Nervi la Cluj. ”Tovarășul Emil Boc să aducă mai multă justiție în această privință”

Cozi interminabile la Cluj-Napoca pentru a prinde un loc de parcare. S-a stat la coadă de la ora 3 dimineața. Unul dintre cei care a stat la cozi a transmis un mesaj în care îl acuză pe pe primarul Emil Boc că readuce în actualitate vremurile comuniste.

Mesajul cetățeanului a fost preluat de site-ul local știridecluj.ro.

”În dimineața friguroasă a zilei de 3 ianuarie 2024, cartierele Clujului au fost martorele unui spectacol bizar, în care oamenii s-au strâns la coadă încă de la ora 3 pentru a obține un simplu loc de parcare. Un fenomen ce te trimite cu gândul la vremurile trecute, când părinții stăteau la coadă pentru a cumpăra o pâine pe cartela de rație.

Primarul nostru, tovarășul Boc, a reușit să implementeze un sistem de obținere a locurilor de parcare care pare să fi fost inspirat de tacticile folosite în trecut pentru obținerea celor necesare gurii. De parcă ar fi fost vorba despre o achiziție crucială din perioada de penurie, oamenii se adună la primele ore ale dimineții în fața primăriilor de cartier din Cluj-Napoca, sperând să obțină un loc de parcare.

În cartierul Someșeni, de exemplu, la ora 3 dimineața, cel puțin zece oameni stăteau deja la coadă, înghețați și cu ochii încă amorțiți de somn. Situația este similară și în celelalte cartiere ale Clujului. Așa că vrem să mulțumim tovarășului primar Boc pentru că, prin implementarea acestui sistem, ne-a teleportat cu trei decenii în urmă, într-o eră în care obținerea unui loc de parcare pare să fie o luptă de supraviețuire.

Ironia situației devine evidentă atunci când constatăm că, în timp ce plecăm în vacanță pentru două săptămâni și parcarea rămâne goală, sau în timp ce observăm parcări neutilizate în fiecare noapte, suntem totuși nevoiți să parcăm ca și cum am fi handicapați. Nu contează că depunem cereri de ani de zile, uneori chiar de zece ori într-un deceniu – primim un loc doar dacă suntem suficient de rapizi sau norocoși că nu pică site-ul primăriei, nu neapărat și merituoși.

Este un sistem în care unii cetățeni, doar prin faptul că au fost mai sprinteni la coadă, primesc beneficiul unui loc de parcare, în timp ce alții, chiar și cei care depun eforturi și solicitări de ani de zile, sunt lăsați în urmă. O reminiscență a vremurilor comuniste, în care egalitatea era doar un cuvânt gol, iar accesul la domeniul public nu era deloc echitabil.

Într-o societate modernă și progresistă, ne-am aștepta ca domeniul public să fie folosit de către toți cetățenii în mod egal, fără a fi necesară o competiție absurdă pentru resursele aparent limitate, cum ar fi locurile de parcare. Poate că este timpul ca tovarășul Boc să-și revizuiască politica și să aducă mai multă justiție în această privință, pentru ca clujenii să nu mai fie nevoiți să trăiască în umbra unui sistem arhaic și discriminatoriu. Numa bine TOVARĂȘE!”, a scris clujeanul furios.

Reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca a precizat că ”în data de 3 ianuarie 2024, la ora 12,00, erau înregistrate 4541 cereri pentru parcare, dintre care 3602 au fost înregistrate online”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 6
Author

16 Comentarii

 1. „Primarul nostru, tovarășul Boc, a reușit să implementeze un sistem de obținere a locurilor de parcare care pare să fi fost inspirat de tacticile folosite în trecut pentru obținerea celor necesare gurii.”
  Trebuie să recunoastem:Peste tot pe unde a trecut Boc(semnificatie deosebită a numelui provenit din limba turca) a făcut „rahatul praf”.

 2. mda..!propunerea ptr a regla problema parcarilor in Cluj , este ”’ toti I-T-istii agronomi de care are parte orasul in ultimii ani, sa se teleporteze inapoi in locurile de bastina locuri care sufera de pierderea ” fiilor si fiicelor satului ”plecati spre ” emanicipare ”! sa-l ia cu ei si pe Boc , ca mdeh, si el este un tradator al satului romanesc ..!! acolo, n-aveti nevoie de parcari …

 3. Măi cetățene care faci agitație anticapitalistă, ai mașină electrică?
  Nu? Atunci ciocu’ mic, fiindcă ești un element negativ, care distruge planeta. N-ai primit dreptul de liberă exprimare.
  Vei primi o sancțiune drastică, timp de trei luni nu vei mai primi rația de libertate.

