Date de la AEP confirmă victoria zdrobitoare a lui Nicușor Dan

Foto: Timi Slicaru

Nicuşor Dan a câştigat un nou mandat la Primăria Municipiului Bucureşti, obţinând 46,88% din voturi (262.349), după numărarea voturilor din 1.021 de secţii, potrivit datelor încărcate de Autoritatea Electorală Permanentă, pe site-ul prezenta.roaep.ro.

Conform rezultatelor parţiale publicate pe site-ul AEP, luni dimineaţa, la ora 9,00, după numărarea voturilor din 1.021 de secţii din Capitală, situaţia este următoarea:

Nicuşor Dan (independent, susţinut de ADU) – 262.349 de voturi (46,88%)

Gabriela Firea (PSD) – 124.949 de voturi (22,33%)

Cristian Popescu Piedone (PUSL) – 90.512 voturi (16,17%)

Sebastian Burduja (PNL) – 42.189 de voturi (7,54%)

Mihai Enache (AUR) – 17.124 de voturi (3,06%)

Diana Şoşoacă (S.O.S. România) – 14.495 de voturi (2,59%)

Alexandru Pânişoară (PER) – 3.043 de voturi (0,54%)

Constantin-Titian Filip (independent) – 2.618 voturi (0,47%)

Dorin Iacob (Alternativa Dreaptă) – 2.343 de voturi (0,42%).

Potrivit BEC, în Bucureşti, până la închiderea urnelor, ora 22,00, au votat 41,28% dintre alegători.

Duminică seara, conform exit-poll-ului realizat la ieşirea de la urne de CURS-Avangarde, Nicuşor Dan a fost creditat cu 45% din voturile electoratului.

În Bucureşti au fost organizate 1.289 de secţii de votare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

18 Comentarii

 1. Bucurestiul a votat de doua ori Basescu – de ce n-ar vota de doua ori si pe Nicu Paris? Daca ne gandim si la Halaicu, Viorel Lis, Videanu poza bucuresteanului e completa. Nu s-au schimbat nici generatiile, nici mentalitatile. Firea in 2016 a fost un accident irepetabil

 2. Firea a fost batuta cu ceasul de la gara de catre Nicu Sifon. URA si Shosho s-au jucat la scara lor >= 3 %. La Brasov Tanasa = 3 %. Ati infrant, acestia sunteti, atata puteti !

 3. Deci are 200 mii voturi Intr un oraș de 1,9 milioane. Asta da legitimitate.

 4. Fiti bucurosi,ca romanu nu pune botul la extremism(AUR,SOS).PNL-PSD sunt corupti dar nu sunt extremisti.UE si NATO sunt steaua polara a unui popor chinuit in toata istoria lui.Pentru cei care protestati sau sunteti nemultumiti ca nu va iese pasenta,beti o cana de ceai de tei,fara zahar.Apoi luati abecedarul democratiei:Societatea deschisa si dusmanii ei,de Karl Raimund Popper.Cititi seara ,inainte de culcare cu creionul,ca sa puteti face adnotarile necesare.Pentru cei analfabeti,exista varianta audio a cartii.

 5. @Gigione-nu ai dreptate.Legitimitate este,ca doar cei responsabili de destinul natiei merg la vot.Ceilalti,caracuda pestilentiala,sta cu mana intinsa .Voi nu aveti legitimitate,fiinte de prisos(suflete moarte dupa marele dramaturg englez Gogol)

 6. „victoria zdrobitoare”

  Frumoasa-i limba moldovineasca, feminina.

 7. Nicusor o sa poata sa se-ntoarca linistit la „Vecinii nostri cu aripi (da’ mai ales ai lui), Ciorile din Cismigiu”… Daca le-o fi dat Dumnezeu mintea cea buna si locuitorilor din Sectorul 1, speram sa revina si doamna Clotilda, sa se ocupe mai departe de binele „vecinilor nostri cu mustati si coada”… De unde se vede ca memoria bucuresteanului get-beget mitica nu e mai lunga de vreo doi ani…

 8. „Asta da legitimitate.”

  Legimitatea este data de raportarea la numarul de participanti la alegere, peste tot in lume. Niciunde nu sunt bagati in seama inconstientii, indolentii, miserupistii.

 9. ca @ghiță e ardelian: crede in slogane tembelizante. De ce sa judece?

