Noi discuții cu Austria pe chestiunea Schengen

Aplicarea Deciziei Consiliului UE privind ridicarea controalelor la frontiera aeriană şi maritimă, combaterea migraţiei ilegale şi intensificarea cooperării poliţieneşti, ca bază pentru perspectiva ridicării controalelor şi la frontierele terestre, s-au aflat printre subiectele de discuţii dintre ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, şi omologul său austriac, Gerhard Karner.

„Ministrul Predoiu a evidenţiat foarte buna cooperare bilaterală, intensificată, cu Austria, în domeniul Afacerilor Interne, ce se desfăşoară în parametrii agreaţi în cursul anilor anteriori. Oficialul român a evidenţiat măsurile luate de partea română pentru a asigura implementarea fără probleme a Deciziei de aderare a României cu frontierele aeriene şi maritime începând cu data de 31 martie 2024, precum şi cele referitoare la punerea în aplicare a declaraţiei trilaterale agreate în luna decembrie 2023”, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne.

Eforturile susţinute ale părţii române au avut rezultate concrete, şi anume reducerea în continuare a numărului de sosiri ilegale la frontierele României, tendinţă confirmată, de altfel, şi de Agenţia FRONTEX.

Potrivit sursei citate, măsurile naţionale, dublate de cele implementate împreună cu Agenţia FRONTEX şi Comisia Europeană, reconfirmă angajamentul României de a acţiona cu determinare pentru a asigura protecţia frontierelor externe ale UE şi, implicit, securitatea cetăţenilor UE.

În cadrul întrevederii cu omologul austriac, ministrul Predoiu şi-a exprimat deschiderea deplină pentru continuarea cooperării cu Austria şi alte state membre sau parteneri din regiune în domenii precum combaterea migraţiei ilegale, protecţia frontierelor, dimensiunea externă a migraţiei şi cooperare poliţienească.

„La rândul său, ministrul Karner a confirmat foarte buna cooperare dintre cele două ţări şi deschiderea fără rezerve de a lucra în continuare pe toate subiectele de interes comun”, precizează MAI.

Cei doi oficiali au stabilit să continue întâlnirile bilaterale directe în mod frecvent şi constant pentru atingerea obiectivelor comune.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

8 Comentarii

 1. Mda,.. Afaceri,. interne bre,. Doar ei sunt și SRL deci cum puii mei să nu facă afaceri,.Și zevzecul ăsta cu pruna-n gură de ce se mai află in politic ? Doar a sfeclit-o deja de cîteva ori.

 2. Sa nu credeți că Austria nu e la curent cu ce se vrea implementat în Europa de Est! Se repeta acțiunea din vechime, migrație împinsă în România și după, praful și pulberea, se împrăștie haosul migranților în toată Europa. De asta nu vor austriecii să deschidă shengen pentru Romania și Bulgaria.

 3. Bună!
  …”perspectiva ridicării controalelor şi la frontierele terestre, s-au aflat printre subiectele de discuţii dintre ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, şi omologul său austriac, Gerhard Karner”.
  Ai nostri sunt viermi , nu au pic de demnitate, ne imolesc țara cu fiecare discuție , negociere pe care o au cu austriecii!
  Unii sunt idioti, dar tu Cataline esti deștept , de ce te umilesti si ne umilesti țara? Nu avem absolut nimic de negociat cu Austria in problema Schengen,NIMIC!
  Ce slugi umile,proaste si trădătoare au condus si conduc Romania in dezastru si msi mare decat cel de ieri.
  Uitati-va la ei !
  Iohannis,Orban, Câțu,CIUCĂ, CIOLACU,R Bogdan,etc.etc.

 4. Vremea discutiilor a trecut. E vremea faptelor: tinute la granita cateva zile camioanele austriece, oprirea trenurilor cu lemne romanesti catre Austria, confiscarea patrimoniilor austriece din firmele din Romania in contul pierderilor siferite de Romania din cauza votului Austriei impotriva intrarii Romaniei in Schengen etc.

 5. Nu inteleg ce nevoie are Romania tara profund otanista de dispretul manifest si continuat al austracilor „neutri” (sic) atata masochism este dea dreptul gretos zgarcitii astia nu v-ar da nimic din materiile prime la care ii lasati sa se infrupte austracii ii ajutati sa para mai importanti decat sunt in realitate ungaria nu s-ar lasa niciodata tratata in acest fel nu va este rusine

 6. MARCEL CIOLACU KELEMEN HUNOR SI KLAUS IOHANNIS SUNT COMPLICI LA MUSAMALIZAREA UCIDERI TATALUI MEU IN SAT MUJNA NR 112 JUD HARGHITA . AU FACUT POLITICA DE STAT PENTRU MUSAMALIZAREA CRIMEI FACUTA LA COMANDA UNUI MILIONAR DIN GERMANIA SUB PROTECTIA POLITIEI ROMANE A PARCHETELOR SI A INSTANTELOR DE JUDECATA .MARCEL CIOALCU KELEMEN HUNOR SI KLAUS IOHANNIS AU FACUT FAPTE DE MUSAMALIZAREA A CERCETATI UCIDERII TATALUI MEU FAPTA FACUTA IN JUDETUL HARGHITA SUNT COMPLICI CU FAPTUITORII

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.