de validare. atat. sacii se schimba la miez de noapte si „iese” cine (le) trebuie…

 36. Greu e pana la constatarea elementara ca tara e sub ocupatie straina. O-CU-PATIE!
  Cei care invinovatesc poporul roman pentru astfel de legi scelerate la randul lor nu inteleg modul in care se corupe si deturneaza de catre o putere straina aparatul unui stat. Nu poporul a decis, pentru ca nu poporul conduce. Poporul doar indura garbaciul arendasului, care-l stoarce de vlaga, ca intotdeauna!
  Nu s-a schimbat nimic de sute de ani incoace, sau poate doar in rau…

 37. andrei ionescu Ba prostovanule,asta ete problema ta cu occidentul lgbt? Rusia face crime,violuri,jafuri,dar va prosteste pe voi crema mediocritatii. Problema este lipsa educatie,lipsa tolerantei fata de cei diferiti care deriva din educatie.Si va mai dati si crestini in postul pastelui. Urla prostia in voi.

 38. Sa va zic ceva copii.
  Daca strig acum Free Palestina! – nu inseamna ca sunt antisemit.
  Daca spun ca domnul Hitler a fost un geniu militar și a inventat razboiul ultrarapid, racheta de croaziera si racheta balistica, nu inseamna ca sunt fascist.
  Daca spun ca legiunea era tot ce era mai frumos romaneste nu sunt legionar.
  Daca spun ca, caucazienii sunt rasa cea mai frumoasa nu sunt rasist.
  La fel cum daca spun ca nu vreau sa stau in manelime nu sunt xenofob.
  E doar o nuanta a punctelor de vedere.

 39. Băi băieți și fete, nu mai știți citi o frază integral? E vorba despre simbolurile identitare fasciste etc. nu despre simboluri identitare în general, naționaliste etc.
  Există o continuitate între prima parte a propoziției și enumerația ulterioară, adică identifică în mod exact despre care simboluri identitare e vorba (zvastica etc.).
  Bulangiul de Târziu face și el campanie pe ce poate și profită de faotul că majoritatea aveți bacalaureat luat fraudulos, dacă nici măcar nu puteți extrage sensul unei propoziții simple și vă păcălește așa de ușor. Mari români, zero limbă, zero logică!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.