Nici ucrainenii nu vor ce vrea Macron?

Discuția despre trimiterea forțelor militare NATO în Ucraina distrage atenția comunității occidentale de la nevoile Forțelor Armate ale Ucrainei în materie de echipamente și muniții, a declarat Vladimir Klitschko, fratele primarului Kievului Vitaliy Klitschko.

„Dezbaterea despre soldații NATO din Ucraina distrage atenția de la subiect. Avem nevoie de muniție. Avem nevoie de arme mai bune. Nu avem nevoie de soldați. <…> Putem face totul singuri, avem destui oameni”, a spus el pentru Publicația germană Bild.

Anterior, președintele francez Emmanuel Macron a susținut că șefii de stat europeni au discutat la Paris posibilitatea de a trimite trupe UE în Ucraina, dar nu au ajuns încă la un consens.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

17 Comentarii

 1. Miliardele sifonate in Ucraina de la bugetele occidentale dispar fara urma, ele nu se regasesc cantitativ nici in efectele militare, nici in mediul economic (ajutorul american este denumit specific: ajutor economic).
  Unde sunt banii?
  Iata o intrebare stupid de simpla.
  Nu ca ar fi vorba de o suma mare, nu. Umdeva la vreo mie de miliarde. Un fleac.

 2. „Avem nevoie de arme mai bune”, ha, ha, ha! Urcacanii nu s-au prins inca ca occidentalii nu au are mai bune ca rusii decat in reclamele comerciale si filmele de aventuri? Armele occidentalilor sunt tot la fel de bune ca si propaganda lor imbecila cum ca urcacanii i-au invins deja pe rusi. Slava Z.

 3. La politicieni in strîmtoare apare disperarea și turbarea.. Unii vin cu astfel de propuneri, alții iau cianura, alții pun pistolu la tîmple, in funcție de curaj și de cultură.. Ăsta e doar turbat..

 4. Sponsorii banderiștilor au înțeles că aceștia au nevoie de arme mai bune. De aceea au început să caute prin lumea largă furnizori de echipament militar sovietic pe care să îl cumpere și să-l livreze Ucrainei

 5. Aoleu, s-a tampit si asta. Ori nu-i mai da baba bucatica, ori il hinghereste pana la epuizare. Nu-i de saga Emanuele, fii cu bagare de seama ca nu mai esti nici tu corcodusa.

 6. Stimata Doamna Colgiu, aseara pe ARD, televiziunea publica germana, in cadrul emisiunii bisaptamanale a Sandrei Maischberger a fost invitat CAMPIONUL MONDIAL DE BOX PROFESIONIST Vladimir Klitschko, fratele Primarului EROU al Kievului… Un dialog de o brizanta care a starnit aplauzele publicului din platou de nenumarate ori!!! Vladimir a demonstrat un patriotism fierbinte ce a spulberat provocarile IENICERILOR rasputinisti de pe forum, demonstrand contrariul mistificarilor acestora cum ca Vitali Klitschko l-ar fi criticat dur pe EROUL NATIUNII UCRAINENE Zelenski!!!

  Vladimir a demontat PROVOCAREA grobiana a ILEGALULUI Macmacron cu „decizia” de TRIMITERE DE TRUPE NATO in STATUL SUVERAN Ucraina,
  specificand ca POPORUL UCRAINEAN (EROU) NU ARE NEVOIE DE MILITARI DIN TARILE EUROPENE!!! In primul rand ca Macmacron NU POATE SA DECIDA in numele NATO si nici macar in numele Frantei si in al doilea PROVOCAREA ordin Narr-a vine LA PACHET cu DECLARATIA de o MARSAVIE iesita din comun a Zwerg-ului Schultz care a speculat monstruozitatea ILEGALULUI CAMARAD cu „militarii europeni” cand a declarat ca NU O SA TRIMITA MILITARI TEUTONI, cu toate ca NU-I CERUSE NIMENI si NICI NU FUSESE VORBA VREODATA de asa ceva, la care a adaugat „credibil pentru orice suspicios”, ca tot in acelasi spirit NU APROBA LIVRAREA DE TEHNOLOGIE „Taunus”!?

  Macmacron i-a facut JOCUL lu Rasputin punandu-i bicisnic pe tava „confirmarea” ca NATO si UE e „parte din MACELUL BOLSEVIC” din STATUL SUVERAN Ucraina!!!