 10. Votul PSD și PNL a fost puternic anti Firea. Cărțile au fost făcute și măsluite de un prestdigitaTHOR cunoscut. Rămâne cum am stabilit. România e proEuropa. Fiind pro Europa o sa consumam la fiecare masa progresim cu verde de Paris. E bine. Din păcate, cei mai mulți bucureșteni nu sunt interesați de soarta orașului. Ca atare le este indiferent cine castiga și cine pierde. Ca pierde România, nu e nici o problema? Important e sa avem stomacul plin, mintea golita de sentiment national, sufletul incalzit la flacara globalismului, stomacul îndesat la Moll, gândurile ratacite în groapa nefirescului și, firește aspirațiile înecate în duhoarea pogresismului. E bine. Putea fi și mai rău. Dar cum raul domina societatea e dificil sa lămurești cetateanul ca cei de peste balta și de la Bruxellesca adevărul, frumusețea și patriotismul sunt valori pe care merita sa le preaslavesti. Cetățenii au decis. Fie voia cetățenilor și a celor pe care-i reprezinta. Oricum, cuvântul nostru și dorința nostra fiind minoritare, nu putem decât sa ne ridicam pălăria în fata majorității și sa păcătuim cu gându. De, aceasta e democrația. Face din rata gasca și din cimpanzeu om se valoare inestimabilă. După 34 de ani de la revoluție, securiștii antinationali continua sa fie majoritari. Dovada ca drumul pe care merge tara e străjuit de copaci cu corane impresionante și aspirațiile spre cer. Încă o dovada ca e bine și ca acest bine merita certificat de fiecare data, fara nici o urma de regret sau îndoială.

 11. @Voxi -eu sunt un democrat pana-n maduva oaselor,din starpea unuia ca Winston Churchill:acesta spunea ca eu trebuie sa lupt cu orice pret ca dumneata sa ai dreptul sa vorbesti si sa scrii liber.Chiar daca esti in eroare.

 12. @ ghita…- ai dreptate. Romanul nu pune botul, dar pune laba. Vorba lui Gheor Ghita vaccinistul: ad labam. D.p.l.d.v e bine. Cotetul e consolidat. Scroafa e gestanta. Guitatul e atent supravegheat de dirijor. Tobele bat regulat ritmul 1/2. Troaca colhozista continua sa ofere hrana, energie verde și insecte maro. Globalistii își cumpără globuri pentru a împodobi pomul prostituție și destructurarii. Vulpea PSD-ista si-a tăiat coada ca să para mai dispusa la cereri pe centura,transpiratii PNL-isti și demagogii adepți ai sectei Rareș Bogdan înfloresc în orice anotimp, Popescu Virgil e in cărți la UE pentru postul de sluga mileniului trei, Negrescu canta la flaut de fericire în noaptea prostituție lungi, Jhonny visează la funcția de ” un comisar acuza”, răvășitoare continua sa posteze în fuste cu genunchi la vedere, intr-un cuvânt e bine domn comisar. E bine?

 13. o sa mai arunce o firimitura de paine la sobolani inca 4 ani ..
  niMIC usor! 😀

 14. @marius,multă sănătate!Nu contest argumentele dumitale.As ieși in pierdere.Subscriu totalmente: PNL, PSD (dar nu USR)sunt mediocrii,corupți cât încape,dar mă tem că nu avem alternativa .Diferența dintre dumneata și subsemnatul, umil ,este că avem definiții diferite în ce privește extremismul).Eu prefer UE,prefer NATO.Dorm mai liniștit.

 15. @ Ghită …. ai dreptate. majoritatea prefera NATO si UE ca sa doarmă. Din păcate sunt atât de puțini care vor ca să fie treji, cu ochii larg deschiși spre trecutul, prezentul și viitorul țării. Așa ca , dormi liniștit. FNI, NATO și UE veghează la liniștea ta.

 16. La Bucuresti si un makak are sanse sa iasa primar. Acolo functioneaza singura conditie: sa nu fie din PSD, sau aliat cu PSD.

 17. Jale mare. Nicușor a luat mai multe voturi decât echipa mafiei imobiliare. Ălea două medalii de aur luate la rând la olimpiada internațională de matematică și faptul că locuiește cu chirie după patru ani de deputat și aproape patru ani de primar general spun multe pentru cei care mai și gândesc. Nicușor e printre foarte puținii oameni politici care poate fi suspectat de integritate. Dintre cei cu notorietate e poate singurul.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.