Nemulțumiri la Carrefour. Va fi protest

Luni, 25 martie, între orele 11.00 și 13.00, va avea loc un protest al membrilor de sindicat din cadrul companiilor membre ale grupului Carrefour SA, potrivit unui comunicat.

Sindicatele din cadrul grupului Carrefour – Sindicatul Salariaților Carrefour România, Sindicatul Market, Sindicatul Național Artima, Sindicatul Național Supeco, alături de Federația Sindicatelor din Comerț – organizează o acțiune de pichetare a sediului companiei din Str Gara Herăstrău, avand ca solicitări principale:

Acordarea tichetelor de masă la valoarea maxim deductibilă
Acordarea primei de transport pentru angajații din toate formatele Carrefour

Conform comunicatului, protestul va fi susținut simultan în magazine, de către membrii de sindicat, prin purtarea unor bandane de culoarea altă, fără oprirea lucrului.

Compania franceză Carrefour SA are rezultate financiare foarte bune în România, cu o creștere anuală de 7% a cifrei de afaceri, potrivit datelor companiei. Aceste rezultate se datorează în mare măsură efortului miilor de angajați care asigură aprovizionarea, aranjarea corectă a mărfurilor și funcționarea zilnică a magazinelor. Acești angajați sunt plătiți în general la nivelul salariului minim sau în proximitatea acestuia.

CNS Cartel ALFA este alături de membrii săi și le susține revendicările. Contribuția angajaților la prosperitatea companiei trebuie recunoscută în mod corect, prin condiții de muncă și venituri decente, se mai arată în comunicat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 9
Author

7 Comentarii

  1. Brava, uăi! Luaț’ zăce chiei di pi franțuji, c-aveț’ di unde, până-ș’ permit să trimită cetățănii la muarte in țări străine…

  2. „cu o creștere anuală de 7% a cifrei de afaceri”

    Dupa ce si-a trasferat profitul in Franta. Cum sa ai doar 7% cand practici adaos comercial de 75 – 150 % ? Voi informati sau va bateti joc de cititori ?

  3. Astia nu pot pretinde ca nu au bani sa-si achite datoriile fata de angajati ca nu-s companie de stat care lucreaza pe pierderi de la an la an.
    Vanzari fac si toat lumea stie asta

  4. Nicu si Marcel au aflat de nemultumirile angajatilor din supermarket si pt ca solutia va fi reducera de persoonal a venit cu initiativa de a inchide supermaketurile si toate magazinele alimentare la sfarsit de saptamana. Macelus viseaza la o noua restraggere a drepturilor cetatenilor ca in pandemie? Pt pensionari si someri nu-i nici o problema, dar pt angajati/oamenii care muncesc unii chiar in schimburi in CET sonde, daca mai functioneaza sau in politie, in taximetrie, ei de ce trebuie sa nu se poata aproviziona? De ce trebuie sa se manance paine veche/expirata pt ca zice Ciolacu? https://www.youtube.com/watch?v=JyxvrR1Zha0&ab_channel=DRIVENIGHTSHOW

  5. Ce nu se spune de la sindicat,că, Carrefour asigura anual cursuri gratuite angajaților, primele sunt pe tava, se rotesc când își iau zile libere, sunt primii beneficiari când au reduceri pentru că lucrează acolo! E adevărat că lucrează peste 8 ore supraviețuitorii caselor unde plătești cu cardul dar, au comision de la loterie pentru vânzare lozuri! Apropo, nu schelălăie că li se reduce programul de lucru sâmbătă și liber duminica? P.s. ce treabă are bugetul statului cu Carrefour daca e firma privata? Ceva escrocherii, înșelătorii pe spinarea clienților?

  6. E foarte bine că lucrătorii din mediul privat se organizează în sindicate. Sper să rezolve ceva cu greva asta. Muncesc mult. E greu să fii mereu amabil cu clienții chiar și cu cei care vin special să se certe cu cineva. Succes!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.