New York Times, poziție tranşantă față de Biden

Consiliul editorial al The New York Times (NYT), cel mai influent ziar dintre mass-media progresistă din Statele Unite, a cerut făţiş, marţi, Partidului Democrat să promoveze un nou candidat şi, în acest scop, „să-i transmită (preşedintelui american Joe Biden) că partidul nu-l mai susţine”.

Deşi ziarul mai publicase deja articole de opinie care cereau retragerea lui Biden, de data aceasta este vorba despre un editorial semnat de întregul organism de conducere al cotidianului care îi îndeamnă pe liderii de partid „să vorbească în mod ferm cu preşedintele şi cu cetăţenii despre necesitatea unui nou candidat”.

Conducerea ziarului aminteşte că Biden, care a recunoscut că are nevoie „să doarmă mai mult” şi să nu mai lucreze după ora 8 seara, „nu ar trebui să încerce să îndeplinească simultan două dintre cele mai grele şi mai solicitante sarcini din lume: să-şi desfăşoare activitatea în calitate de preşedinte şi să facă şi campanie pentru preşedinţie”.

Potrivit NYT, „greii” Partidului Democrat acţionează din respect pentru Biden şi din calculul că pot fi mai influenţi mai degrabă cu sfaturi private decât cu critici publice, dar „o campanie în şoaptă este nepotrivită în acest moment, pentru că momentul este urgent: cu cât Biden se agaţă mai mult de nominalizarea sa, cu atât va fi mai dificil să fie înlocuit”.

Consiliul editorial citează un sondaj realizat săptămâna trecută chiar de ziar, cu rezultate concludente: 74% dintre respondenţi au fost de acord că Biden este prea bătrân (81 de ani) pentru a continua să ocupe funcţia de preşedinte, procent care a crescut cu cinci puncte după prestaţia sa dezastruoasă în dezbaterea de la sfârşitul lunii trecute cu oponentul său republican Donald Trump.

Ziarul, aliniat istoric cu democraţii, subliniază că Biden nu-i ia în seamă pe propriii săi alegători „şi pune ţara în pericol grav atunci când insistă că este cel mai bun democrat care să-l învingă pe Trump”.

Editorialul se încheie cu o acuzaţie la adresa lui Biden, care ar suferi de o ambiţie oarbă: „Pe măsură ce situaţia devine mai critică, (Biden) a ajuns să se considere indispensabil. El nu pare să înţeleagă că el este problema şi că cea mai bună speranţă pentru democraţi de a păstra controlul Casei Albe este ca el să se dea la o parte”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

17 Comentarii

 1. nu numai printre Li🌈icii woke, „progresei”, ci și printre lingăii 🥳ului PIANIzD, măR🤣g …
  ●)RumburKK -trolaK URkak conZecvent-RumburKK(●

 2. NYT scrie….” Biden a ajuns sa se considere INDISPENSABIL”!!.
  Marele Imparat Napoleon Bonaparte avea o vorba:..”Cimitirele sunt pline de oameni INDISPENSABILI”!.

 3. Interesant, atunci când el doarme supravegheat de doctori, cine ridică receptorul cel cu butonul roșu? soția?
  Adică după amiază cu SUA conduce cine?

 4. trebuie spus rusofililor direct in ochi: si daca candideaza singur,Trump tot pe locul II ajunge,dupa numararea voturilor .Sa nu ziceti ca nu v-am spus,fara iluzii desarte !

 5. Ha, ha! Dac’ l-aț’ întreba pi Johannus ce parere ari, sâgur v-ar zâce că moș Bideu, încă, țâne ghini la beutură…

 6. Pentru Rusia este ok moș bideu. Așa se arată americutza în toată splendoarea ei
  Daca nu vezi asta ești dus cu capul. Sioniștii au nevoie de o păpușă să conducă mastodontul că să poată manevra din umbra . Asta este politica licuriciului la orice nivel.

 7. Nu se poate asa ceva in super democratia amerikka. Asta este doar in dictaturi precum Rusia, China, Correa de N, Iran.
  Robinet sa vina la noi, asa senil cum este munceste triplu fata de Dulapu’ Mut.

 8. Amuzant. Cu mai mult timp in urma, la postul american europa libera se ironiza puternic gerontocratia rusa, respectiv Brejnev, Andropov, Cernenski, etc. Roata se intoarce.

 9. Daca nu ma insala memoria, cu doua zile inainte de invazie, Putin asigura pe conducatorii lumii ca nici prin vis nu are de gand sa atace Ucraina. Si cum a demonstrat Zelenski ca nu e in stare sa apere tara? Primul val al rusilor a fugit cu coada intre picioare (si cu masini de spalat si laptop-uri). Ucraina rezista de doi ani in fata „celui mai mari si tari armate al lumii” Dar nu mai are rost sa pierd timpul cu cei 99 % de troli depresivi(proști).Biden, bătrânul, îi va veni de hac țarului Putin.

 10. Este mai puțin periculos senilul asta de robinette, care este ținut din scurt și de jill și de servicii, în comparație cu ineptul de la TreiCoceni care „zburda” liber și face numai rău României…

 11. Delictului 15:59..
  Biden să se trezească apoi să facă ceva. Flori de busuioc să adune femeisa..

 12. O fi el Joska așa cum e,. Dar categoric e la lesa ”deep state”.. Și aceia clar vor război.. Sunt turbați și iși simt pieirea,.. Deci nu știu altceva decît să scoată pistolul..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.