Noi norme UE. Permis auto valabil doar 5 ani?

Foto: banatulazi.ro/

Noi norme UE privind conducerea autovehiculelor vor fi votate de Parlamentul European  luna aceasta, ceea ce va duce  la modificarea legilor din fiecare stat membru.

Măsurile includ actualizarea limitelor de valabilitate pentru permisele de conducere și controale medicale obligatorii la reînnoire.

Nole reguli prevăd permise auto valabile doar 5 ani, în timp ce majoritatea șoferilor vor fi obligați să îl reînnoiască după 15 ani, în loc de 10.

Deputații europeni au susținut, de asemenea, trecerea la permise de conducere digitale, disponibile pe telefoane.

Conform noilor norme UE ce urmează să fie votate, permisele de conducere pentru motociclete, autoturisme și tractoare trebuie să fie valabile cel puțin 15 ani, în timp ce permisele de conducere pentru camioane și autobuze trebuie să fie valabile timp de 5 ani, potrivit newsweek.ro.

Normele prevăd condițiile pentru posesorii de permise, persoane de peste 70 de ani, respectiv reînnoirea la fiecare 5 ani.

În ceea ce îi privește pe șoferii începători, neexperimentați, aceștia vor avea nevoie de o perioadă de probă de cel puțin doi ani.

În această perioadă, șoferii începători se vor confrunta cu restricții, cum ar fi o limită de 0,2 g/l de alcool (în România, limita pentru alcool este deja zero indiferent de vechimea șoferului (n. red.) și alte sancțiuni mai dure pentru încălcarea regulilor de circulație.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

16 Comentarii

 1. Incet, încet să vă luați adio de la drepturilor fundamentale.
  dreptul la libertate și la siguranță
  respectarea vieții private și de familie
  protecția datelor cu caracter personal
  dreptul la căsătorie și dreptul de a întemeia o familie
  libertatea de gândire, de conștiință și de religie
  libertatea de exprimare și de informare
  libertatea de întrunire și de asociere
  libertatea artelor și științelor
  dreptul la educație
  libertatea de alegere a ocupației și dreptul la muncă
  libertatea de a desfășura o activitate comercială
  dreptul de proprietate
  dreptul de azil
  protecție în caz de strămutare, expulzare sau extrădare

 2. Aloooooo, nu este documentat corect acest articol! Pentru ce categorii e valabil 5 ani permisul? Nu cumva pentru cei bătrâni care nu se pot deplasa? Nu cumva pentru cei care au condiții minime de subzistență pentru propriile progenituri? Nu cumva e înlocuirea permisului auto cu o carte gen identitate pe care o pot folosi la orice mijloace auto?

 3. cine este ue si de cand legifereaza in Romania? Noi nu am facut referendum si nu ni s-au aratat niciodata conditiile de aderare. cine a aderat? in ce conditii? totul este lovit de nulitate absoluta. ue nu poate legifera peste legislatia tarilor suverane si independente. ue este o piata libera si atat – pentru asta nealesii au acceptat targul satanei. atat. acest targ imputit se poate rupe oricand. cine a cedat suveranitatea? cine a cedat independenta Romaniei? noi nu.

 4. Am impresia ca astia de la Comunitatea Europeana sint pusi sa ne ia toate drepturile pe care le aveam inainte.Ca sa faca ceva bun pt. oameni nu fac ,in schimb se gindesc tot timpul cum sa ne tortureze ca sa aveam o viata din zi in zi mai complicata si grea.

