Nicușor Dan schimbă organigrama. Cine este noul director general al Poliţiei Locale Bucureşti?

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a precizat că Eduard-Valentin Stroe este noul director general al Poliţiei Locale Bucureşti, dar şi că îşi doreşte o modificare a organigramei, astfel încât numărul poliţiştilor care se ocupă de ordine publică să crească de la 130 la 200.

El şi-a exprimat speranţa ca modificările făcute să aibă efecte în ce priveşte activitatea de control şi cea de ordine publică.

„Este o persoană care a lucrat toată viaţa în Jandarmerie, care a avut funcţii de conducere în Jandarmerie la Bucureşti, la Timişoara. Şi l-am considerat persoana cea mai potrivită. (…) Până în momentul acesta, Poliţia Locală, în zona sa de ordine publică, nu a funcţionat. După această schimbare la vârful poliţiei locale o să propun Consiliului General o modificare de organigramă, în care să sporim numărul de poliţişti locali care sunt în secţiunea de ordine publică”, a declarat Nicuşor Dan, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă.

În prezent există peste 350 de poliţişti locali, dintre care aproximativ 130 se ocupă de ordine publică. Edilul general îşi doreşte ca numărul acestora să crească la 200. Totodată, Nicuşor Dan s-a declarat nemulţumit de faptul că poliţiştii locali nu sunt prezenţi în stradă şi nu asigură activitatea de control.

„O să îi vedeţi pe stradă şi o să aibă fiecare zona lui. Asta înseamnă Poliţie Locală – fiecare să fie responsabil de o zonă, să semnaleze tot ce se întâmplă acolo. (…) Direcţia Control din Poliţia Locală are mai multe probleme. Şi pe zona de mediu – Parcul IOR – şi pe zona de construcţii, şi pe zona de activităţi comerciale, şi pe zona de taximetrie. (…) În momentul de faţă, dacă vă duceţi în Gara de Nord şi veţi vedea taximetria nelegală, asta ne spune că nu funcţionează activitatea de control”, a precizat el.

În ce priveşte persoanele fără adăpost, edilul general a menţionat că centrele sociale ale primăriei au capacitatea de a caza aceşti oameni şi de a le oferi hrană, dar că aceştia refuză.

„Acolo unde sunt acte pe care noi putem să le sancţionăm, fără îndoială că vom interveni. Aşa cum este legislaţia din România în momentul de faţă, o persoană pe care o vezi de o sută de ori că cerşeşte sau vagabondează şi deranjează lumea în zona centrală a oraşului nu poţi decât să o sancţionezi contravenţional, ceea ce nu are niciun efect. Dacă consumă pe droguri pe spaţiul public, atunci e altă faptă şi poate să fie sancţionată”, a spus Nicuşor Dan.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

7 Comentarii

 1. Nicusor Dan un primar USR-ist,care nu mai „pupa” o noua alegere in 2024,dupa ce a fost cel mai „INCOMPETENT” primar-general la Bucuresti in ultimii 100 ani.
  Valabil si pentru primarita-frantuzoaica USR, Clotilde Armand de la sector 1,…mai INCOMPETENTA!

 2. Au ars secretele lui Firea. Si-au mirosit a caine murat ars.

  Felicitari noului director!

 3. Ciufulitul adormit care paraziteaza de trei ani primaria bucurestenilor nu a numit pe nimeni. Respectivul cunoscut ca a avut probleme cu disciplina pe la Timisoara a fost numit de securitate. Nicusor nici macar nu a fost in stare sa spuna cine este acest militian. A citit chinuit niste date aparute la repezeala prin presa zilei. Si de cand un sef peste politia locala este numit cum vrea muschii unora, chiar ai securitatii? In Chicago noul sef al politiei orasului a fost selectat dintr-un numar de sase candidati dupa dezbateri si evaluari care au durat doua luni. In final a fost ales castigatorul dar nu de primar ci de ‘board’-ul primariei sau asa ceva.

 4. Incepe asaltul final asupra parcarilor fara plata (de fapt platite prin taxele si impozitele suportate de bucuresteni).
  Atentie mare cetateni, ca vine gasca lui Robin Hood „al contrario” sa va lase fara ultimul „tzechin”.

 5. Da Mucusoare, jandarmul Stroe moare de foame, desi are pensie speciala de peste 10000 de lei! Voi cit ii mai dati? PS. Politia locala este o institutie bugetofaga pe spinarea cetatenilor, are venituri mai mari ca Politia Nationala si realizari aproape zero! Desfintati-o!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.