Nicolas Jarry, adversarul lui Alexander Zverev

Tenismanul chilian Nicolas Jarry s-a calificat în finala turneului ATP Masters 1.000 de la Roma, dotat cu premii totale de 7.877.020 de euro, după ce l-a învins în trei seturi, 6/3, 6-7 (3/7), 6-3, pe americanul Tommy Paul, vineri, în penultimul act al acestei competiţii.

Jarry, numărul 24 mondial, s-a impus în trei ore şi 43 de minute de joc în faţa lui Paul (nr.16), devenind primul jucător din Chile care accede în finala unui turneu de această categorie după Fernando Gonzalez, finalist la Roma în 2007.

Aceasta este a patra finală din carieră pentru Jarry în circuitul profesionist, după ce le-a câştigat pe precedentele trei, toate pe zgură: la Bastad, în 2019, Santiago de Chile şi Geneva, ambele în 2023.

În vârstă de 28 de ani, Nicolas Jarry îl va avea ca adversar în finală pe germanul Alexander Zverev, numărul 5 mondial şi campionul olimpic en titre, care l-a învins la rândul său, cu 1-6, 7-6 (7/4), 6-2, pe chilianul Alejandro Tabilo, în prima semifinală de la Roma.

Alexander Zverev şi Nicolas Jarry s-au înfruntat de şase ori până acum, avantajul fiind de partea germanului, învingător în patru meciuri.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.