Noi proteste la Finanțe

Angajaţii din Finanţe continuă protestele în mai multe oraşe din ţară, ca răspuns la lipsa de reacţie a Ministerului Finanţelor şi Guvernului în privinţa soluţionării solicitărilor venite din partea sindicatelor din sector, scrie Agerpres.

Potrivit Blocului Naţional Sindical (BNS), protestele au început în administraţiile fiscale din judeţele Arad, Botoşani, Buzău, Iaşi, Vâlcea, Bacău, Dolj şi Prahova.

„Blocul National Sindical informează că, astăzi, 1 septembrie, continuă protestele în mai multe administraţii fiscale din ţară din judeţele: Arad, Botoşani, Buzău, Iaşi, Vâlcea, Bacău, Dolj şi Prahova. Protestele sunt organizate de Federaţia Sindicatelor din Administraţia Fiscală „Solidaritatea”, afiliată la BNS”, se arată într-o informare a BNS.

Sindicaliştii din Finanţe se pregătesc pentru declanşarea unei greve în prima parte a lunii septembrie.

Angajaţii din Administraţia Fiscală au organizat pe 22 august o grevă de avertisment în toată ţară şi un miting de protest în faţa Ministerului Finanţelor.

De asemenea, în data de 11 august, peste 15.000 de angajaţi din structurile Ministerului de Finanţe din toată ţara au declanşat proteste spontane, nemulţumiţi de măsurile propuse de Executiv pentru reducerea cheltuielilor bugetare, în condiţiile în care acestea ar putea afecta peste 22.000 de persoane din sistem.

foto arhiva

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

1 Comentariu

  1. Dați afară putorile și angajați oameni competenți !Clar vor accepta să lucreze pe jumătate din cât câștigă acum oricare dintre putorile greviste ! Adică jumătate din 10.000 !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.