Nicușor Dan: Va urma o perioadă dificilă

Președintele ales, Nicușor Dan, a susținut, luni, că ar fi ‘ideal’ ca PSD, PNL, USR, UDMR și grupul parlamentar al minorităților naționale să formeze un Guvern stabil.

El a precizat, pentru B1 Tv, că s-a întâlnit în cursul după-amiezii cu președintele interimar Ilie Bolojan, cu care a discutat ‘extrem de mult’ despre deficitul bugetar, un subiect de ‘îngrijorare’ comună.

‘M-am întâlnit cu domnul Bolojan. Acum vin de la dânsul. M-am văzut aseară cu Dominic Fritz, a venit la sediul de campanie. Nu l-am sunat încă pe domnul Kelemen Hunor, dar o să îl sun în seara asta, pentru că a fost o mobilizare foarte impresionantă a etnicilor maghiari și UDMR a contribuit foarte mult la asta. Așteptăm să vedem ce se întâmplă în PSD, pentru că știm toți că sunt niște tensiuni acolo. (…) Ideal este ca toate patru, plus minoritățile, să facă un Guvern, astfel încât să avem un Guvern stabil’, a afirmat președintele ales.

Nicușor Dan a adăugat că Ilie Bolojan reprezintă opțiunea sa pentru funcția de prim-ministru, dar nu promite că acest lucru se va realiza, deoarece sunt ‘multe entități, fiecare cu aspirațiile, cu propunerile lor’ pentru această funcție.

‘E o discuție în curs. Fiecare dintre oameni are niște așteptări, niște condiții și toate astea trebuie armonizate’, a explicat el.

Președintele ales a estimat că va urma pentru ‘cel puțin câteva luni’ o perioadă dificilă din punct de vedere economic, deoarece România ‘a aruncat cu bani’, timp de cel puțin trei ani, iar acum ‘trebuie corectată’ această situație.

Nicușor Dan a menționat că peste aproximativ o săptămână va oferi mai multe informații despre modul în care poate fi depășită această situație economică.

Problemele care trebuie abordate prioritar sunt deficitul bugetar, contextul geo-politic ‘complicat’ și formarea Guvernului, a reiterat el.

‘Pe termen scurt avem deficitul – o problemă foarte serioasă. Suntem într-un context geo-politic complicat, cu război la graniță, cu un efort european… Trebuie ca România să se armonizeze cu statele europene pe toate chestiunile de securitate, inclusiv programul de reînarmare. Al treilea lucru – formarea Guvernului. Iar primul și al treilea lucru sunt interconectate. Nu aș vrea să fiu un președinte care spune: ‘Iată un prim-ministru și de aici descurcați-vă!’. Aș vrea ca de unde vom tăia banii și cum rezolvăm problema asta să fie și responsabilitatea mea’, a subliniat președintele ales.

Nicușor Dan a promis că, în calitate de președinte, va susține ‘reforma’ statului român, astfel încât acesta să servească nevoile cetățenilor, nu ‘diverse grupuri de interese’.

Recomanda 1

16 Comentarii

  1. Folosim cuvinte în loc de soluții, din cauza incompetenței și intereselor obscure.
    Asta înseamnă să fi pro-european?
    Românul înșelat, sărac lipit și cu wc-ul în fundul curții

  2. @INTREBARE…! spune:
    19 mai 2025 la 23:00
    ….SUA a „recunoscut” valide alegerile din Romania!??.

    SUA cred ca are treaba in alta parte si-i convine situatia din Ro, iar ca drept dovada in curand va reintroduce Ro in Visa Waiver.
    Daca era altfel se deranja mai mult.

  3. nu a fost numit Nicusor si tictocarii il musca de zor. In primul rand alegatorii lui Simion sunt in majoritate cu scoala putina, cca 60% iar multi dintre ei nu produc mai nimic. Asa ca ce tot ii dati cu greaua povara? Plata o vor face tot alegatorii lui Nicusor, deci mai usor cu pianul pe scari!
    Luati bani de la Ciolacu, ca ala a dat pensii si salarii pe datorie!

  4. Groaznic de dificila, vor trebui mulțumiți finanțatori campaniei electorale, însă se va rezolva, decontul va fi în sarcina plebeilor îngroziți de toate relele pamantului vanturate de sistemul „patriot”, păpușarul va continua sa se scobeasca în nas ai sa facă biluțe.

  5. Si era nevoie sa fi „olimpic la algebra”, ca sa stii asta ? … Am fost ieri la doctor si mi-a zis ca, dupa Basescu, Iohannis si neispravitu’ asta, am dezvoltat o grava alergie la „fosti primari” ! Cind aud de ei, cica incepe cu plins cu lacrimi, vazut rosu in fata ochilor si se termina cu accese de furie necontrolata !

  6. ‘Luați-o pe asta’, abia a căștigat ‘fotoliul’ și un site a început să-i pupe dosul, a descoperit că ‘face parte dintr-o elită de 26 de oameni de planetă’.

  7. Nicusor vorbeste ca de obicei lasand textele neterminate. Va fi o perioada dificila pentru romani dar FOARTE dificila pentru el si pentru tradatorii care s-au aliniat in spatele sau.

  8. Nu acceptam nici o perioada grea! Bruselul a ejaculat de fericire ca ai ieșit prezident, asa ca nu suntem curioși de greutăți. Vrem sa vedem beneficiile ca nu am ieșit din NATO și uie. Și vrem acum nu peste doua degeneratii.

  9. Institutul de Matematică Simion Stoilow exista deja atunci cand s-a infiintat scoala normala superioara cucuresti. Sediul se confunda, asa e viata, se suprapune, difuzeaza, se intrepatrunde. curios si de unde a avut bani de covrigi pentru arondismentul V? Dintr-o bursa? Nici o lucrare? Nici o consfatuire? cine e papusarul?

  10. Stim, ciuma sorosista nu aduce nimic bun. De ce credeti ca au scapat americanii de ei??? Au scapat de neomarxim si socialism, s-au reintors in capitalism sa traiasca liberi.

  11. Solutii exista si la voi ca nu l-ati vrut pe Petrisor Peiu.
    faci u o transilvanie autonoma sub UDMR (Ungurii lui Orban NU o sa ii vrea)
    dai Moldova Moldovei si Ucrainei
    Ce ramane pe aici la mitici si muci, o dai cocosilor galici (KEKBank la BRRD, Otopeni la Air Finance), si oranjilor (Port Constanta + Santier naval Mangalia)
    slava!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.