 7. Pentru că, tot se face caz de Navalnai, ii analizăm datele personale și vom vedea că, decesul a fost, nu cum spun unii sau alții, însingurarea extrema, neajutorat, neputincios, departe de familie, închis fara drepturi normale, omul a clacat, poate că a fost și lovit, nu spun nu, dar stresul l-a căpăcit, sugrumandu-i sănătatea și viața. N.4.06.1976=48 ani neîmpliniți. In jurul vârstei de 42 ani a avut cumpănă vieții pe moarte, a scăpat și nu după mult timp de la împlinirea a 42 ani, s-a plafonat sau a fost reținut prin hărțuială ori la pat, nu știu ce scrie in online despre viața lui, eu scriu pe baza datelor personale. De obicei, când ai doua rânduri de 9 perioade cu același număr, la el fiind 2 ar fi trebuit să se mulțumească cu ceea ce este și are, dar dorința de a schimba Rusia de unul singur, l-a tras în jos definitiv și a rămas tot singuri în fața vâltorii. Omul a murit cu zile, avea de trăit până în jurul vârstei de 76+3 ani. Păcat de tinerețea și sacrificiul propriei ființe!

 8. Le trebuie arme si bani, ca pe soldati nu pot sa-i sifoneze. Ce sa faca cu ei?

 9. „NINGE PE FED!”

  Cadeee DOLLAR-ul si … USA e parasita de fostí amici …in BRICS !
  REPUBLICANII au blocat scadenta rateiu bi-anuale la DATORIA de 34 TRILIOANE din PIB

  CELE 60 de miliarde (cica „pentru Urkania”) lipsa la plata RATELOR DATORIEI DE STAT
  prabusesc DOLLAR-ul …TE ASÌGUT in recunoscuta CUNISTIINTA DE CAUZA 🙁 …ca
  daca se plateau cele 60 de miliarde …BANCILE USA n-aveau dipserare sinucigasa de chiar acum !

  O

 10. rice IQ>145 intelege ce spun duoa ce iese din sistemul propgandistic contruit anume pentru ca EMOTIONAL sa distraga atentia !
  -> NINGE PE FED !

  zis mega-genial , straniu PUNCTUAL-CORRECT … din pre-timp ! ORI`CE RAZBOI in care intra real USA
  ii va omora DOLLAR-ul in situatia periculoase DEJA
  DATORII DE STAT de 34 TRILIONAE !
  DE CE ?
  PEntru ca DOLLARUL nu are decat garantia USA in spatele lui si o USA in orice RAZBOI AZI … nu mai poate garanta nimic !

  MULTI vad … doar GENIILE PRICEP !

  de ce si UE-aua disperata ? …pentru ca EURO legat fiind ombilical de DOLLAR (+ BCE-aua are si ea 17 TRILIOANE LIPSA)
  moare odata cu DOLLARUL ! 🙁

  N-o spun cu bucurie ! Pierd si eu destul ! 🙁 … asta SCRIE IN STELE ! 🙁 Ca REAL PROPHET stiu ! 🙁

  IQ=?

  PS: Daca credeti ca la acesta colossala DATORIE a USA de 34 TRILIOANE nu se platesc
  RATE … inseamna ca nu stiti cum FUNCTIONEAZA SISTEMUL !

  O incetare a platii ratelor la gigantica DATORIE a USA … ar surpa imediat sistemul bazat doar pe CREDIT si atentie:
  INCREDERE !
  DACA in spatele DOLARULUI FIAT MONEY care nu e sprijinit pe AUR ci pe GATANTIA statului disparre INCREDEREA in
  ratele lunare date CREDITORILOR giganticei DATORII DE STAT se surpa sistemul !

  Asta e problema FIAT MONEY-lor … au valoare doar atat timo cat cei care ii garanteaza platesc SCADENTA si rate la credit !

  asta-i problema FUNDAMENTALA …distrasa prin dirijarea atentiei la detalii proxy-razboinice 😀 !

  LUMEA e simpla celor cu IQ>145 ! … dar e ininteligibila MEDIOCRILOR !

  REPET: „NINGE PE FED!” … 1971 se rzabuna azi !
  DATORIA INTERNA A USA e imposibil de oprit in cresterea ACCELERATA !
  vom avea ww3 ! 🙁

  IQ=?

