Ca iarna. Zăpadă de jumătate de metru

Avertismentele meteorologilor s-au confirmat și iarna a revenit. În județul Cluj, spre exemplu, a nins  mai ales în zona de munte. Drumarii au fost nevoiți să împrăștie șase tone de material antiderapant.  

Consiliul Județean Cluj informează că s-au făcut acțiuni de deszăpezire și combatere a poleiului pe unele drumuri județene.

Vremea: de la 30° C la minus 2° C

Spre exemplu, pe raza Lotului 3, zona Turda, respectiv pe drumul județean DJ 107R Băișoara – Muntele Băișorii – pârtia Buscat s-a intervenit prin acțiuni de deszăpezire și de combatere a fenomenului de polei.  

Un strat consisent de omăt s-a așternut și la Mărișel, arată imaginile postate pe pagina de Fb Meteoplus.

 

 

Stratul de zăpadă măsura miercuri dimineaţă 52 de centimetri în zona turistică Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri în Munţii Făgăraş, unde temperatura este de numai două grade Celsius, a declarat, pentru AGERPRES, meteorologul Narcisa Milian, de la Serviciul de Prognoză a Vremii din Sibiu.

Potrivit sursei citate,”la Bâlea Lac este posibil să mai ningă”.

Accesul la Bâlea Lac se face numai cu telecabina, dacă sunt condiţii meteo favorabile. Deocamdată Transfăgărăşanul este închis circulaţiei pe porţiunea dintre Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

9 Comentarii

  1. Cum mă funcționalule „ninge ca iarna la Cluj” ? Băăăă, vouă vi se întâmplă să mai și gândiți!?

  2. Daca ne-ati fi spus ca la Clu-uji este ziua 1/2 din an si aurore boreale, ar mai fi fost ceva demn de un articol.

  3. In primu’ rand la Cluuuj n-are cum sa ninga asa ca la mitici. Acolo ninge occidental. La Cluuuj ninge ca la Viena. Asta vara. Iarna ca la Graz. Acolo pana si fulgii de nea sunt IT-isti. Va rog, un pic de respect!

  4. i se spune ninsoarea meilor, am avut sansa odata, sa fiu in Baragan si sa vad cum s-a asternut cam zece cm sub un pom inflorit. Atunci un agronom mi-a spus ca nu-i nici o problema daca nu ingheata. Jud. Cluj are si o zona mai inalta m-tii Apuseni, Varful Vladeasa are 1836 m asa ca undeva s-o fi „asternut”…Mai mult daca Pastele cade in mai inseamna ca primavara vine mai tarziu, adica mai poate fi inghet, sper sa nu fie de durata ca sa nu distruga gadinile si rodul pomilor…

  5. Mai marele oglinda marian Braniștea Galați viitorul vostru confident președinte de stat primar de oraș comuna și sate eu voi fi următorul președinte al României nu va ti saturat de hoți ăștia pup dulce oameni darnici accept donații vin rachiu valuta că euro dolari lire sterline franci elvețieni porci oi cai vaci acceptam donații din toată țara aici la Braniștea Galați viitorul vostru prieten al vostru prieten oglinda marian

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.