Nicușor Dan, apel la sprijinul voluntarilor. ”E momentul să acţionăm”

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că sâmbătă, 13 aprilie, între orele 09,00 şi 12,00, va avea loc o acţiune de ecologizare a Parcului Natural Văcăreşti la care pot participa şi voluntari.

„Pentru ca Delta Văcăreşti să rămână un loc curat şi primitor pentru toţi vizitatorii, dar şi pentru animalele care trăiesc aici este nevoie de curăţarea deşeurilor. Iar pentru acest lucru avem nevoie de sprijinul voluntarilor, fiind o suprafaţă foarte mare de teren.

Administraţia Parcul Natural Văcăreşti va pune la dispoziţie tot ce este nevoie pentru ecologizare: mănuşi, cleşti, dezinfectanţi, apă. Împreună putem contribui la menţinerea curăţeniei în oraşul nostru”, a scris edilul general, miercuri, pe Facebook.

Administraţia parcului a subliniat, la rândul său, că acţiunea de ecologizare reprezintă un beneficiu pentru comunitate şi mediul înconjurător.

„Este momentul să acţionăm şi să ne asigurăm că acest refugiu natural rămâne un loc curat şi primitor pentru toţi vizitatorii şi locuitorii săi nevorbitori. Primăvara este aici, dar cu ea vine şi o provocare: multe deşeuri rămân ascunse printre vegetaţia densă. Haideţi să profităm de această perioadă înainte ca frunzişul să ascundă ceea ce nu vrem să vedem. Noi oferim tot ce aveţi nevoie pentru ecologizare: mănuşi, cleşti, dezinfectanţi, apă şi, desigur, brioşe pentru a ne ţine energizaţi”, a transmis sursa citată, pe aceeaşi reţea de socializare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

14 Comentarii

 1. Vinovații crescuți în regimul de tristă amintire am participat cu clasa la muncă voluntară înveselită cu cântecele: Haideți copii /Fetițe și băieți, /Sute și mii /
  Ca să strângem /Fier vechi.
  Haideți copii
  Fetițe și băieți
  Sute și mii
  Ca să plantăm puieți.
  Câți vor mai fi în viață cam cotonogi, dar în putere dintre pionierii acelor vremuri, zeci sau sute, vor veni cu entuziasm bătrânesc să participe la inițiativa domnului primar Nicușor Dan. -Când m-am aplecat să-l prind, melcul țuști…

 2. „CINE A DE-ECOLOGIZAT PARCUL?PENTRU „STRICĂTORI” NU ESTE LEGE? UNDE ERAU ADMINISTRATORII,POLIȚIȘTII DE PROXIMITATE? DE CE ÎN 13 APRILIE -DE AZI CU TOATE FORȚELE -CRE AU ÎN FIȘA POSTULUI „SERVICII DE ÎNTEȚINERE A SPAȚIILOR VERZI-DE ORICE NATURĂ ! ORI NU-I DEMOCRATIC SĂ ATENȚIONEZI PERSOANELE CARE MURDĂRESC,STRICĂ,RUP,FURĂ?…

 3. E momentul sa actionezi tu….De ce sa actioneze ceilalti, sa te faca pe tine Primar? Tu nu ai actionat cat timp ai fost primar, tu ti – ai facut imagine, in interes personal…E timpul sa se termine cu Politicianismul care nu este altceva decat actiune gen Peluza de fotbal…Peluza Sud ii ia gatul Peluzei Nord, sau invers…Bucurestiul e o Mizerie de cearsafuri pe fatadele cladirilor, un Oras Blocat de autoturisme. Nimeni nu il pozate debloca pentru ca este Imposibil, 98 la suta din Vehicule sunt de import, venite la repezeala din capsunarit si spalat de cururi vestice, nu sunt rezultatul dezvoltarii proprii a Tarii, care este ZERO…infrastructura NU poate evolua obiectiv cu aceeasi repezela…

 4. „CINE A DE-ECOLOGIZAT PARCUL?PENTRU „STRICĂTORI” NU ESTE LEGE? UNDE ERAU ADMINISTRATORII,POLIȚIȘTII DE PROXIMITATE? DE CE ÎN 13 APRILIE -DE AZI CU TOATE FORȚELE -CRE AU ÎN FIȘA POSTULUI „SERVICII DE ÎNTEȚINERE A SPAȚIILOR VERZI-DE ORICE NATURĂ ! ORI NU-I DEMOCRATIC SĂ ATENȚIONEZI PERSOANELE CARE MURDĂRESC,STRICĂ,RUP,FURĂ?…IAR PE O SUPRAFAȚĂ DEZAFECTATĂ DIN MICUL PARIS CONSTRUITĂ O UNITATE DE CAZARE PENTRU MICII„ STRCĂTORI,FURĂTORI,DISTRUGĂTORI,BĂTĂUȘI ,VAGABONZI” UNDE SĂ FIE ADUNAȚI ȘI CAZAȚI ȘI HRĂNIȚI (cu brioșe) și organizați în echipe, echipați: cu mănuşi,cleşti,dezinfectanţi, saci ,cuie,ciocane,sape,cazmale și ==gardieni ==și LA MUNCĂ!