 11. Mishteaux, te întreb încă o dată: ce autorități financiare confirmă istericalele tale cu privire la căderea dolarului SUA? În afară de senatoarea nebună de la SOS Roșia Necoaptă, mai știi tu pe cineva care prevestește o cădere iminentă a monedei SUA?
  Nici măcar Putin nu dorește așa ceva, căci averea lui gigantică e făcută și plasată în dolari! 😂
  Și vă mai spun o dată: dolarul SUA este garantat de rezerva federală de aur a FED,și susținut de consumul intern uriaș al americanilor! Nu mai visați!
  În plus, principalul susținător al dolarului este China, căci dacă dolarul s-ar prăbuși economia chineză ar pierde cam 50% din încasări, în doar cîțiva ani! China și Rusia vor să distrugă SUA, dar mai întîi militar, nu economic, căci economiile lor depind de amerloci! Ele fac deja demersuri să înlocuiască dolarul, cîndva, cu monedele lor, dar procesul este foarte îndelungat și periculos, pe termen scurt! O prăbușire a dolarului echivalează cu prăbușirea economiei mondiale, și haos economic și politic generalizat. Și nimeni nu vrea așa ceva!
  Pînă la una-alta, singura monedă care s-a prăbușit ramine rubla, care se va mai prăbuși o dată, în maxim două luni, datorită cheltuielilor nebunești pentru război și a scăderii prețului la gazul natural.
  MAGISTER DORAN DIXIT!

 12. Doamna Colgiu, Vladimir Klitschko a mai punctat un aspect de o grozavie monstruoasa, RAPIREA COPIILOR UCRAINENI, in stilul exersat si de TERORISTII ISLAMISTI/BOLSEVICI Hamas in 7 octombrie 2023 in STATUL SUVERAN Israel, dar cu alt scop decat SANTAJUL, respectiv pentru a-i SPALA PE CREIERE transformandu-i in IENICERI MODERNI, IDEOLOGICI!!! Cazurile de ADOLESCENTI ucraineni trimisi pe front sa-si macelareasca TATZII si la patrunderea in sate si orase SA-SI MACELAREASCA MAMELE, BUNICII, FRATII si SURORILE au fost deja semnalate in presa internationala!!! Vladimir A DESCRIS IN DETALIU aceasta monstruozitate care are TRADITIA DEMASCATA de mine aici repetat, inca de la mijlocul sec XIX Confreria marxistoid/narodnic/anarhista preluand minori, chiar si bebelusi, pe care-i introduceau in familii de ILEGALI pentru a fi SPALATI PE CREIERE si transformati astfel in MASINARII OARBE, FANATIZATE DOGMATIC!!!

  Singurul punct slab al pledoariei lui Vladimir a fost „negarea” intentiei rasputinului de a reface URSS, pedaland pe BOGATIILE SOLULUI SI SUBSOLULUI STATULUI SECULAR SUVERAN Ucraina!!! Fapt care-i certifica absenta cunostintelor referitoare la IMPERIUL COLONIAL BOLSEVIC SOVIETIC URSS!!!

 13. @Charlie:
  Niste precizari de luat in seama:
  Fostul campion mondial, fratele primarului din Kiev(poate ne lamureste Charlie de ce este „erou”), a participat la o emisiune din categoria „Sefi la cutite” pe canalul ARD, unde publicul fara competente in materie, asezat in doua tribune minuscule aplauda la comanda pentru a-si merita cei 20 euro promisi participantilor.
  Nu cunosc prea bine limba germana, dar m-am prins despre ce e vorba:
  O incercare de a convinge Europa ca poporul („erou”) ucrainien e tare pe pozitii, dar armata tarii nu livreaza pentru ca occidentul la randul sau nu o face.
  Jenant.
  Daca era o chestie serioasa, participau specialisti seriosi, cu intrebari pertinente, nu doar o singura jurnalista á lá A3.
  Sau poate invitatul nu merita mai mult deranj, nu stiu.
  Am vrut sa vad mai mult, dar demnitatea nu m-a lasat:am schimbat dezgustat programul.

 14. „“A debt default would be a cataclysmic event, with an unpredictable but probably dramatic fallout on U.S. and global financial markets,’’ said Eswar Prasad, professor of trade policy at Cornell University and senior fellow at the Brookings Institution.

  The threat has emerged just as the world economy is contending with a panoply of threats — from surging inflation and interest rates to the ongoing repercussions of Russia’s invasion of Ukraine to the tightening grip of authoritarian regimes. On top of all that, many countries have grown skeptical of America’s outsize role in global finance.

  In the past, American political leaders generally managed to step away from the brink and raise the debt limit before it was too late. Congress has raised, revised or extended the borrowing cap 78 times since 1960, most recently in 2021.”

  in 2021 USA credea ca invingand Rusia va astupa GARURA din DOLLAR …mishteaux stia de 24-joi si …ce …veti ne-reusit azi !

 15. Fa rost de-un grafi cu evolutia datoriei de stat a USA , statul care tiparestze DOLLARUL
  si gandeste-te ce se intampla cu DOLLAR-ul daca statul care tipareste si GARANTEAZA DOLLARUL
  intra intr-un RAZBOI mai grav decat cel cu CHINA via VIETNAM (ATENTIE …cel care-a obligat USA sa renunte, prin urmari, in 1971 la
  ETALONUL AUR !)
  INCA CEVA … de ce nu poate mentine LINIARA (asta-i grav) crestrea EXPONENTIAL-CATASTROFICA a DATORIEI de STAT
  si ce se intampla daca …cad cu 10% in „3 luni” BURSELE americane !
  NOI am facut simulari pe SUPERCALCULATORULUL nostru
  si USA e in BUDA … deja !

