Netanyahu, împotriva lumii: „Catastrofa nu s-a produs”

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a apreciat miercuri că Israelul a evitat „catastrofa umanitară” de care comunitatea internaţională se teme că s-ar putea produce la Rafah, oraş din extremitatea sudică a Fâşiei Gaza care găzduieşte 1,4 milioane de oameni şi de o săptămână face obiectul unei operaţiuni militare israeliene, relatează AFP.

„Pentru moment aproape o jumătate de milion de persoane au evacuat zona de lupte din Rafah. Catastrofa umanitară de care s-a vorbit nu s-a produs şi nu se va produce”, a asigurat Netanyahu într-un comunicat, adăugând că forţele israeliene „luptă de-a lungul Fâşiei Gaza (…) evacuând totodată populaţia civilă şi îndeplinindu-şi obligaţiile de a răspunde nevoilor umanitare ale acesteia”.

Armata israeliană a intrat în Rafah cu tancuri pe 7 mai, iar de atunci, punctul de trecere a frontierei dintre Fâşia Gaza şi Egipt a rămas închis, deşi este crucial pentru convoaiele care transportă ajutoare pentru o populaţie ameninţată de foamete în Gaza, conform ONU.

Operaţiunea militară israeliană de la Rafah „duce la mai multe strămutări, risc de foamete şi suferinţă umană”, a deplâns Uniunea Europeană într-un mesaj publicat miercuri în care a cerut Israelului să „înceteze imediat” această operaţiune, pentru că în caz contrar relaţia sa cu UE ar putea fi pusă la încercare.

Benjamin Netanyahu a subliniat totodată miercuri, după o şedinţă a cabinetului său, că guvernul israelian nu va „recompensa îngrozitorul masacru din 7 octombrie”, justificând astfel respingerea de către executiv a recomandării adoptate săptămâna trecută de Adunarea generală a ONU, care a cerut aderarea Palestinei ca stat cu drepturi depline în organizaţie.

„Nu le vom permite crearea unui stat terorist din care vor putea să ne atace în forţă”, a adăugat Netanyahu, insistând că nici Adunarea generală a ONU şi nicio altă organizaţie nu pot împiedica Israelul să-şi exercite dreptul la autoapărare, a consemnat dpa.

Rezoluţia ONU „nu va constitui baza unor viitoare negocieri şi nu contribuie la o soluţie paşnică”, a mai declarat premierul israelian.

La opt luni de la începerea războiului, pe 7 octombrie anul trecut, după atacul fără precedent pe teritoriul israelian al mişcării islamiste palestiniene Hamas, 35.233 de persoane au murit în Fâşia Gaza, majoritatea civili, potrivit celui mai nou bilanţ al Ministerului Sănătăţii al Hamas. Atacul de la 7 octombrie al comandourilor Hamas infiltrate din Gaza în sudul Israelului s-a soldat cu moartea a peste 1.170 de persoane, majoritatea civili, conform unui bilanţ AFP bazat pe date oficiale israeliene. Peste 250 de persoane au fost răpite în timpul atacului şi 128 rămân captive în Gaza, dintre care se crede că 36 au murit, potrivit armatei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

26 de Comentarii

 1. „nu s-a produs”, asa,impersonal?
  -au produs-o pe jumate
  pt. ca a intrat Iranu pe fir!

  cam asa ne-a scapat si gaspagin Putin de covid….

 2. Cand v-am spus ca asta e razboiul khazarilor cu lumea, nu m-ati crezut si m-ati cenzurat. Parlamentul si guvernul Romaniei, lsugi ale sionismului au acceptat chiar sa fie un ji-dan in CSAT. Pe cand ne obligati sa ne taiem imprejur si sa purtam tichie?

 3. 🇵🇸🇵🇸🇵🇸🇵🇸🇵🇸🇵🇸🇵🇸
  FREE PALESTINA!
  🇵🇸🇵🇸🇵🇸🇵🇸🇵🇸🇵🇸🇵🇸

 4. Sionismul impotriva umanitatii merge mai bine decit „Netanyahu, împotriva lumii” din titlu pentru simplul motiv ca unul singur nu poate lupta impotriva lumii.

 5. Primitivii Biden-Zelenski-Netanyahu-Macron-Sholtz dictează Omenirii ca-n epoca de piatră, nu înțeleg democrația, dialogul, umanitarismul, conviețuirea pașnică între toate popoarele planetei etc.

 6. Idiotul de Bibi, care apartine „sinagogii satanei”, va duce la distrugerea Israelului. Dar statul sionist nu va disparea, ci se va ridica, din nou, pentru a-l incorona, la finalul sfarsitului lumii, pe Antihrist ca imparat al lumii, la Ierusalim, si pentru a da 144.000 de martiri crestini, proveniti din cele 12 semintii SEMITE ale lui Israel.

