Nicușor Dan, despre desființarea clădirilor ilegale

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a estimat vineri că în Bucureşti există mii de clădiri „cu ilegalităţi mai mari sau mai mici” și a sugerat că doar cele care au „sfidat” decizia autorităţilor sau a instanţei ar trebui demolate.

Precizările au fost făcute online într-un dialog cu bucureştenii, în urma unor întrebări privind demolarea construcțiilor ilegale. „Eu estimez că în Bucureşti sunt câteva mii de construcţii ilegale – ilegalităţi mai mari sau mai mici – nu cred că e rezonabil să ne gândim să demolăm mii de clădiri din Bucureşti. Cred că e suficient ca în viitor să respectăm legea şi reglementările şi cred că e suficient să dăm nişte exemple – cum ar fi Cathedral Plaza, cum ar fi câteva imobile în care, sfidând fie decizia autorităţilor, fie decizia instanţei, investitorii s-au grăbit să construiască – şi să ne uităm în viitor mai mult decât în trecut”, a declarat primarul.

În ce privește curățenia în Piața Unirii, Nicuşor Dan a afirmat că Primăria Sectorului 3 este responsabilă. Poliția Locală a Capitalei a aplicat mai multe zeci de amenzi pentru lipsa curățeniei în zona centrală, dar acestea nu au avut „niciun efect”.

„Întreaga curăţenie stradală, mai puţin liniile de tramvai şi refugiile de tramvai, este atributul primarilor de sector – evident, fiecare în sectorul pe care îl gestionează. Şi singura noastră posibilitate este de a amenda – amenda maximă 5.000 de lei – pe care am dat-o de câteva zeci de ori, dar bineînţeles că ea nu are niciun efect. Deci la Piaţa Unirii şi în toată zona din spatele Magazinului Cocor şi toate cele pe care le cunosc foarte bine face sau nu face curat primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă”, a spus edilul general.

Referitor la Centrul Vechi, primarul a menționat că zona din spatele Magazinului Cocor se află „într-o stare foarte rea” și necesită revizuirea infrastructurii în ansamblu, dar nu au existat fondurile necesare. „Există Centrul vechi Lipscani şi există Centrul vechi de vizavi, din spatele Magazinului Cocor, care este într-o stare foarte rea. În ce priveşte zona Lipscani, sunt mai multe probleme. Este problema pavajului, este problema clădirilor şi este problema teraselor.

Dacă vorbim de problema pavajului, am preluat şi aici nişte lucrări care nu fuseseră recepţionate şi a fost o muncă administrativă consistentă pentru a convinge firmele acelea să vină să remedieze; bineînţeles că nu a existat niciun contract de mentenanţă, nu a existat o garanţie, deci a fost complicat. Undeva în anul 2022 am fost bine cu pavajul, după care – aici este o deficienţă a noastră – pentru acele porţiuni de pavaj care au sărit nu am reacţionat suficient de rapid”, a precizat Nicuşor Dan.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

11 Comentarii

 1. A găsit și licheaua asta olimpica o marota sa se bage in seamă. Ba cu mafia imobiliara,ba cuvcladiri cu autorizatii aiurea sibuite-asa i-a făcut pe bucureșteni. In rest nimic dar chiar nimic! Ce o sa rad dacă pierde primăria!

 2. olimpica? Bine ca va dati si voi bacul pe la 36 de ani!
  Si deveniti licentiati fara a va stii colegii sau profesorii.
  Au ajung afonii sa aiba opinii!..

 3. Numai la demolat si distrus se gandeste licheaua asta olimpica, in stare de nimic. Nu este bun de nimic, numai de sabotat si de distrus. Fixist si osificat numai pe distrus. Un paralitic mental si fizic cu oasele si mimtea „prinse” in suruburi ca Podul de la Braila. Toate se balangane si stau alandala si aiurea pe el. Uitati-va numai cum isi poarta palaria botita pe cap si copilul in brate. Un nimeni, Un nimic, absolut si incorigibil ?!

 4. @ Afganistanu și @ Alcibiade.Brăila foarte bune comentariile dvs. sunt prea blînde chiar, sunt total de acord.

 5. Postacii au uitat ca nu mai suntem in campanie electorala. Si Cotidianul ar trebui sa taie comentariile unor anagramati.

 6. Alcibiade.Braila. spune:
  08 iun. 2024 la 14:18
  Foarte corect ar proceda Nicusor Dan ,tot ce a fost construit ilegal sa fie demolat .Daca vom continua tot pe acelas drum ca pana acum cu ilegalitati si tot felul de smecherii ,nu vom reusii niciodata sa facem o curatenie generala .Nu vad motivul pt. care D-vs. care pareti revoltat pt.ideia demolarii a tot ce a fost construit ilegal .Sinteti de acord cu ilegalitatile facute in tara noastra ?

 7. Dar de ce „estimează” (editat) asta numărul clădirilor construite cu încălcarea legii? Nu trebuia să cunoască la perfecție numărul lor, sau el doar se preface că este primar general??

 8. citez:„sfidat” decizia autorităţilor sau a instanţei ar trebui demolate. ???

 9. In bucurești, dar nu numai, sunt de chemat iar minerii.. Ei știu folosi ceva exploziv, de montat in puncte sensibile , după care imeobilele ilegale sau prost plasate să fie grămadă in secunde,.E o treabă de executat,. URGENT !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.