Noi date despre asasinarea afaceristului sibian

Cel de-al doilea suspect de crimă în cazul omului de afaceri Adrian Kreiner va fi adus în România la începutul lunii martie din Marea Britanie, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu, chestorul Tiberiu Ivancea. El a mai precizat că s-a recuperat deja aproape tot prejudiciul, adică 16 ceasuri scumpe şi alte bunuri care au fost furate din casa afaceristului de cei trei autori ai jafului urmat de decesul victimei, 

„În momentul de faţă referitor la cazul Kreiner se desfăşoară activităţi de către Tribunalul Sibiu şi Parchetul Sibiu în cooperare cu autorităţile britanice, pentru predarea de către aceste autorităţi a celui de-al doilea suspect, care a fost prins în Marea Britanie. Este o chestiune de zile, poate de săptămâni, să fie predat şi cel de-al doilea suspect”, a declarat chestorul Tiberiu Ivancea.

Potrivit şefului IPJ Sibiu, durează mai mult aducerea în ţară al celui de al doilea suspect, faţă de primul suspect repatriat deja, din cauză că britanicii au cerut informaţii legate de sistemul de detenţie din România.

„Cei din Marea Britanie au avut nişte nelămuriri cu privire la sistemul de detenţie şi la condiţiile de detenţie. Li s-a răspuns că sunt comparabile cu cele de acolo. (…) De asta au dat un termen mai mare, undeva la începutul lunii martie”, a spus chestorul Tiberiu Ivancea.

Indignare după asasinarea lui Adrian Kreiner: „Trebuie legi ca și în Arabia Saudită!”

Ceasurile lui Adrian Kreiner, furate din casa lui din Sibiu, au fost găsite în autoturismul primului suspect de crimă, cel care a fost prins şi adus în România. Această maşină a rămas în Marea Britanie, motiv pentru care ceasurile furate de la victimă au fost aduse în România mai târziu. Ceasurile furate de la Sibiu ar valora 200.000 de euro, potrivit informaţiilor furnizate de surse judiciare.

„Şi aş mai avea de adăugat, că au fost recuperate din Marea Britanie, de la autorităţile de acolo, prin comisie rogatorie, 16 ceasuri şi alte bunuri, care au fost găsite la percheziţia autoturismului suspecţilor în momentul în care au fost prinşi în Marea Britanie. Cred că sunt toate recuperate. Ele în momentul de faţă sunt supuse unor analize (…) Au fost găsite în autoturismul primului suspect care a fost predat iniţial, dar autoturismul a rămas acolo şi de aceea bunurile au au fost recuperate mai târziu”, a arătat chestorul Tiberiu Ivancea.

Doi dintre cei trei bărbaţi care l-ar fi bătut şi ucis pe omul de afaceri Adrian Kreiner din Sibiu au fost prinşi în Marea Britanie, unul în Scoţia – Laurenţiu Ghiţă, altul în Irlanda de Nord – Marian Cristian Minae. Poliţia Română îl caută încă pe cel de-al treilea suspect – Cosmin Costinel Zuleam. Legat de cel de al treilea suspect, şeful IPJ Sibiu a afirmat că poliţiştii din judeţul Dolj se ocupă de prinderea acestuia.

„Legat de cel care nu este prins, el este în continuare dat în urmărire internaţională. N-aş putea să vă precizez în momentul de faţă care sunt noutăţile faţă de cel de-al treilea pentru că dosarul de urmărire este în lucru la IPJ Dolj pe principiul locului de domiciliu”, a explicat chestorul Tiberiu Ivancea.

Curtea de Apel (CA) Alba Iulia a respins în 18 ianuarie, ca nefondată contestaţia depusă de către unul dintre suspecţii crimei din 6 noiembrie 2023 de la Sibiu, Marian Cristian Minae, împotriva deciziei de arestare preventivă emisă de către Tribunalul Sibiu.

Totodată, instanţa a respins ca tardivă contestaţia formulată de către un alt suspect, Ghiţă Laurenţiu, împotriva aceleaşi încheieri din noiembrie 2023 a Tribunalului Sibiu.

Tribunalul Sibiu a emis în 19 noiembrie 2023 mandate de arestare preventivă, precum şi mandate internaţionale de arestare, în lipsă, pe numele celor trei suspecţi, acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi tâlhărie calificată.

În 6 noiembrie 2023, omul de afaceri Adrian Kreiner a fost bătut şi jefuit în propria casă. Hoţii i-au furat ceasuri în valoare de 200.000 de euro. În casă mai erau iubita şi fiica omului de afaceri.

Autorii crimei au reuşit să fugă din ţară, iar un complice al acestora din judeţul Timiş, Ilie Sitariu, a fost prins şi arestat preventiv. Bărbatul este acuzat că i-ar fi ajutat pe cei trei autori ai crimei şi tâlhăriei, iar pe unul dintre aceştia l-ar fi sprijinit să plece din ţară.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

2 Comentarii

  1. Nu putea sa intre și ei la vreun comunist care a contribuit la distrugerea Românilor

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.