Negocierile contractului ALRO s-au făcut la Cotroceni şi la Eurohotels

Noi dezvăluiri din Dosarul ALRO. În cadrul emisiunii „Ora de foc” a fost prezentată o stenogramă a unei convorbiri dintre vicepreşedinte CA ALRO Slatina şi un reprezentat ai Grupului MARCO. Cei doi vorbesc despre o întâlnire care urma să aibă loc la hotelul Elenei Udrea, conform Realitatea TV.

În cadrul emisiunii „Ora de foc” au fost prezentate nişte interceptări care confirmă că la hotelul Elenei Udrea a existat o întâlnire la care a fost prezentă.

CONVORBIRE VALERY KRASNOV – MARIAN NĂSTASE, vicepreşedinte CA ALRO Slatina – 27 iunie 2006

K: Bună dimineaţa! Rămâne ora 10?

N: La ora 10 la hotelul lui.

K: La hotelul lui. Nu la reşedintă, nu ?

N: La hotel, da?

K: Ţi-l dau pe şofer pentru că …

N: Deci vii la hotel.

K: La Marriott.

N: Nu.Vii la hotel la…

K: La casă?

N: Da, dar nu la casă, in partea…

K:Da.

N: Ştii unde, la care hotel?

K: La Internaţional.

N: Nu, vorbeşte cu Mihai. La hotel Eurohotel, ala de la Clucerului.

K: Îl ştiu.

N: Bine, la 10 trebuie să fiţi acolo.

CONVORBIRE VALERY KRASNOV -VITALY MASCHITSKY – 22 martie 2006

K: La ora 2, la noi, ne întâlnim la tete-a-tete.

M: Acolo aşteaptă şi şeful, nu?

K: Da. Da.Da.

M: La Clopoţel (kalakolcik), nu?

K: Da, ne întălnim la hotel.

M: Trebuie să-l presezi cu toate problemele!

K: Aşa vom face!

M: În legătură cu Clopoţel amintiţi să se îndeplinească ce trebuie!

K: Da.

CONVORBIRE VALERY KRASNOV -VITALY MASCHITSKY – 6 iulie 2006

KRASNOV: Vitali Lvovici, salut!

MASCHITSKTY: Da, Nicolaevici, salut!

K: Păi, eu azi m-am întâlnit cu Trump, i-am transmis un salut mare din partea ta.

M: Nicolaevici, mai cu grijă pentru că…

K: Da, da, da, înţeleg, înţeleg…eu i-am transmis din partea ta un salut.

M: Un salut….

K: Da, un mare salut, el a fost foarte mulţumit.

M:Tu ai intuit totul corect, da?

K:Absolut, da!

CONVORBIRE VALERY KRASNOV -VITALY MASCHITSKY

M: Minunat, minunat.

K: Da. Aşa că totul rămâne cum a fost. Azi acolo mai rămâne problema convenită , echilibrarea cu Hidro. Dar eu cred că azi, cel mult mâine ,în principiu , textele au fost definitivate, toate recomandările date . Pur şi simplu a rămas tehnica şi cum presupun eu doar… nu sunt evidente, ale Colegului, că ei aşteaptă o recunoştinţă

În stenogramele din Dosarul ALRO apar mai multe porecle. Clopoţel, Trumpiţa, Cea de sub Trump sunt câteva dintre apelativele primite de fostul consilier prezidenţial, acum ministru al Turismului, Elena Udrea. Deducţia pare logică, de vreme ce porecla Trump îi era atribuită lui Dorin Cocoş, sotul Elenei Udrea.

Dosarul ALRO a fost închis în ianuarie. Cei anchetaţi au fost scoşi de sub urmărire penală, iar cei suspectaţi au fost anunţaţi că le-au fost interceptate convorbirile. Ultimul procuror din acest caz a invocat Consituţia pentru a justifica liberul acces la activitatea economică şi dreptul de petiţionare. Cu alte cuvinte, un război pe piaţa energiei a dus la interceptarea, timp de 3 luni, a unor importante personaje politice. Printre cei care au dat declaraţii ca martori la parchet se numără Elena Udrea, Verestoy Attila, Theodor Stolojan sau Dan Voiculescu. Au rămas în urmă 40 de volume de urmarire penală, cu peste 10.000 de file şi 80 de CD-uri cu interceptări şi înregistrări.

Ancheta fusese deschisă în 2007, pentru suspiciuni de subminare a economiei naţionale. Elementul central era grupul Marco, deţinător al fabricii ALRO, a cărui ţintă ar fi fost consolidarea unei reţele de sprijin la Administraţia Prezidenţială şi Parlament – care să susţină interese ruseşti din domeniul energiei şi al materiilor prime strategice.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.