Noi descinderi la Spitalul „Marie Curie”

Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii face verificări la Spitalul Marie Curie din Capitală, în contextul punerii sub acuzare a medicului Gheorghe Burnei.

Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii va verifica documentele medicale ale copiilor cărora le-au fost pus proteze în această unitate, căutând să afle câţi copii au beneficiat de astfel de proteze, ce fel de proteze au primit, dar şi de ce afecţiuni sufereau aceştia mai exact, au declarat reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii pentru agenţia de presă Mediafax.

Pe de altă parte, perchezițiile Direcției Generale Anticorupție continuă miercuri la Spitalul ”Marie Curie”, iar anchetatorii ridică probe de la trei cabinete de ortopedie, a anunțat, miercuri, purtătorul de cuvânt al unității medicale, Denis Stănescu.

„Anchetatorii au intrat în cabinetele de ortopedie şi ridică probe. S-a pus sigiliu pe trei cabinete, al doctorului Burnei, al asistentei şefe şi un depozit. Un panou pus la intrarea în secţie a fost fotografiat şi luat de cei de la DGA”, a spus Stănescu.

Întrebată dacă au fost primite sesizări cu privire la practici „mai puţin ortodoxe” ale medicului Gheorghe Burnei, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Marie Curie” a spus că până acum nu există aşa ceva.

„Analizăm arhivele şi mergem înapoi cât se poate de mult cu cei de la arhivă. Deocamdată, nu s-a găsit nicio plângere înregistrată. Apoi, nu este nimic dovedit şi a vorbi despre practici ortodoxe sau neortodoxe mi se pare forţat. Până una-alta, este o suspiciune şi este în anchetă. Acuzaţiile trebuie dovedite, altfel sunt vorbe”, a adăugat Denis Stănescu.

Ea a precizat că sunt 17 copii internaţi în secţia de Ortopedie a Spitalului „Marie Curie”, iar de externat au fost doar cazuri cronice.

„Copiii care erau programaţi la operaţie au fost preluaţi de alţi medici. Activitatea se desfăşoară normal. Avem 17 copii internaţi pe secţia de Ortopedie, erau ai întregului colectiv. Suntem toţi bulversaţi, dar activitatea continuă normal. În locul doctorului Burnei a fost numit şef de secţie doctorul Gavriliu”, a mai spus Denis Stănescu.

Medicul Gheorghe Burnei a fost pus sub acuzare pentru luare de mită şi este suspectat că a făcut experimente pe copii folosind dispozitive medicale confecţionate artizanal, oase de vită fierte şi filtre de tanc.

Medicul ar fi mascat mita cerută de la părinţi în contracte de donaţii iar pe unii copii i-ar fi operat pentru afecţiuni inexistente în realitate, el şi familia sa primind chiar şi deplasări în străinătate de la firma care îi furniza proteze neomologate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.