Netanyahu. Luptele intense cu Hamas, pe cale să se încheie

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a afirmat duminică seară că luptele „intense” împotriva mişcării islamiste palestiniene Hamas la Rafah, în sudul Fâşiei Gaza, unde armata israeliană desfăşoară o ofensivă terestră, sunt „pe cale să se încheie”, notează AFP.

„Faza intensă a luptelor împotriva Hamas este pe cale să se încheie. Aceasta este pe cale să se încheie. Acest lucru nu înseamnă că războiul este pe cale să se încheie, dar războiul în faza sa intensă este pe cale să se încheie la Rafah”, a spus declarat Netanyahu într-un interviu acordat televiziunii israeliene Channel 14.

„După sfârşitul fazei intense, vom putea redistribui unele forţe spre nord şi vom face acest lucru, în principal în scop defensiv, dar şi pentru a aduce locuitorii (deplasaţi) înapoi acasă”, a adăugat premierul, care a acordat primul său interviu unui canal de televiziune israelian de la începutul războiului împotriva Hamas pe 7 octombrie.

Netanyahu a mai indicat că nu va accepta niciun acord „parţial”. „Obiectivul este de a recupera ostaticii şi de a dezrădăcina regimul Hamas din Fâşia Gaza”, a adăugat el.

Războiul a izbucnit pe 7 octombrie după ce luptători ai Hamas infiltraţi din Fâşia Gaza au lansat un atac fără precedent împotriva Israelului, omorând 1.194 de persoane, majoritatea civili. Tot atunci, 251 de persoane au fost răpite, dintre care 116 sunt în continuare captive în Gaza, iar 41 au murit, potrivit armatei israeliene.

Ca ripostă, Israelul a lansat o ofensivă care s-a soldat până în prezent cu 37.598 de morţi, potrivit datelor Ministerului Sănătăţii din Fâşia Gaza, condusă de Hamas.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

9 Comentarii

 1. Să aduceți locuitorii înapoi „acasă”? Acasă, unde? Că ați distrus tot, nu mai au nicio casă, nu mai există „acasă”.
  Ce ipocrit!

 2. În 2023 Israelul a avut cele mai multe vînzări de arme.
  Tot în același an Israelul, zice media ce ne-a zis de covideală, era în război cu luptătorii organizației Hamas, organizație făcută de Israel (recunoscut oficial), luptători pe motodeltaplane.
  Ceva nu se potrivește…greșesc, o grămadă nu se potrivesc. Nu știu de ce mă pufnește rîsul.
  PS Are cineva poze cu megaplanul imobiliar, a la Dubai, pt Gaza, aprobat de cabinetul israelian acu o lună?

 3. Totul se intoarce in capul tau si te va lovii intre coarne…spune Biblia veche. Acu razi maine toti veti plange. Dumnezeu va va lovii.

 4. SI eu rad cu hohote cand aud de asa zisele crime ale Israelului in GAZA !
  Stiind ca-s de 3x ami multi harapi de proasta credinta ucisi de mozaici !

  FOLOW the money ! Iudei le fura razboinic gazanilor gazul din bazinul levantin … geografic in fata Gazei !
  Prostia stanie e ca gazanii mai degraba mor patriotic 😀 aparandu-si pamantul natal in fata invaziei iudeice daca sa fuga !

  Desi fie vorba intre noi … evreii ii termina cum nu i-a terminta pe ei MUSTACIOSUL !
  Trebuie sa fi emotional neutru pentru a nu tine
  nici partea „celor buni” nici a „celor rai”
  nici a celor care mint mass-mediatic mai bine ! IMPARTIAL REAL ! 😐
  (PS: „la o adica” ne batem in NATO cu rusii fara UNGARIA care-a primit dezlegare la asta precum noi la „23 august” )

 5. E clar. Imseamna ca nu mai viu vapoare cu gloante made in america… 🤗… Nu gloante nu pac pac. Nu pac pac nu genocid. Nu genocid nu holocast. Nu holocast nu Haga. Nu Haga o ei pe Itzik si mergi la Pride la manifest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.