 7. Vedeti ma tradatorilor ca israel nu are constitutia permisiva cu prevederi idioate cum ca tratatele internationale prevaleaza legilor interne? Voi nu, neam de slugi, ascultati ordinele khazarilor. Mai sunteti prieteni cu israel care-si sufla mucii in fasolea mondiala?

 8. Stie cineva cu adevarat ce se intampla in acest conflict, in conditiile in care este un veritabil blocaj informational, dublat de dezinformare si intoxicare ?! Ce face Israelul, vrea sa-l egaleze, pastrand proportiile, pe Hitler ?! Sa nu surprinda pe nimeni o recrudescenta a antisemitismului autentic, realmente provocat, nu cel fortat !

 9. Evreii Sionistii sint asa de mincinosi, incit se mint intre ei, sint automitomani. Efectiv, zic, zi si noapte, ca sint popurul ales, preferat, lui Jahve. Dar atunci, de ce Jahve, ca demostratie ca ii uibeste in mod preferat, in loc sa- i ofere ca camin o tara verde, frumoasa, plina de lacuri, riuri frumoase, si bogatii naturale, ii da un pamint uscat, lipsit de toate si locuit de sumerienii, babilonii si arabi de acum 4.000 de ani?

 10. CA evreu eu insumi … MA bucur ca Netanyahu nu exagereaza !
  Avem mai probleme de PR in campusurile unibersitarea americane
  si-o lega care sa reduca din drepturile fascistilor lui TRUMP cum , desi 80 de milioane, bine-o spunea BIDEN, lege
  care sa reduca din drepturile cetatenesti americane !

  DUPA preluarea puterii in 911 … nulandierii trebuie(!) sa faca schimbarea de PARADIGMA care se mentina intaietate „Londrei”
  … cum straniu (de la o SINAGOGA DINTR_O TARA DIN NORD) misterios anticipa MISHTEAUX !

 11. 35233 precizia exterminarii, se intoarce ea roata, criminali ordinari

 12. Acest măcelar psihopat machiavelic cu delir mistic,este vârful de lance a ceia ce este de fapt SİONİSMUL MONDİAL în esență.Sacrifica orice ,oricum oriunde să.si atingă scopul existenței ,,profețiile satanice,, care toți le cunoaștem.SPİRİTUL SATANİC CARE.İ POSEDEAZA AR VREA SA UCİDA Sİ SA SUBJUGE TOT!

 13. Observ absenta comentariilor diviziei cu kippa, trolli sionisti prezenti din abundenta pe forum. Le inteleg frustrarea, ei insisi nu-l inghit pe satanistul netaniahuuuu, s-ar face de ras scotand capul din mocirla in care se scalda.

 14. Din varful unei gramezi de peste 35.000 de cadavre, Bibi ranjeste satisfacut: fraierilor, nu s-a produs nicio catastrofa! A creat zeci de mii, daca nu sute mii de familii de palestinieni care vor avea un singur scop in viata, sa se razbune. Plus o generatie intreaga de israelieni care considera palestinienii doar niste animale numai bune de impuscat. Frumoasa realizare, doar ca sa-si salveze el pielea!

 15. Trollii sunt ocupați cu Sarajevo 2. S-a schimbat ordinul pe unitate. Bibi își face iar de cap cat timp reflectoarele sunt pe atentatul din Slovacia.

 16. Hai cu antisemitismul la vedere, simpatizantii babalai legionari s-au abtinut prea mult, incontinenta s-a declansat. Solutia finala este in mana ukranilor si a palestinienilor. Slava Bibi !

 17. Anti-semit e altceva decat ANTI-SIONIST !

  Mare atentie … foarte multi (periculos de multi) evrei get-beget, unii ortodocsi, cu carlionti, sunt ANTI-SIONISTI fara a le trece macar prin cap sa devina antisemiti !

  LA fel pentru a fi SINONIST nu trebuie sa fi …semit !
  IQ=?
  🙁

 18. Antisemitistilor cum v.a permiteți să arătați cu degetul spre o entitate care se lupta cu toate mijloacele pentru existență din 47 incoace și uite ce rezultate fructuoase obține.

 19. @intox:
  Știi ca de obicei aprob. Și de data aceasta ai dreptate.

 20. CLAR !
  Esti orb daca nu vezi ca e doar vorbesc NU FAC ! 🙂
  totutul e doar o destindere in pauzele de …supraveghiere baiete ! Calm down ! Doar barfesc !

  🤫🤫🤫

 21. Dacă îi lasă din clește pe hamas, reîncep atentatele și crimele împotriva civililor. Așa ceva nu se poate! Trebuie stârpiți ca șacalii deșertului! La fel cei iresponsabili care-i susțin!
  ps. Clonă, ești mulțumit?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.