 5. Care permise ?…Care libertăți?…cât de curând se va trece la localizarea populației în ghetouri! …
  Uniunea europeană va deveni un conglomerat de ghetouri!…de unde nu se va mai putea ieși decât dacă mori!…
  Votați cretinilor uniunea europeană!…

 6. Ce fac dragii nostrii europarlamentari care sint acolo ? Vor vota si ei aceasta lege cretina ?

 7. Statul de drepți ! Ciudat ca nu se spune nimic despre drogati la volan, de care e plina Europa, iar Romania „da pe dinafara” ! Da’ ma gindesc ca, daca javrele „legiuitoare” (si nelegiuite !) de la Bruxelles baga chiar ele la vena si la nara la greu, n-or sa-si taie singuri creaca de sub picioare …

 8.  „a fost şi este periculos, pentru scopurile şi idealurile organizaţiei sataniste universale, ca la conducerea statului român să se găsească români; chiar şi pentru simplu fapt că un român, oricât de ticălos ar fi, poate la un moment dat să iasă din ascultarea lojelor şi să nu fie de acord cu distrugerea propriului său popor.” Mugur Vasiliu
  CITEŞTE ŞI DĂ MAI DEPARTE !
  TREZEŞTE-TE ! Ridică-te împotriva alogenilor paraziţi jidani, iudeomasonii care ne-au ocupat, ne jefuiesc şi ne gonesc din țara noastră şi aduc în locul nostru arabi, negri, asiatici, distrug copii, viitorul ţării, prin lgbt, sodomie,desfrâu, droguri…
  CITEŞTE ŞI DĂ MAI DEPARTE !
  Trezeşte-te! Ridică-te împotriva alogenilor paraziți jidani, iudeomasonii globalişti satanişti care transformă popoarele în populații controlate şi manipulate prin card şi cip şi pâine şi circ pentru a intra toți în lagărul digital mondial construit prin minciună, viclenie, „valori” occidentale iudeomasonice şi prin „crizele” lor provocate şi fabricate:”crize” financiare, medicale, militare, climatice…pentru „mesia” lor antihristul !
  CITEŞTE ŞI DĂ MAI DEPARTE !
  Trezeşte-te! Ridică-te împotriva alogenilor paraziți jidani, iudeomasonii!Nu le mai da putere prin minciuna cardului bancar „banul” digital, „portofel” digital! Aruncă-l la gunoi, foloseşte numai banii numerar şi cere urgent revenirea la moneda fizică din aur ! Trezeşte-te ! Ridică-te!
  CITEŞTE ŞI DĂ MAI DEPARTE !
  „Oamenii nu vor schimbarea decât în caz de necesitate şi văd necesitatea doar în condiții de criză” – debitează Jean Monnet părintele babiloniei sataniste, neomarxiste iudeomasonice UE ! TREZEŞTE-TE ! RIDICĂ-TE !

 9. In ultimii ani am constatat cu totii ca toate nenorocirile vin de la Comunitatea Europeana .Poate nu ar fi rau sa ne gindim cum am putea sa ii linistim putin si sa ii convingem ca ei sint numiti in functiile respective, ca sa ajute oamenii ,nu sa ii terorizeze sau sa isi bata joc de drepturile si libertatile lor.

 10. aiurea, cand trebuie sa mai pui o taxa prostimii, sa mai cresti varsta de pensionare si alte dijme sau biruri gata, sunt norme UE, PNRR, etc cam cum era bau bau FMI-ul acum vreo 20 de ani, cu lozinca -rade europa de noi- . Alte generatii aceleasi naravuri! Da parca PNRR-ul ala prevedea si taierea pensiilor speciale si nimic, nimic, atunci era doar o recomandare. Ba ne lasati????

 11. Multi cretini analfabeti functional pe aici! Nu sunteti in stare sa cititi un text si sa-l intelegeti! Sa nu mai spun , cum poate cotidianu sa permita texte soviniste, xenofobe pline de balele unor nimeni!

 12. Dacă îmi spui și că ești din ONG-ul usr ,atunci îți înțeleg frustrarea,dar este leac și pentru asta,nu mai intra aici și du-te pe g 4 acolo unde inundă de aberații trotinetare ,cu iz globalist

 13. Procedura de suspendarea a lui Basescu mult mai complicata ca aprobarea intrarii in UE.

  Mai usor si sigur de intrat in UE decat sa fie suspendat, destituit Basescu, Iohannis sau altul.

 14. Pe mine nu ma intereseaza atat timp cat pot sa fur si magazinele sunt pline de salam, numai sa nu ne puna lanturi ca eu sunt operat de menisc!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.