 4. Gardeleni adevărați, auzi „primărie de cartier”!!! Bănui că au și primărie de strada, primărie de bloc și, de ce nu, primărie la casă cu curte! Chiar nu m-ar surprinde la cat sunt unii de încuiați…

 5. Si pe tovarasul pitic Boc il doare-n fund de parerea voastra, conf. zicalei ….si caravana merge inainte. Vin alegerile si romanul prost tot pe el voteaza.

 6. Altu care vorbeste de vremurile comunsite pe care NU LE-A VAZUT, NU LE-A TRAIT SI NICI MACAR NU A INVATAT DESPRE ELE, DUPA CUM VORBESTE.

 7. „DE CE AȚI ADUS MAI TOATE RABLELE OCCIDENTULUI?” DĂ-LE DOMNULE BOC LOC DE PARCARE DE LA PATA RÂT PÂN-LA LACUL MIC ! SĂ ÎNVEȚE-REÎNVEȚE DOMNII -MAI IERI ȚĂRANI – MERSUL PE JOS CĂ-I TARE SĂNĂTOS!

 8. Vreti o Tara ca afara ?! Cumparati-va biciclete si bagati-va masinile in garaje (nu in koor), asa cum procedeaza marile Tari capitaliste Anglia, Olanda, Danemarca, Germania, SUA, etc. unde cetatenii batrani si tineri, circula 90% pe biciclete. In Romania gardeleneasca si tziganeasca si marlaneasca, sunt cate 3 masini/familie, de unde sa va scoata tov. Boc si alti primari, locuri de parcare, din koor?!

 9. au luat-o razana, toti se cred in opozitie!
  Aloo ai tai guverneaza, baaaa!
  Plecati acasa impotentilor!

 10. Încă un articol de propagandă anti Boc pe o temă falsă,articol plin de minciuni și exagerări.Ex.ce ger a fost în dimineața de 3 ianuarie?sau,ce reprezintă 10 pensionari din Someșeni raportat la populația Clujului?

 11. To’ar’șu’ Primare Boc ‘Milică este cel care a refuzat cu 11 ani în urmă să schimbe numele orașului, din ceaușistu’ inventat analfabet „Napochimen”, înapoi în CLUJ, așa cum a fost 1000 de ani! …a spus că n-are bani la primărie ca să înlocuiască atîtea buletine de identitate!
  Acum dă ILEGAL milioane de euro clonei a V-a fuțibolizdice ratate șovină numită mincinos „U” (n-are NIMIC în comun cu Universitatea din Cluj, iar echipa originală a „murit” în 1947 la Sibiu refuzînd întoarcerea „acasă”, komu’ijdii lu’ Ceașkă locktziitoru’ poolitik a’ Arrrmiyei de trădători „Tudor Vladimirescu” au inventat o primă clonă la Cluj în 1948! …una COMUNISTĂ, ca și „Dinamo” și „C.C.A.”! …sunt SURORI) și tot nu schimbă cărțile de identitate, deși înlocuirea lor se face azi OBLIGATORIU și are la dispoziție pentru înlocuirea lor fonduri europene ne-rambursabile! Ce are ‘Milică ăsta în comun cu patriotismul? Nimic! El are în comun cu șovinismul olteanului bolșevik trădător Ceașkă! Secu’!
  https://www.cotidianul.ro/emil-boc-militar-in-termen/

 12. Ce de lingăi are Boc. Corupția e-n floare în ograda lui Boc, dar pupătorii de dos ai piticului ies grabnic la înaintare.
  Măi, Bla-bla, nu omul nemulțumit, pamfletar cum i-ai zis tu, că atât te duce capul, trebuie să găsească soluția pentru parcări. Pentru asta e plătit bocul tău, dar cam degeaba, din câte se vede, netrebnicului lingău…

 13. La inmatriculare nu se poate constata ca s-au depasit locurile de parcare? De asemenea, cine are multe masini raportat la o locuita si nu are parcare in curte ar trebui sa plateasca mai mult. Daca ai o masina cu motor de 5000 cc platesti taxe marite, este considerata lux, dar daca ai 5 masini, fiecare cu motor de 1000 cc platesti normal, dar ocupi parcarea cat pentru 5. Miopism specific local romanesc.

 14. – YöY! No, nu se poate, YöY! Aşa interlopeli şpăgare numai la miticii sudişti s-o văzut! Doar la supraoamenii din Kolozsvár s-o inventat civilizaţia, YöY! Parisul, Londra şi New York sunt invidioşi că ei nu au cei mai scumpi mici şi nici Electric Untold Caritas!

 15. Locul acestui nemernic securist este la puşcărie. Demult trebuia să fie la puşcărie nu la primărie. Dar deh, dacă clujenii l-au vrut, l-au ales – ŞI DACĂ L-AU ALES SĂ SE SPELE CU EL PE CAP AŞA CUM NE SPĂLĂM ŞI NOI CU ALT NEMERNIC SECURIST: NICUŞOR DAN.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.