 5. Multi idioti mai scriu la acest ziar. Voluntariatul se practica in toate tarile dezvoltate si bine educate. Dar la saracia si prostia din Ro ce ne trebuie voluntariat?!!! Voluntariat se face la bere si mici seminte, ca pomeni date de primari, la munca nu se serveste!!!!

 6. Corect.. Mă inteb de cîți din cei care se inghesuie la primărie de primar, au plantat vre-un pom, sau au făcut curat măcar in fața caselor lor…Pe de altă parte se taie in prostie pomi, care cică ar ”reprezenta un pericol”.. Păi bre, e o lege de cînd lumea că de tai un pom pi in loc trei,.Deci nu te lași fără aer bre,.Are romînu de azi astfel de cunoștințe și responsabilități, sau e interesat doar de lefă și vacanța in grecia??

 7. PROPUNEREA DIN A DOUA POSTARE -NU-I ”CORECTNESSE”-DOES NOT IT!

 8. @ Emile…Regimul de azi este de Trista Amintire….Va fi considerat candva ca un Regim criminal si antinational…Esti fericit cu Ratia de Parizer cu Soia de la NATO fiindca esti neputent fizic…Oricum, ca putent, e mai sanatos, mai sanatos la adunat de porumb sau sticle, alaturi de fete, decat sa vegetezi la Bar tragand pe nas.

 9. Dacă s-ar fi servit parizer, mergeam și io.
  La brioșe îi las pe intelectuali.
  Spor!
  PS: Dar Administrația Parcul Natural Văcărești cu ce se ocupă? Că primește niște salarii. Din impozitele plătite de mine.

 10. Administratia Parcului are 4 angajati care sa monitorizeze speciile de flora si fauna. Sa faca rapoarte la Agentia de Arii Protejate. Traieste din taxe vizitare si ghidaj. Subventia de la stat este minimala si nu acopera salariile. Multi idioti isi dau cu parerea.

 11. Sa mai zica miticii din Bucuresti ca primarul lor ardelean (de-a lu nea Cornel=vezi frumoasele lui articole des[pre el) nu face si el ceva? Macar acum in ceasul al 12-lea!! Desigur, ca sa nu zica lumea ca se ia dupa placintarul piedone ii trimite pe altii ( volintirii!) sa faca treaba, ca un adevarat primar de dreapta! Dupa care facut castigator de tabletele noi ale seteseului la viitoarele alegeri urmeaza inca 4 ani de somn la primarie, ca pana acum! Adevarul e ca bucurestenilor le lipseste un iohanis reales la PMB si el tot os domnesc de ardelean PS Sunt rare curios sa vad cati penedeleo-useristi se vor inghesui sa faca curatenie in Vacaresti, raspunzand apelului sorosistului olimpic?

 12. @Un patriot.
  Patriotule, ia fii atent aici:
  Din Hotărârea nr. 328 din 29.10.2021 – „ CONSILIUL GENERAL AL MUNICIPIULUI BUCURE$TI
  HOTARAȘTE:
  Art.1 Se aproba Înfiinjarea Administrajiei Parcul Natural Vacarești, serviciu public de
  interes local al municipiului București, persoana juridica de drept public.
  Art.2 Se aproba organigrama, cu un numar total de 20 de posturi, din care 3 posturi de
  conducere…
  Art.3 Finantarea cheltuielilor curente și de capital ale Administrației Parcul Natural
  Vacarești se va face din subvenții de la bugetul local al Municipiului București și din venituri
  proprii”.
  Adicătelea, vrei să zici că Primăria Generală condusă de domnul Nicușor Dan nu asigură plata salariilor angajaților? Și, în condițiile astea, ‘mnealui, domnu’ Primarele mai candidează pentru un nou mandat?

 13. Nu pot sa cred ca dupa ce l-am calcat cu tancul pe Piedone, am ajuns din cauza flagelului Carstoiu sa-l repun cu tot cu icoana indarat in drepturi in cursa cu Nicusor Dan.
  Nu pot sa cred ca mai degraba aud prostiile lui mai degraba de ale un naparstoc de individ nici macar la trup crescut ca vrea sa ma faca din 2 vorbe si 3 prostii ale lui.
  Mai mare problema e ca individul ocupa nemeritat un loc la catedra pentru ca influenteaza in negativ studentii, viitori medici, Pestele de la cap se impute.
  Solutie temporara desigur: Nu luati seama imbecilitatea individului pentru ca sigur ca le pocneste de se cutremura peretii!
  Ocoliti-l si vedeti de carte asa cum ati promis in fata lui Dumnezeu si alor voastre rude si cunostinte!
  Dumnezeu nu doarme!

  N. Ciuca, sa-ti fie rusine ca pui straturi straturi groase de indiferenta si raceala peste marsaviile familiei Carstoiu!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.