Nicușor Dan a primit bani de la liberali

Aproximativ 3.000 de persoane au donat pentru campania lui Nicușor Dan, printre aceştia numărându-se şi membri PNL, susține actualul edil care afirmă însă că nu are acceptul acestora de a le face publice numele.

Precizările vin după ce candidatul PNL la Primăria Capitalei, Sebastian Burduja, i-a cerut edilului general, Nicuşor Dan, să publice lista persoanelor care au donat pentru campania sa electorală şi să clarifice legăturile cu Matei Păun.

„O să îndeplinesc obligaţiile legale. Oamenii care mi-au donat bani – dintre ei, câţiva membri PNL care n-ar dori să se ştie asta – oamenii care mi-au donat bani nu mi-au dat şi acceptul să le public numele. Dacă o să-mi ceară cineva, o să le cer acceptul unul câte unul şi dacă o să-mi dea acceptul, o să-i public. Dar ce pot să fac este să public sumele care mi-au fost donate. Sunt 3.000 de oameni care mi-au donat şi eu vreau să le mulţumesc încă o dată şi am strâns de la dumnealor 1,6 milioane lei, adică puţin peste 300.000 de euro”, a afirmat Nicuşor Dan, în cadrul unei conferinţe de presă.

În ce priveşte implicarea lui Matei Păun în campania sa, Nicuşor Dan a menţionat că acesta nu a donat bani şi că îl ajută în mod voluntar. Pe de altă parte, în ce priveşte faptul că Matei Păun ar avea afaceri în Federaţia Rusă, edilul general a replicat că ar exista şi alte persoane care „ar avea de dat nişte explicaţii” în ce priveşte Rusia.

„Cred că sunt mai multe persoane care ar avea de dat nişte explicaţii despre Rusia. Dacă întrebarea este despre Matei Păun, este unul din oamenii care mă ajută în mod voluntar în această campanie electorală. Nu mi-a donat niciun ban”, a spus edilul general.

El a reiterat că nu doreşte să participe la o dezbatere electorală „unu la unu” cu contracandidatul său de la PNL, Sebastian Burduja, în speranţa că va avea o colaborare cu liberalii după alegerile din 9 iunie. Pe de altă parte, nu a exclus participarea la alte dezbateri.

Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Sebastian Burduja, i-a cerut joi edilului general, Nicuşor Dan, să publice lista persoanelor care au donat pentru campania sa electorală şi să clarifice legăturile cu Matei Păun.

„Dânsul are nişte lucruri de clarificat. Au trecut aproape 24 de ore de când i-am cerut public să explice legăturile cu Matei Păun, ca finanţator, fost şef de campanie, actual şef de campanie… nimeni nu înţelege. Un om cu afaceri în Belarus, în Federaţia Rusă, un om considerat apropiat. Nicuşor a spus că îşi fac vacanţele împreună. Nicuşor alege să tacă, sperând probabil că acest subiect va trece aşa cum a trecut şi mandatul dânsului, adică neobservat”, a spus Burduja, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute joi în faţa sediului PMB.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

14 Comentarii

 1. Burdujel Jr. să publice el mai întâi lista persoanelor care AU DONAT la Bancorex, măR😜g…
  ■]RumburKK- PeZeDea IliciEsciană TL & TM -RumburakK[■

 2. Vespasian ii spunea fiului sau ” Banii nu au miros” !Ce treaba au donatorii pentru campanie si afacerile lor ?Aaaaa sunt bune numai afacerile gen Bechtel , nu ?Dar ceilalti ” catindati” prezinta listele cu donatori si ce afaceri au aia ?Daca-i transparenta , pai transparenta sa fie.

 3. Ca să vezi, tocmai afaceristul care face afaceri cu rușii nu a donat bani lui Plicușor. Si când este întrebat, Nimicusor o da la intors: „Cred că sunt mai multe persoane care ar avea de dat nişte explicaţii despre Rusia”, ce (editat)

 4. Nicu Primaru’ primeste bani, in primul rand, de la bucurestenii pe care ii jupoaie zilnic si direct prin parcarile „dunga albastra”.
  Despre „jupuielile indirecte”, intr-o alta postare (ca sunt foarte multe).

 5. Apropo, Burdujel, burdusit cu banii profitorilor de la falimentarea Bancorex, sunt suparati ca Nicusor schimba reperul politicii de gașcă. Revoluția tăcută continua cu succes, in Bucuresti, Timisoara, Brasov, Bacau, Iasi , etc. si se intinde pas cu pas in toata tara! Asta se vede din disperarea lor mai ales când se pierd cu firea!. Populatia nu mai înghite covrigii din coada câinelui.

 6. Vrei ca Burdujel sa vina cu listele securistilor din DSS. Luati catzeaua asta de aici

 7. Nu ma duc la votare chiar daca este fake miuz ! Problema este daca rămâne ce a promis Nicusor Dan sau ce promite Gabriela Firea ?

 8. Nicusor ai inceput sa tremuri , te ia cu amețeli? Credeai ca , toti sunt prosti si tu ii faci , cum ne facea Gheba prin liceu?:))) Puiule ,ai dat de dracu’ cu Sebastia Burduja! Atentie ca, nu e madam Firea! Omul e educat ,rational si chiar harnic si-si doreste cu ardoare postul de Primar-General, ptr ca ,chiar vrea sa faca ceva ptr cetatenii Bucurestilor… Este una din sperantele noastre, reale …Te va strivi la vot ca pe un vierme… Mi-e greata de asa zisii leberali ,care te-au mânjit cu arginti ,doar-doar s-or capătui si ei cu un privilegiu… Mizerii umane! De ce sa te sponsorizeze pe tine, un gargaragiu ? Sa tai apa calda la oameni, sa tai caldura si sa fii pe locul intai e o sudalmă, un scuipat pe obrazul Capitalei… Eu zic ,sa le tai si gazul metan ,sa sufere echitabil si aia cu centrale…

 9. Titlul corect este: Nicusor Dan aprimit bani de la liberali si de la RUSI. Ce-l mai acoperiti pe nepunticios.

 10. Normal, este plin PNL-ul (adica PDL-ul) de securisti. Astia stiu pentru cine sa iasa cu banu’. Il scot apoi inzecit.

 11. Burduja este evident iepurele lui Pandele Firea . Toata campania lui este focusata pe defaimarea si calomnierea ordinara a lui NICUSOR DAN ! Pe fata , fara nicio fereala . Este o campanie ridicola, anacronica , pt. o persoana care se lauda cu licente( pe care nu le-a vazut nimeni ) luate de la mari univ. americane . Este la fel de lipsit de substanta ca si Pandele Firea .

 12. Sunt bani de la prostimea tarii,domn ziarist,de la aia care olatesc taxele,nu de la smecheri!zi adevarul,nu o mai da de gard domn pensionar special!

 13. Parcarile cu dunga albastra erau necesare pt ca se parca haotic. Asa este o anume aliniere. Ca nu sunt gratuite, asa este peste tot in marile capitale europene. In alte orase in zona centrala merge doar transportul in comun si autoturismele personale sunt interzise. Nici presedintele KWI nu a avut nicio dezbatere televizata si a fost ale de doua ori. La fel poate face si primarul general de acum. Nu scrie nicaieri ca este obligatoriu.

 14. votati firea si ajungeti in azilele din voluntari. ca batriini aia sa ajungeti ba lichelelor

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.