Nicușor Dan. ”Nu mai avem nimic în cont, cu chiu cu vai am plătit salariile”

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a afirmat, miercuri, că, în acest moment, municipalitatea se află într-un blocaj din punct de vedere al adoptării bugetului pentru acest an, iar salariile angajaţilor au fost plătite „cu chiu cu vai”.

„Cu chiu cu vai am reuşit să plătim salariile, dar nu şi taxele pe salarii. (…) În momentul acesta, nu mai avem nimic în cont. Şi urmează… Sunt facturi la curent, la iluminatul stradal, la semafoare, medicamente în spitale, hrană pentru animale la grădina zoologică, spectacole de teatru – tot ce putem închipui că se întâmplă în oraşul acesta depinde de buget”, a explicat primarul general, pentru B1Tv.

El a menţionat că principala nemulţumire a grupului PNL, care a votat de trei ori în CGMB împotriva bugetului, este că nu sunt alocate, de la începutul anului, cele trei miliarde de lei destinate subvenţiilor pentru transportul în comun şi termie.

„Avem un blocaj politic pe buget, în momentul de faţă. Eu am propus un buget foarte similar cu ce s-a întâmplat în 2023, în 2022 – tocmai pe situaţiile astea financiare s-a pronunţat Fitch. Avem un blocaj politic, în esenţă. PSD nu vrea să participe la niciun fel de negociere.

Grupul PNL spune: ‘Pune 3 miliarde subvenţie în buget’.

Noi am pus două miliarde. Acum am ajuns la 2,3. Păi, aşa am făcut şi în 2023 şi în 2022.

Am pornit anul cu două miliarde puse şi, la final, am sfârşit cu trei. De ce am făcut asta? Pentru că ştiam că o să mai ajustăm bugetul de-a lungul timpului şi o să ne mai vină nişte bani.

De unde vin aceşti 700 de milioane care sunt în discuţie acum?

Sunt nişte fonduri europene pe care noi le-am transferat, pentru că între 2023 şi 2024 a fost transferul de proiecte de pe un exerciţiu financiar pe altul – tramvaiele, liniile de tramvai, conductele de termoficare.

Le-am pus cu buget local – exact 700 de milioane, pe care, după ce o să avem actele scrise, o să le decontăm din fonduri UE”, a transmis Nicuşor Dan.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

17 Comentarii

 1. Nicusor e primar atat de bun incat nu stie de unde sa isi plateasca angajatii de la Primarie…Pai daca a uitat sa ii dea pe toti afara?

 2. Nu mai ai nimic în cont maidanezule? Păi de ce maidanezule? a trrebui să-ţi plăteşti amenzile ordinarule? AI MĂRIT TAXELE, IEI O GRAMADĂ DE BANI PENTRU PARCĂRI, AI AVUT BARTAI BUGETUL, BUCUREŞTENII ŞI-AU PLĂTIT IMPOZITELE, DECI? DE CE NU MAI AI BANI MAIDANEZ MINCINOS? NIMIC NU AI FĂCUT ÎN BUCUREŞTI!

 3. le-au mutat ei asa de pe o hartie pe alta, si „o sa”… „o sa”… etc. Anul asta ma … pe bonificatia de 10% la impozite si taxe, le platesc pe 30 decembrie, banii inainte se dau doar la ….. si la presa

 4. Minciuni, daca se vota bugetul apareau bani din senin? Ceva nu se potriveste, cineva minte intentionat…

 5. PMB are suficiente copiatoare: propun sa „traga la Xerox” cateva baxuri de bancnote de 500, sa dea la tot cartierul !

 6. da de unde să mai aibă bani-după ce a făcut 14 pagini de realizări grandioase?? ÎNCĂ DE ANUL TRECUT -D-APOI AMU -!!REALES LA AL N-ȘPELEA REGRES!

 7. Groh, groh, groh, grohaie Plicsor Ban: nu mai avem bani in primărie, dar au plătit salariile de lux lingăilor escroci din primărie și lipitorilor de bugetul capitalei.

 8. Asta da primar bun! Votati-l ma si data viitoare. N-o uitati nici pe Clotilde,…..[Rumburak]

 9. D-aia nu mai are bani la pusculuta primaria care e a Capitalei pentru ca plateste ‘in avans’ milioane de iEuroi/lunar(asa cum s-a angajat in scris), unui domn Konstande ca sa nu o execute! De ce sa plateasca tot orasul sutele de milioane de iEuroi(chiar in rate lunare) pentru ca dl. in cauza nu a fost lasat sa faca ce vr’a pe terenul de la capatul Parcului Herastrau obtinut cum numa’ un fost presh stie?!?
  E corect?

 10. Aoleu, aoleu , Nulișor Dan , nu mai are niciun ban in cont??? Ce mai vaiet, ce mai zbucium… Dar de ce mai , micuț escroc? Nu ne-ai „ars” destul la impozitele de inceput de an, la taxele pe parcari, la jecmaneala pe apa calda( curge apa rece si murdara mai mult de juma’ de ora si noi fraierii o platim ca apa calda), nu ai luat pielea de pe noi la caldura, de au inghetat caloriferele? Esti un mincinos sadea, unul din cei mai uriasi lenesi, te-ai laudat ca faci si dregi in cartierul Henri Coanda , cartier din centrul capitalei, care arata ingrozitor, bicisnic chiar , n-ai miscat un deget ,timp de patru ani … Ai nenorocit cetatenii capitalei ( te vor mai vota doar talibanii tai ,orbiti de marxismul leninism la moda),ai otravit tot pe ce ai pus mana , ti-ai platit amenzile uriase izvorate din procesele grotesti pe care le-ai intentat prostește ,din anii nostri , negura uitarii te va inghiti ca pe un ” hap” emetic!

 11. Este de Rau de Pashte ! Nu mai sunt Bani ! O sa folosim Jumătate de Lumânare si o sa Mancam Pateu pentru Pisici ! De 2 lei !

 12. O sa folosim de Pashte o Jumătate de Lumânare la doua persoane ! Sau un Sfert de Lumânare la 4 Persoane ! Si o sa Suflam in Iaurt de Pashte 2024 !

 13. O sa iasă lumea la Chershit pe Strada ca nu mai au Bani de Pashte 2024 ! Si cine nu are Bani o sa Mănânce doi Cartofi de Pashte 2024 ! Este de Rau cu PSD si cu PNL ca nu vor sa Voteze Bugetul Capitalei !

 14. Aoleu…e sărăcie. Hai, PSD PNL e de vină. Dar nicușor că dă bani pe avocați și juriști, că pierde procese și trebuie să plătească, că a dat tot bugetul la Costanda că asta era datorita care bloca contul primăriei… așa a deblocat…a plătit datorii. Nicușor cel cinstit…

 15. ca investitorii in cotete il injura de zor. Aloo, puteti sa ii bagati numai strambe, tot va iesi primar iar consilierii care ii pun bete, vor ajunge maturatori.

 16. ”Nicușor Dan. ”Nu mai avem nimic în cont, cu chiu cu vai am plătit salariile”

  Lichelele PNL si PSD din consiliu jubileaza.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.