Nicolae al României, la ”Mausolee pe bicicletă”

Sâmbătă, 16 septembrie 2023, Asociația ”Monumente în Vrancea” va organiza ediția a IX-a a evenimentului ciclist ”Mausolee pe bicicletă”!

Ediția din acest an se desfășoară în cadrul ”Zilelor europene ale patrimoniului” care au tema „Patrimoniul cultural și comunitatea locală” și a Săptămânii Europene a Mobilităţii care are tema “Eficiență energetică-Save energy”!

La startul ediției din acest an se vor afla peste 130 cicliști, pregătiți să pedaleze eroic și să descopere peisajele minunate dar și tradițiile culturale și gastronomice ale Vrancei.

Ambasadorii ”Mausolee pe bicicletă” sunt AS Nicolae al României, jurnalistul Lucian Mîndruță și Iulian Ene de la Asociația „Adevărații VeloPrieteni”.

Ediția din acest an va avea punctul de plecare în fața Primăriei orașului Odobești tocmai pentru a da posibilitatea participanților de a descoperi locuri și tradiții noi. În această perioadă, orașul este în mare sărbătoare, în acest week-end desfășurându-se ”Toamna odobeșteană”!

La Mausoleul Mărăști va avea loc un spectacol folk oferit de Cătălin Stepa, iar la Soveja se va celebra centenarul Mausoleului Eroilor.

„Cu această ocazie, alături de Muzeul Vrancei, am pregătit la Mausoleul Eroilor Soveja câteva momente speciale – printre care o expoziție foto ”Mausolee pe bicicletă” dar și un concert de excepție al minunaților copii din Corul Parohiei Irești, condus de preotul Ionel Miron. Vom omagia prin acest program artistic eforturile unei generații care s-a sacrificat pentru apărarea națiunii și realizarea României Mari în 1918.

Seara, aproape de finalul evenimentului, la Monumentul Istoric Biserica Cazaclii, cicliștii vor avea ocazia unică de a vedea tradiția Meșteșugului Vinului, un obicei vechi de sute de ani păstrat de Ansamblul Folcloric «Țara Vrancei»”, susțin organizatorii.

Ceremonia de medaliere a cicliștilor va avea loc la Crama Beciul Domnesc.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

7 Comentarii

 1. are narav de la bunica-su:
  -alora batranilor nu le mai lipsea decat parastasu saptamanal,
  sindrofie:
  „uite saracu,
  s-a dus si Churchill!”

 2. Asa-zisele comentarii / intrebari de mai sus nu denota altceva cecat ura si dispretul unor republicani, probabil mandri de virtutile si succesurile celei de a treia republici romane : parasirea tarii de catre circa 4-5 milioane de romani, inflorirea afacerilor prospere ale interlopior (camatarie, cersetorie, prostitutie fortata, „concerte” cu manele in Grecia, Franta si unde nu ? ). Sa mai adaugam colapsul industriei, al transporturilor (mai ales navale si feroviare), MAREA DEFRISARE NATIONALA cu taieri barbare in codri seculari, inclusiv in parcuri nationale / zone „protejate”, dezmatul pretinsilor dezvoltatori care au desfigurat si desfigureaza centrele istorice ale marilor orase in frunte cu Capitala, care au ridicat cartiere intregi de blocuri in nordul litoralului la Marea Neagra, degradarea / subfinantarea Educatiei, Culturii, Cercetarii si chiar a Sanatatii publice. Iar, mai recent, explozia consumului de droguri, mai ales in randul tinerilor (adolescenti si chiar copii !). Si daca se cade sa formulam intrebari, as dori sa aflu de la curajosii postaci anonimi de mai sus ce se mai aude cu „retrocedarile” pretinse de Paul Lambrino, sau prins Pol cum il alinta prinsesa Lia Trif … Dr. Alex. Carausu din Iasi

 3. NICU A LU ZAPACITU,EMIGRANT GHERMAN NATANG,DIN FAMILIA GOTILOR
  SALBATICI.O ZGARIETURA DE ZGAIBA STRAINA DE ROMANI.TOTI SUNT VENI
  TICI VENITI CLANDESTIN IN TARA LUI CUZA VODA,HUO,BASTARDULE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.