  E peremdiat momita sa intre intr-un RAZBOI …(RUSIA via UKraina, IRAN via Israel, CHINA via Taiwan)
  imediat ce intra … ii cad BURSELE-ntr-o saptamana si dollarul 3 luni dupa
  FI pe faza … din simulari macroeconomice (daca esti MAGISTRU in MACROECONOMIE stie de care 😐 )
  USA nu are alternativa …desi …daca esti expert sti ca
  deja azi nu-i iese figura de-a aspira toti dollari lichizi de pe piata internationala valutara !

  E de rau !
  „NINGE PE FED! … nu e o PROPHETIE aiurea … si ce e in ISRAEL aprinde colateral fitilul ! … 🙂

  IQ=?

 16. Ceea de ce nu ții tu cont, biată Mishteaux, este că populația lumii crește, deci și cererea de dolari! Americanii nu au fost deloc tîmpiți cînd au inundat piața mondială cu dolari, încă de acum o sută cincizeci de ani: valuta lor este astăzi singura monedă mondial recunoscută și susținută! Nici măcar euro, francul elvețian sau lira sterlină, deși sînt mai puternice, nu pot înlocui nenorocitul de dolar, care este susținut, cum am mai spus, chiar și de dușmanii cei mai îndîrjiți ai americanilor! Chinezii, rușii, iranienii, mexicanii, cubanezii, etc… vor să slăbească America, dar dolarul trebuie salvat, altfel se duc și ei dracului!
  Și cum populația lumii crește, crește și cererea de dolari pe plan mondial, deci visele tale erotice cu dolari destrăbălați sînt simple deliruri! 😂 Influența SUA ar putea fi limitată, dar dolarul nu va putea fi înlocuit de rublă sau yuan în următorii douăzeci de ani, și asta garantează integritatea și forța Americii, și epilogul acestui război, sinucigaș pentru ruși.
  MAGISTER DORAN DIXIT!

 17. Invata putina matematica elementara
  macar diferenta dintre functii liniare si functii non-liniare (doar cele simple , exponentiale)

  DATORIA INTERNA a USA creste exponential supra-unitar -> teoria matematica a catastrofelor
  spune ca DOLLARUL are un final pedictiv catastrofal !

  Exista studii de MACROECONOMIE MONDIALA
  care prezic exact surparea SHANDRAMALEI AMERICANE acum si in 300 de ani a CHINEI dupa p perioada de HEGEMONIE viitoare
  inclusiv un mega razboi ATOMÌC cu armele deja in depozite pe cale sa fie SIGUR folosite !

  🙂

  Mishteaux a „ghicit” deja STRANIU atatea …cate-a i prognozat tu exact, nu mistic, ci prin forta eruditiei, IQ-ului si-a inteligentei tale ?
  N-a zis mishteaux ca TRANSNISTRIA si MOLDOVA sunt rusilor doar ciurukuri ?
  N-a ignorat Tzarul PUTIN tema 😉 ? = Nu stie MISHTEUX ce spune!

  Afla ca armata rusa stationata la depozitul din TRANSNISTRIA are NUCLEARE TACTICE de 2-4 kilotone
  ca si roman SPER sa nu ajunga sa le folosesca 🙁 !

  RUSSIA va lua ODESSA pentru ca …desi nu le era in PLAN au fost convinsi (de simulari 😐 ) ca
  doar ciuntind Urkania pot controla „samanta de scandal” pseudo-yankeie in vecinatatea lor !

  TE asigur ca rusii nu stiau in 24-joi ca POT lua ODESSA insa dupa ce li s-a prezentat o simulare
  a unui RAZBOI premeditat LUNG si urmarile (azi evidente) benefice GLOBAL , lor
  au acceptat(!) ca LITORALUL UKRAN trebuie sa cada !

  PS: Nu ma pune sa-ti dau NUME ! 🙁
  INTREBARE:
  – Ce-a gresit cu cui(?) FOTA de-a fost demis ? (ai 4 variante = alege : yankeilor, francezilor, nemtilor, britanicilor)

  E ultimul test in care-ti poti demonstra cat-de-cat inteligenta !
  Mishteaux a demosnstrat recent (atunci cu LLOYD AUSTIN 🙁 si uciderea premediata de rusi a „consultantilor” NATO francezí ca in spatele bradfelor „n-are cu cine”)
  IQ>145

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.